ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σενάρια που κρύβουν αιφνιδιασμό

Σενάρια που κρύβουν αιφνιδιασμό

Μια σειρά από ονόματα συνδέονται μεταγραφικά με τον Ολυμπιακό για μια ακόμη ημέρα, όμως το στοιχείο του αιφνιδιασμού πλανάται με σοβαρές πιθανότητες. Μπαίνει η Κροτόνε για Τζόρτζεβιτς, σειρά οι ομάδες πίσω από τον Καρσελά. Η λεπτομέρεια για Κάμπελ.

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε -και σωστά- στη διαδικασία να τζογάρει με τον Εμποκανί και η αναζήτηση φορ άρχισε εκ νέου. Όχι από το "μηδέν" πάντως, αφού στο συρτάρι των Πειραιωτών υπάρχουν κάμποσα ονόματα υποψήφια να πιάσουν Λιμάνι.

Ωστόσο ο χρόνος πιέζει. Όχι μόνο για επιθετικό, αλλά για σημαντική μεταγραφική ενίσχυση και σε άλλες θέσεις. Τις γνωστές. Στην Ιταλία επέμεναν από το πρωί της Τετάρτης (21/6) να συνδέουν τους πρωταθλητές Ελλάδας με τον Φίλιπ Τζόρτζεβιτς. Μια ιστορία που κρατά εδώ και περίπου δύο εβδομάδες. Την Τρίτη (20/6) διαβάσατε στο Sport24.gr ότι ο Σέρβος φορ είναι θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει στον Ολυμπιακό.

Ένας Ολυμπιακός που όμως δεν είναι διατεθειμένος να ξηλωθεί για έναν παίκτη που σε έξι μήνες μπορεί να υπογράψει ως ελεύθερος. Η Λάτσιο θέλει με τη σειρά της να καρπωθεί ένα ποσό στα δύο εκατ. ευρώ - υπερβολικό με βάση τα δεδομένα της υπόθεσης: δεν θέλει τον παίκτη, που μένει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι και πέρσι σκόραρε ένα γκολ σε 18 ματς.

Ακόμη και αυτή να είναι η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, δύσκολα θα τα πάρει από ομάδα της Ευρώπης. Έτσι είναι οι νόμοι της αγοράς. Παρόμοια είναι η περίπτωση Ολυμπιακού - Γουότφορντ - Ελαμπντελαουί. Στα έξι - επτά εκατ. ευρώ υπολογίζεται η αξία του παίκτη, κάπου στα μισά ήταν διατεθειμένη να φτάσει η αγγλική ομάδα.

Για τον Τζόρτζεβιτς πάντως έντονο ενδιαφέρον δείχνει η Κροτόνε, που έσωσε την κατηγορία με εκπληκτικό ντεμαράζ στο δεύτερο μισό της Serie A και τώρα θέλει να μαγειρέψει πριν ξαναπεινάσει τη νέα σεζόν. Σύμφωνα με τους Ιταλούς μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες ώρες, αφού η Κροτόνε μοιάζει αποφασισμένη να κάνει άμεσα κίνηση για τον Σέρβο διεθνή φορ.

ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΚΑΡΣΕΛΑ

Όσον αφορά τον Μεχντί Καρσελά; Ο Ολυμπιακός έχει ανταγωνισμό. Τόσο σοβαρό που θα μοιάζει με ένα μικρό... θαύμα αν κερδίσει όλους τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους και αποσπάσει την υπογραφή του παίκτη. Ο 28χρονος εξτρέμ, που πέρσι έκανε μια καλή σεζόν (24 συμ., 5 γκολ, 1 ασίστ) στη Γρανάδα, δεν πρόκειται να συνεχίσει στην ισπανική ομάδα μετά τον υποβιβασμό. Τον Αύγουστο του 2016 η Γρανάδα έδωσε τέσσερα εκατ. ευρώ για να τον πάρει από την Μπενφίκα, τώρα θα απαιτήσει περί τα τρία εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει.

Όχι υπερβολικό χρήματα για την ποιότητα του παίκτη, αλλά τέτοια που μπορούν να δώσουν με άνεση πολλές ομάδες στην Ευρώπη: Μάλαγα, Βαλένθια, Μπέτις, Φενέρμπαχτσε, Τράμπζονσπορ, Μονακό και Λιόν σχηματίζουν ουρά στην κούρσα για την απόκτηση του Μαροκινού (με βελγικό διαβατήριο) εξτρέμ.

Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση για το δύσκολο του εγχειρήματος, εφόσον ο Ολυμπιακός κάνει μπάσιμο για τον Καρσελά. Χώρια που με τέτοιο ενδιαφέρον μπορεί κάλλιστα να εξελιχθεί σε διαδικασία πλειστηριασμού η πώληση του και εκεί οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα μπουν σε τέτοια χωράφια.

ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΗ

Στον Ολυμπιακό καθημερινά προτείνονται παίκτες, για κάθε θέση. Μένοντας πάντως σε αυτή του επιθετικού, Ιβάν Σαντίνι, Στέφανο Οκάκα είναι στα ονόματα που κυκλοφόρησαν από το βράδυ της Τρίτης (20/6), ενώ και ο Λοράν Ντεπουάτρ έκανε την... επανεμφάνιση του. Ο πρώτος ανήκει στην Καέν και ολοκλήρωσε τη σεζόν με 18 γκολ σε 38 εμφανίσεις. Έχει συμβόλαιο έως το 2019, υπάρχει ενδιαφέρον και από ομάδες του γαλλικού πρωταθλήματος, ενώ η Καέν δεν το συζητά για λιγότερα από έξι - επτά εκατ. ευρώ...

Ο Στέφανος Οκάκα ανήκει στη Γουότφορντ έως το 2021, κοστολογείται επίσης στα έξι - επτά εκατ. ευρώ και πέρσι είχε 20 συμμετοχές (1044'), οι περισσότερες ως αλλαγή, με τέσσερα γκολ. Ο 28χρονος Νιγηριανός (με ιταλικό διαβατήριο) φορ πάντως δεν είναι ο κλασικός γκολτζής επιθετικός, κάτι που φαίνεται και από τα νούμερα στην καριέρα του: 6 γκολ σε 61 ματς στη Ρόμα, 17 γκολ σε 49 ματς με την Άντερλεχτ, 9 γκολ σε 47 ματς με την Σαμπντόρια, 7 γκολ σε 38 παιχνίδια με την Σπέτσια. Έχει παίξει και σε Μόντενα (34 συμ., 7 γκολ), Μπρέσια (18 συμ., 2 γκολ), Πάρμα (16 συμ., 3 γκολ), Φούλαμ (13 συμ., 3 γκολ) και Μπάρι (10 συμ., 2 γκολ).

Όσον αφορά τον Ντεπουάτρ; Πέρσι έκανε 16 συμμετοχές και 3 γκολ με την Πόρτο, ωστόσο ο 28χρονος Βέλγος φορ προτιμά να συνεχίσει στην Championship. Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε Γάνδη (90 συμ., 31 γκολ, 14 ασίστ), Οστάνδη (75 συμ., 25 γκολ, 11 ασίστ), Άαλστ (37 συμ., 10 γκολ, 3 ασίστ).

Από όλες τις παραπάνω περιπτώσεις γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε για καταστάσεις δύσκολες και κομμάτια του παζλ που δεν... κολλάνε. Αυτό που κολλάει είναι ένας αιφνιδιασμός. Όπως ακριβώς ο Ολυμπιακός εμφάνισε την περίπτωση Εμποκανί που ήταν "τελειωμένη" μεταγραφικά αλλά ναυάγησε στα ιατρικά.

Εξαιρετικά πιθανό να συμβεί κάτι ανάλογο, άλλωστε είναι μια τακτική που πιάνει συνήθως: αλλού στρέφει την προσοχή του ο Τύπος, αλλού γίνεται η... δουλειά. Και στο Λιμάνι εκτός από την περίπτωση Εμποκανί, κινήθηκαν υπό άκρα μυστικότητα στο θέμα του Αρμάντο Μάριο Ουσίγιος.

Ίσως έχει σημασία, ίσως και όχι: μετά την παρουσίαση του Μπέσνικ Χάσι, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ενημέρωσαν τους ρεπόρτερ για μια σειρά από θέματα της ομάδας και φυσικά τα μεταγραφικά. Απάντησαν ακόμη και σε ερωτήσεις για τα ονόματα που απασχολούν. Αν υπάρχει βάση ή όχι. Οι "ερυθρόλευκοι" τοποθετήθηκαν για όλους, ωστόσο έκαναν μια μεγαλοπρεπή... ντρίμπλα στην περίπτωση του Τζόελ Κάμπελ. Δεν απάντησαν. Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αντβέρπ και Τούρκοι για Εμποκανί
Η τυφλή εμπιστοσύνη Μαρινάκη στον γιατρό Θέο
Παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα και "κόπηκαν" στα ιατρικά
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ