ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλβα: "Κέρδισε η καλύτερη ομάδα"

Σίλβα: "Κέρδισε η καλύτερη ομάδα"
Σίλβα INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στο ματς της Τούμπας και για τον λόγο αυτόν κατέκτησε τη νίκη. Αυτό υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των Πειραιωτών, Μάρκο Σίλβα.

Αρχικά ο Σίλβα είπε: "Πιστεύω ότι το γεγονός ότι η ομάδα μας μπήκε δυναμικά, έδειξε χαρακτήρα και προσωπικότητα έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Ημασταν αποφασισμένοι. Μπήκαμε δυναμικά, παίξαμε καλά και θα μπορούσα να πω για 35 λεπτά ότι κάναμε πολλές καλές ευκαιρίες και καλό παιχνίδι. Δύσκολο να παίξουμε απέναντι σε αυτό τον αντίπαλο, σε μία θερμή ατμόσφαιρα. Ημασταν αποφασισμένοι να το κάνουμε".

-Για ποιο λόγο έπρεπε να περιμένουμε 50 λεπτά στη συνέντευξη Τύπου;

"Πρέπει να ρωτήσετε εκείνον που οργανώνει τη συνέντευξη Τύπου και όχι εμένα. Έχω πολλές αρμοδιότητες, αλλά όχι για να κανονίζω και τις συνεντεύξεις Τύπου".

-Το σημερινό 0-2 νομίζετε ότι απεικονίζει και τη διαφορά των δύο ομάδων γενικώς ή όχι;

"Εμείς αυτό που κρατάμε είναι οι τρεις βαθμοί. Δεν έχει σημασία πόσα γκολ μπήκαν από την πλευρά μας. Είμαστε ευχαριστημένοι που μπήκαν δύο γκολ, όπως και το ότι δεν δεχτήκαμε τέρμα. Πήραμε μία νίκη απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο με έναν δίκαιο τρόπο. Στο πρώτο ημίχρονο βάλαμε δύο γκολ, θα μπορούσαμε και περισσότερα. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, ξέραμε ότι θα προσπαθούσε να γυρίσει το αποτέλεσμα και ήταν μία αντίδραση που περιμέναμε. Δεν έχει σημασία ο αριθμός των γκολ. Κέρδισε σήμερα η καλύτερη ομάδα του γηπέδου".

-Πώς είδατε την ατμόσφαιρα της Τούμπας σε σχέση με αυτά που ξέρατε και σε σχέση με αυτά που σας είχαν πει;

"Όταν παίζεις ντέρμπι στην Ελλάδα πάντα περιμένεις τέτοια ατμόσφαιρα. Είναι ωραίο να δημιουργείται τέτοια ατμόσφαιρα. Μπορεί να είναι πιο ωραίο για τον γηπεδούχο και όχι τόσο για τον φιλοξενούμενο. Η ατμόσφαιρα ήταν αυτή που περιμέναμε. Εδειξε ο ΠΑΟΚ ότι είναι μία ομάδα που πολύ δύσκολα θα την κερδίσεις στην έδρα της και ίσως αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας. Πραγματικά είδαμε μία ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο".

-Αν γυρίζατε τον χρόνο πίσω, θα δηλώνατε τον Ντουρμάζ στην Ευρώπη;

"Είναι εύκολο να γίνει τώρα η ερώτηση. Ήταν μία απόφαση της στιγμής που είχε αιτιολογία. Υπάρχουν πράγματα μέσα σε έναν σύλλογο που δεν γνωρίζετε. Είναι μία απόφαση των τεχνικών της ομάδας και ήταν απολύτως δικαιολογημένη. Ο Τζίμι είναι εδώ και θα μας βοηθήσει. Δεν έχει σημασία που θα χάσει έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια, γιατί υπάρχουν και αρκετά ματς στην Ελλάδα. Υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο βελτίωσης από την πλευρά του. Υπάρχουν λόγοι που την πήραμε τότε εκείνη την ομάδα. Είναι σημαντικός ποδοσφαιριστής για την ομάδα μας".

-Πήρατε δύο νίκες μέσα σε μία εβδομάδα. Ποια από τις δύο περιμένατε περισσότερο; Υπάρχει κίνδυνος να εφησυχάσούν οι παίκτες;

"Δεν μπορούμε να σας πούμε ότι δεν είχαμε προετοιμάσει την ομάδα με σκοπό να κερδίσει και τα δύο ματς. Είμαστε μεγάλη ομάδα με μεγάλους ποδοσφαιριστές που πάντοτε σκέφτονται τη νίκη, είτε πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ, είτε την Αρσεναλ. Στο μυαλό μας είναι μόνο η νίκη και για αυτό προετοιμαζόμαστε. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε κάπου χωρίς να πιστεύουμε ότι δεν θα κερδίσουμε. Όλες οι νίκες είναι σημαντικές. Πετύχαμε τρεις νίκες την τελευταία εβδομάδα. Κερδίσαμε τον ΠΑΣ που χάσαμε πέρσι 5 βαθμούς, τον ΠΑΟΚ που επίσης χάσαμε 5 βαθμούς πέρσι και την Άρσεναλ. Πάντα είτε παίζουμε με τον Ατρόμητο ή τον ΠΑΟΚ ή με οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη, πάμε για τη νίκη. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και για αυτό δουλεύουμε καθημερινά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Έφτανε μισή ώρα στον Ολυμπιακό για το 2-0 στην Τούμπα

Σίλβα: "Η νίκη κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο"

Τόσο έξυπνα, τόσο μάγκικα!

Η πανηγυρική φωτογραφία από τα αποδυτήρια της Τούμπας

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ