ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ρώτησε για Εσκριμπά ο Ολυμπιακός"

Villarreal's Head coach Fran Escriba gestures during the Spanish La Liga soccer match between Villarreal and Barcelona at the Ceramica stadium in Villarreal, Spain, Sunday, Jan. 8, 2017. (AP Photo/Alberto Saiz)
Villarreal's Head coach Fran Escriba gestures during the Spanish La Liga soccer match between Villarreal and Barcelona at the Ceramica stadium in Villarreal, Spain, Sunday, Jan. 8, 2017. (AP Photo/Alberto Saiz) AP

Σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα, ο Ολυμπιακός ρώτησε για τον Φραν Εσκριμπά και τις προθέσεις του για το μέλλον, καθώς το συμβόλαιο του 52χρονου τεχνικού με την Βιγιαρεάλ εκπνέει στις 30 Ιουνίου.

Ένα όνομα από τα παλιά έρχεται ξανά στην επικαιρότητα για τον Ολυμπιακό αναφορικά με την θέση που περιμένει κάτοχο στην άκρη του "ερυθρόλευκου" πάγκου, ή αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν στην Ισπανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Marca, οι Πειραιώτες ρώτησαν για τον 52χρονο τεχνικό και τις σκέψεις του για το άμεσο μέλλον, από τη στιγμή που η συμφωνία του με την Βιγιαρεάλ ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου και οι δύο πλευρές δεν έχουν ανανεώσει τη συνεργασία τους.

"Ο Ολυμπιακός, πρωταθλητής Ελλάδας τις επτά τελευταίες σεζόν, ρώτησε για την περίπτωση του Φραν Εσκριμπά. Ο νυν τεχνικός της Βιγιαρεάλ έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος Ιουνίου και είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί το μέλλον του... Στον Πειραιά, άλλοι Ισπανοί προπονητές όπως οι Ερνέστο Βαλβέρδε και Μίτσελ έχουν θριαμβεύσει, μια φόρμουλα επιτυχίας πως ίσως θέλουν να επαναλάβουν με τον Εσκριμπά", αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν είναι άγνωστος στους φίλους του Ολυμπιακού. Το όνομα του είχε παίξει δυνατά και το καλοκαίρι του 2015, φεύγοντας από την Έλτσε, κυρίως το διάστημα που έδειχνε αβέβαιη η συμφωνία των Πειραιωτών με τον Μάρκο Σίλβα (ο Πορτογάλος τεχνικός είχε προβλήματα με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας από τη λύση του συμβολαίου του).

Στην Ισπανία υποστηρίζουν ότι ο Φραν Εσκριμπά έχει την επιθυμία να δοκιμάσει τις ικανότητες του σε μια ομάδα που θα του δώσει τη δυνατότητα να βρεθεί στο Champions League και για τον λόγο αυτό δίνουν πιθανότητες στο σενάριο συνεργασίας ανάμεσα στον 52χρονο τεχνικό και τους "ερυθρόλευκους".

Τη φετινή σεζόν η Βιγιαρεάλ έχει πραγματοποιήσει πολύ καλή πορεία υπό τις οδηγίες του Εσκριμπά, καθώς είναι 5η στην βαθμολογία του πρωταθλήματος (παλεύει να κρατήσει την θέση υπό την "απειλή" των Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Σοθιεδάδ), διαθέτοντας την δεύτερη καλύτερη άμυνα της La Liga με 32 τέρματα παθητικό (κορυφαία η Ατλέτικο Μαδρίτης με 25).

Ο Εσκριμπά έχει χρησιμοποιήσει κυρίως το σύστημα 4-4-2, με βασικά του όπλα παίκτες όπως οι Μουσάκιο (στόπερ), Βίκτορ Ρουίθ (στόπερ), Μάριο Γκασπάρ (δεξί μπακ), Μπρούνο Σοριάνο (κεντρικός μέσος), Ρομπέρτο Σοριάνο (κεντρικός μέσος), Τριγκέιρος(κεντρικός μέσος), Νίκολα Σανσόνε (φορ), Σεντρίκ Μπακαμπού (φορ), Ρομπέρτο Σολδάδο (φορ).

(AP Photo/Alberto Saiz)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Poll: Ψήφισε από μια ντουζίνα "ερυθρόλευκες" επιλογές
Η Σεντ Ετιέν ανακοίνωσε το τέλος του Γκαλτιέ που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό
Φορτούνης: "Αηδιάζουμε με τα επεισόδια"
Ο Μέσι έχει στο δωμάτιό του φανέλες των Τσόρι, Μανωλά και Ντε Βινσέντι
Στην Ελλάδα ο Κοβάτσεβιτς για Ολυμπιακό
Στο "κάδρο" και ο Πελεγκρίνο για Ολυμπιακό
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ