ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σεμέδο σε Μαρτίνς: "Δεν το χάνω με τίποτα"

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρούμπεν Σεμέδο το ξεκαθάρισε στον Πέδρο Μαρτίνς. "Δεν το χάνω με τίποτα" είπε ο Πορτογάλος στόπερ στον συμπατριώτη του για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Τότεναμ και τώρα περιμένει την απόφασή του.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει εξαιρετική δουλειά απέναντι στην Κράσνονταρ στο Καραϊσκάκη, με το 4-0. Όλα δείχνουν ότι η ρεβάνς θα είναι μια τυπική διαδικασία. Έτσι αποδείχθηκε, από τη στιγμή που κατάφερε να απαντήσει στο γρήγορο γκολ των Ρώσων. Δεύτερη νίκη με 2-1 και όλα τέλεια. Με μια εξαίρεση. Στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ρούμπεν Σεμέδο γίνεται αλλαγή. Αρκετά λεπτά νωρίτερα είχε νιώσει ενοχλήσεις στο γόνατο και η ανησυχία, μεγάλη.

Από το ιατρικό τιμ, δεν δίνουν στίγμα. Κάθε άλλο. Η εικόνα στο αεροδρόμιο του Κράσνονταρ, σε βάζει σε δεύτερες σκέψεις. Σέρνει το πόδι του, δείχνει να πονάει πολύ. Δεξιά-αριστερά, ακούς πηγαδάκια του στυλ, «λες να είναι χιαστός;». Το ραντεβού την επόμενη ημέρα, ήταν στο «Μετροπόλιταν». Η ομάδα επιστρέφει τα ξημερώματα της 28ης Αυγούστου στην Ελλάδα και οι εξετάσεις, φέρνουν ανακούφιση. Η ΠΑΕ απλά επιβεβαιώνει πως δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό, αλλά παραπέμπει σε οριστική διάγνωση για την Πέμπτη (29/8). Την ίδια ώρα βέβαια, ο Σεμέδο έχει ενημερωθεί πλήρως. Γίνεται εισαγωγή του στο νοσοκομείο και υποβάλλεται σε αρθροσκόπηση. Η αρχική εκτίμηση, αναφέρει πως θα χρειαστεί 3-4 εβδομάδες ώστε να επιστρέψει στη δράση.

Είκοσι ημέρες μετά, ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του απέναντι στην Τότεναμ! Δεν έδειχνε το πιο πιθανό σενάριο βέβαια, αλλά ο Πορτογάλος στόπερ είναι αποφασισμένος να μη χάσει την πρεμιέρα του Champions League. Όλο αυτό το διάστημα δούλεψε πολύ. Θεραπείες με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ώστε το γόνατο να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομα σε καλή κατάσταση. Η νέα του πρόκληση, ήταν να προλάβει να μπει στις προπονήσεις, πριν το ματς πρωταθλήματος με τον Βόλο. Όντως, την Παρασκευή (13/9) ο Σεμέδο μπαίνει με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Μαρτίνς έχει κάθε λόγο να χαμογελά και επιβεβαιώνει μέσω των δηλώσεών του, πως η κατάσταση του συμπατριώτη του, είναι όλο και καλύτερη. Ακόμη και λίγες ημέρες νωρίτερα άλλωστε, στη συνάντησή του με τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, πιστεύει ότι ο Σεμέδο θα προλάβει. Είχε το λόγο του βέβαια ο τεχνικός των Πειραιωτών. Αυτός, δεν ήταν άλλος από τη διαβεβαίωση του Σεμέδο. « Δεν το χάνω με τίποτα…», ήταν η ατάκα του «βράχου» του Ολυμπιακού, για το πρώτο ματς στο Champions League, απέναντι στην Τότεναμ του Χάρι Κέιν.

Ο Σεμέδο, για τέτοια ματς ήρθε στον Ολυμπιακό. Για να το γράψω καλύτερα, για τέτοια ματς πείστηκε να έρθει! Οι αρχικοί του ενδοιασμοί στο ενδιαφέρον των «ερυθρολεύκων», είχαν ως φόντο τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μέσα από τα προκριματικά και τα πλέι οφ, ήρθε η δικαίωσή του και έτσι, δεν υπάρχει καν σκέψη να μην είναι στη διάθεση του Μαρτίνς. Το απόγευμα, μετά την προπόνηση στο Ρέντη, ο κόουτς θα ανακοινώσει την αποστολή. Ο Σεμέδο λογικά θα βρίσκεται σε αυτή, αλλά όλη η κουβέντα πηγαίνει στο αν θα είναι στην αρχική εντεκάδα. Είναι ξεκάθαρα απόφαση του Μαρτίνς. Με μια σημείωση, όμως.

Εδώ, τον έριξε στα βαθιά στην προετοιμασία. Τότε που ήρθε με παραπανίσια κιλά και έπρεπε να δουλέψει παράλληλα με την ομάδα. Και για να έρθει ο ίδιος στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά και για να γίνει ο ηγέτης της άμυνας. Τα κατάφερε και τα δύο. Από τη στιγμή που έδωσε μάχη για να προλάβει το αυριανό ματς με την Τότεναμ, πολύ δύσκολα δεν θα τον δούμε να αγωνίζεται. Στη χθεσινή προπόνηση στο Καραϊσκάκη άλλωστε, έδειξε σε καλή κατάσταση. Προπονήθηκε κανονικά, το ίδιο θα κάνει και σήμερα. Η επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα με το logo του Champions League στο μανίκι, στη φάση των ομίλων, φαίνεται πως θα γίνει πραγματικότητα.

Όλοι μέσα στην ομάδα άλλωστε, είχαν να λένε τα καλύτερα όλες αυτές τις ημέρες. Για το πώς διαχειρίστηκε τον τραυματισμό του και πόσο πολύ ήθελε να επιστρέψει. Πώς και πόσο δούλεψε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Κρατάει "ζεστό" τον Σισέ ο Μαρτίνς
Μαρτίνς: "Με σέβονται όλοι οι οπαδοί στην Ελλάδα"
Μπροστά στη νέα πρόκληση
"Αν η Τότεναμ δεν σκοράρει νωρίς, θα έχει πρόβλημα"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ