ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλβα: "Δεν φοβηθήκαμε ποτέ"

Σίλβα: "Δεν φοβηθήκαμε ποτέ"
INTIME SPORTS

Ο Μάρκο Σίλβα δεν έκρυψε την ευτυχία του για τη νίκη του Ολυμπιακού στο "Emirates", τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός σεβάστηκε αλλά δεν φοβήθηκε ποτέ την Άρσεναλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την σπουδαία νίκη των "ερυθρολεύκων" στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ:

Για την πρώτη νίκη στην Αγγλία στο 13ο παιχνίδι:

Φυσικά δεν μπορώ να κρύψω ότι είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος. Γνωρίζαμε ότι στην Αγγλία η ομάδα είχε μόνο ήττες και ξέραμε ότι ήταν δύσκολο και σημαντικό να καταφέρουμε να πάρουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Προετοιμαστήκαμε για να διεκδικήσουμε τη νίκη και πιστεύαμε ότι έπρεπε να παίξουμε πολύ δυνατά για να πάρουμε κάτι.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είναι μια πολύ σημαντική νίκη για τους παίκτες, τον Σύλλογο και τους φιλάθλους μας. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί προσθέσαμε στην ιστορία του Συλλόγου μια μεγάλη νίκη. Έχουμε καταλάβει το πόσο σημαντικό είναι αυτό που πετύχαμε.

Για το κλειδί της νίκης:

Ξέραμε ότι πρέπει να αντέξουμε στην πίεση. Ξέραμε ότι θα υποφέραμε από την Άρσεναλ. Είχαμε όμως δουλέψει στο να αντέξουμε στην πίεση και να αμυνθούμε σωστά. Ήταν καλή η άμυνά μας, παίξαμε συγκεντρωμένα. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ. Σεβαστήκαμε την Άρσεναλ, όμως δεν τη φοβηθήκαμε.

Ήταν επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός πως σκοράραμε στα γκολ που πετύχαμε στα συγκεκριμένα χρονικά σημεία. Είχαμε όμως προετοιμαστεί για το τι θα αντιμετωπίσουμε. Ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε σε αυτό το γήπεδο και το κάναμε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες μου.

Για τους παίκτες του και τις προοπτικές τους:

Δεν βάζουμε όρια. Είμαστε εδώ για να βελτιωνόμαστε. Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά είναι νέα. Είναι πολύ συγκεντρωμένα στο στόχο τους. Έχουμε γνώση ότι έχουμε διαφορές στα χρήματα με Μπάγερν και Άρσεναλ, όμως στη φιλοδοξία μας δεν βάζουμε όρια. Οι παίκτες μου πιστέψανε στον εαυτό τους και στη νίκη.

Για το αν είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του:

Είναι μια ιστορική νίκη και σημαντική νίκη. Δεν σκέφτομαι την καριέρα μου και το σημαίνει αυτή η νίκη. Αυτή είναι μία από τις πιο σημαντικές νίκες που έχω πετύχει.

Αλλά αυτή η νίκη δίνει μόνο τρεις βαθμούς δεν σημαίνει κάτι παραπάνω. Στην καριέρα του είχε νίκες που του έχουν δώσει τίτλους, αυτή η νίκη δεν έδωσε τίτλο. Είναι μία από τις πιο σημαντικές.

Για την πρόκριση:

Όλα είναι ανοικτά για την πρόκριση. Έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα, είναι όμως τρεις βαθμοί και τίποτε παραπάνω. Υπάρχουν ακόμα τέσσερα παιχνίδια. Είναι όμως μια νίκη που δεν μπορούμε να απαξιώσουμε, διότι μας ανοίγει μεγάλους δρόμους για τη συνέχεια.

Πόσο καλύτερος μπορεί να γίνει ο Ολυμπιακός:

Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης γι' αυτό και προσπαθούμε. Ετοιμάσαμε ένα πλάνο το οποίο δεν ταιριάζει απόλυτα στον Ολυμπιακό. Αναγκαστήκαμε να προσαρμοστούμε και να παίξουμε πιο αμυντικά. Κάτι που δεν μας ταιριάζει και δεν το κάνουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σκοπός μας είναι να παίζουμε πιο επιθετικά ακόμα και στην Ευρώπη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ