ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλβα: "Εμείς ανατρέψαμε τα προγνωστικά"

Σίλβα: "Εμείς ανατρέψαμε τα προγνωστικά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάρκο Σίλβα στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του αγώνα με την Άρσεναλ υποστήριξε πως ποτέ δεν προετοιμάζει την ομάδα του για να χάσει ή να πάρει την ισοπαλία. Άρα και την Τετάρτη (9/12) ο Ολυμπιακός θα παίξει με αποκλειστικό στόχο τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί την Τετάρτη (9/12) στο "Γ. Καραϊσκάκης" για να πάρει τη νίκη κόντρα στην Άρσεναλ με βάση τα όσα υποστήριξε ο Μάρκο Σίλβα στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα της Τετάρτης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν στάθηκε στις απαιτήσεις που μπορεί να έχει η Άρσεναλ τονίζοντας ότι και η ομάδα του είχε αγωνιστεί στο Λονδίνο με αρκετές ελλείψεις ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο παιχνιδιού των Άγγλων.

Ο Σίλβα ρωτήθηκε για την κατάσταση των Μποτία, Ντα Κόστα λέγοντας πως θα πάρει την τελική του απόφαση την Τετάρτη το πρωί ενώ έστειλε την υπόσχεση του στον κόσμο πως η ομάδα θα παλέψει και θα τα δώσει όλα για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε:

Σας επηρεάζει στην προετοιμασία του ματς ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να προκριθεί ακόμα και με ήττα; Και επίσης αν σας λέει κάτι το γεγονός ότι η Άρσεναλ δεν έχει αποκλειστεί στους ομίλους τα τελευταία 16 χρόνια.
Είναι πραγματικότητα πώς το γεγονός ότι αύριο έχουμε την δυνατότητα να αποκλείσουμε την Αρσεναλ είναι σημαντικό για εμάς. Εχουμε έρθει ως εδώ χάρη στη δουλειά μας. Θα παλέψουμε μέχρι τέλος για να το καταφέρουμε. Σε σχέση με το πρώτο σκέλος της ερώτησής σας, ποτέ δεν προετοιμαζόμαστε για να χάσουμε ένα ματς. Πάντα πηγαίνουμε για να κερδίσουμε ένα ματς και αυτό θα κάνουμε αύριο.

Παρά τις απουσίες η Άρσεναλ είναι δυνατό σύνολο. Αν είχατε δυνατότητα να κλειδώσετε κάποιον στα αποδυτήρια, θα ήταν κάποιος παίκτης ή ο αντίπαλος προπονητής;
Είναι κάτι που δεν με απασχολεί και δεν είναι μέρος της δουλειάς μου. Ξέρω ότι ο κόσμος ασχολείται με τις απουσίες. Είναι κάτι όμως που εμένα δεν με απασχολεί. Όταν πήγαμε στο Λονδίνο είχαμε απουσίες. Επίσης παίξαμε με κάποιους που πρώτη φορά έπαιζαν Champions League. Είχαμε και παίκτες από τις ακαδημίες. Δεν σταματήσαμε όμως ποτέ να παλεύουμε.

Η ομάδα σας είναι έτοιμη να διαχειριστεί τις καταστάσεις, ευχάριστες ή δυσάρεστες; Κλειδί της αναμέτρησης είναι να μην έχει αρκετή ώρα την μπάλα στα πόδια της η Άρσεναλ;
Γνωρίζουμε ότι η Άρσεναλ νιώθει πιο άνετα όταν έχει την κυκλοφορία της μπάλας. Επομένως αυτό είναι ένα από τα όπλα της που θα κοιτάξει να χρησιμοποιήσει. Κι εμείς όμως θα κοιτάξουμε να χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας όπλα και να κάνουμε τον δικό μας παιχνίδι με τον τρόπο που το κάνουμε.

Είμαστε προετοιμασμένοι πάντα, γνωρίζουμε ότι είναι ένα αποφασιστικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ξέρουμε ότι το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος ως προς την τακτική, τη δομή και το συναισθηματικό κομμάτι. Χρειάζεται υπομονή και ξέρω ότι εγώ και οι παίκτες μου είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για το ματς.

Υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί ο Μποτία, επειδή υπάρχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού του Ντα Κόστα;
Αύριο θα γίνει η τελική εκτίμηση της κατάστασης του Μανουέλ. Μπορώ να σας πω ότι και οι δύο είναι στην αποστολή, όπως ο Σιόβας και ο Βούρος. Αύριο θα πάρω την τελική απόφαση. Αύριο θα γίνει η τελική εκτίμηση για την κατάσταση του Ντα Κόστα.

Πιστεύετε ότι η πίεση είναι περισσότερο στην Άρσεναλ;
Όταν έγινε η κλήρωση, νομίζω πώς όλοι είχαν στο μυαλό τους το ποιες ομάδες είχαν το προβάδισμα για την πρόκριση. Είναι πολύ όμορφο το γεγονός ότι αύριο κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Τα αποτελέσματα έρχονται μέσα στο γήπεδο και μετά από πολλή δουλειά.

Συμφωνούμε ότι μία ομάδα σαν την Άρσεναλ που σπανίως είχε ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση και συνήθως προκρινόταν μέχρι και πριν την τελευταία αγωνιστική, της δημιουργείται τώρα μία επιπλέον πίεση. Εμείς δουλεύουμε για να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο μέσα στο γήπεδο.

Πιστεύετε ότι η Άρσεναλ σας υποτίμησε στο παιχνίδι του Λονδίνου;
Δεν συμφωνώ, δεν πιστεύω ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Όλα τα παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο είναι δύσκολα. Είμαστε ικανοποιημένοι που πήραμε αυτό το αποτέλεσμα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο και αύριο. Πριν γίνουν αυτά τα παιχνίδια όλοι γνώριζαν ποιος ήταν το φαβορί.

Εμείς όμως ήμασταν εκεί και ανατρέψαμε τα προγνωστικά. Αύριο θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το ίδιο, χωρίς να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο και σεβόμενοι ποιον έχουμε απέναντί μας. Με πολλή ταπεινότητα θα κοιτάξουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Ποιο είναι το μήνυμα στους φίλους του Ολυμπιακού; Και κυρίως ποιο είναι το συναίσθημα για αυτό το τελευταίο παιχνίδι; Η ΟΥΕΦΑ στέλνει τον καλύτερο διαιτητή της Ευρώπης, τον Ριτσόλι...
Καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Έχουμε την ευκαιρία μπροστά στον κόσμο μας να διεκδικήσουμε την πρόκριση απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, έχοντας και ένα ελαφρύ πλεονέκτημα. Όλα αυτά είναι πολύ όμορφα. Το γεγονός ότι η ΟΥΕΦΑ δίνει βάρος σε αυτό το παιχνίδι, είναι καλό για εμάς. Ξέρουμε πόσο σημασία έχει να προχωρήσουμε.

Στον κόσμο μας λέμε ότι εμείς θα κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά για να πάρουμε το αποτέλεσμα, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Αυτή την υπόσχεση θα δώσουμε. Σε σχέση με την προσωπική μου θέση, για εμένα δεν έχει σημασία, αλλά για τους φιλάθλους μας και τους ποδοσφαιριστές.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ