ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλντενφελντ: "Πιο δυνατός ο Ολυμπιακός, όμως θα πολεμήσουμε"

Croatian Gordon Schildenfeld of Sturm Graz plays on October 18, 2009 in Graz. 
AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI
Croatian Gordon Schildenfeld of Sturm Graz plays on October 18, 2009 in Graz. AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI AFP

Ο στόπερ της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Γκόρντον Σίλντενφελντ μίλησε για το επικείμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και τόνισε ότι στο "Μαξιμίρ" θα τον περιμένει μία "καυτή" υποδοχή.

Μέχρι και πέρυσι, ο Γκόρντον Σίλντενφελντ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, αλλά η μοίρα το έφερε να τεθεί ξανά αντίπαλος του, παρότι αποχώρησε από την Ελλάδα. Λίγες μέρες πριν από το ματς του "Μαξιμίρ" στο Ζάγκρεμπ, ο Σίλντενφελντ αναφέρθηκε στο ματς, στη δυναμική του Ολυμπιακού και στην ευκαιρία της Ντινάμο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκόρντον Σίλντενφελντ στην εφημερίδα "Έθνος":

Για την κλήρωση με τον Ολυμπιακό: "Κάνει ωραία… παιχνίδια το ποδόσφαιρο, φίλε. Λίγους μήνες αφού έφυγα απ’ την Ελλάδα, να ‘σου και πάλι μπροστά μου ο Ολυμπιακός. Δεν προλαβαίνω το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο “Μαξιμίρ”, αλλά στο επόμενο ματς, στον Πειραιά θα είμαι εκεί. Να είστε σίγουροι! Είχα ένα πρόβλημα που με ταλαιπώρησε, με πήγε λίγο πίσω και χρειάστηκε να δείξω υπομονή για να γίνει σωστή δουλειά στην αποθεραπεία, αλλά πλέον είμαι καλά".

Για το πως περιμένουν το ματς στη Ντινάμο: "Όλοι εδώ το περιμένουν με μεγάλη αγωνία. Η Ντινάμο είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα, ξεκινήσαμε θριαμβευτικά τον όμιλο στοChampionsLeagueμε μια απίστευτη νίκη επί της Αρσεναλ και θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό. Για τη Ντινάμο αυτό το ματς με τον Ολυμπιακό είναι το Α και το Ω εάν θέλουμε να ζήσουμε το όνειρο μιας πρόκρισης. Εάν κάνουμε το 2Χ2 στην έδρα μας, μετά όλα πλέον είναι πιθανά. Σαφώς και τίποτα δεν θα μας… χαριστεί. Ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατή ομάδα από εμάς, έχει εμπειρία, παίκτες με περισσότερα ματς στην Ευρώπη από εμάς. Εμείς τώρα αρχίζουμε σιγά-σιγά να διαμορφώνουμε το… χαρακτήρα μας και στα Κύπελλα Ευρώπης και να είστε σίγουροι ότι θα πολεμήσουμε στο ματς αυτό με όλες μας τις δυνάμεις. Και με τη δύναμη της έδρας μας, μπορούμε να πάρουμε τη δεύτερή μας νίκη στον όμιλο. Οκέι, το “Μαξιμίρ” δεν είναι σαν τα… ελληνικά γήπεδα στα μεγάλα ντέρμπι, αλλά η ατμόσφαιρα που θα συναντήσει ο Ολυμπιακός θα είναι επίσης πολύ “καυτή”".

Για τους παράγοντες που θα κρίνουν το ματς της Κροατίας: "Και οι δύο ομάδες είναι σε περίοδο φόρμας, άρα θα μπουν στο γήπεδο με… αέρα και όχι με φόβο. Τα ζητούμενα όμως για να φτάσεις στη νίκη είναι: εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου, συγκέντρωση και λίγα λάθη. Με την Αρσεναλ κάναμε ένα σχεδόν… τέλειο παιχνίδι. Δεν κάναμε λάθη, αντίθετα τιμωρήσαμε τα δικά της και τη νικήσαμε. Έτσι μόνο θα τη νικούσαμε. Αλλά θέλει κι απόλυτη συγκέντρωση. Μια στιγμή, μια αδράνεια, ένα λάθος… κοντρόλ η πάσα, μπορεί να κρίνει όλο το ματς".

Για τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει για τον Ολυμπιακό: "Μίλησα πριν από λίγες μέρες με τους συνεργάτες του Τούντορ στον ΠΑΟΚ, τον Ιβάν Λέκο και τον Γιούριτσα Βούτσκο, με τους οποίους έχω πολύ φιλική σχέση και μου είπαν αρκετά πράγματα για το πρόσφατο παιχνίδι τους στην Τούμπα. Μου είπαν ότι είναι πολύ πιο δυνατοί σαν ομάδα σε σχέση με πέρσι, μου ανέλυσαν το πώς παίζουν και πως προσπαθούν να “χτυπήσουν” απ’ την αρχή τον αντίπαλό τους. Λογικά θα κάνουν το ίδιο και με εμάς. Φυσικά μίλησα και με τον… αδερφό μου τον “Πράνια” (σ.σ. Ντάνιελ Πράνιτς). Κι αυτός μου είπε τα ίδια πράγματα πάνω κάτω. Ότι άλλαξαν παίκτες, σύστημα, αγωνιστική φιλοσοφία, τρόπο παιχνιδιού και πως είναι δεδομένα καλύτεροι από πέρσι. Θα δούμε λοιπόν μέσα στο γήπεδο".

Για την ευκαιρία που έχει μπροστά της η Ντινάμο Ζάγκρεμπ: "Τη μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε ο σύλλογος για να κάνει την υπέρβασή του στοChampionsLeague. Ακριβώς όπως στο λέω. Στην Κροατία η Ντινάμο κυριαρχεί εδώ και χρόνια και πάντα έψαχνε το κάτι… παραπάνω στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή λοιπόν έχει μία τέτοια ευκαιρία, που όμοιά της δεν είχε στο παρελθόν και δεν πρέπει να τη χάσουμε. Ναι, παίζουμε απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες νίκησε την Αρσεναλ μέσα στην έδρα της. Αλλά αυτό φίλε, δεν σημαίνει ότι θα νικήσουν και εμάς. Και ειδικά μέσα στο “σπίτι” μας δεν θα περάσουν εύκολα".

Για την υπόθεση ντόπινγκ του Αριάν Αντέμι: " Ασφαλώς και μας επηρέασε αυτή η ιστορία. Άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο. Κυρίως, διότι ακόμη κανείς μας δεν ξέρει πως έγινε και από πού προήλθε αυτή η ουσία στον οργανισμό του Αντέμι. Όλοι στην ομάδα ψάχνουν να βρουν τι έχει γίνει. Έγινε ντόπινγκ κοντρόλ και σε άλλους παίκτες, για να εξακριβωθεί εάν αυτή η ιστορία ήταν ένα ατύχημα ή κάτι άλλο και είναι λογικό να είναι λίγο επηρεασμένη η ομάδα. Όταν έρθει η ώρα του αγώνα όμως, η σκέψη όλων θα είναι 200% εκεί".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ