ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρούμπεν Σεμέδο: "Ατρόμητος στόπερ με φοβερή αντίληψη"

Ρούμπεν Σεμέδο: "Ατρόμητος στόπερ με φοβερή αντίληψη"

Ο προπονητής του Ρούμπεν Σεμέδο στη Ρίο Άβε, Ντανιέλ Ράμος, μίλησε στο Sport24.gr για τον υποψήφιο στόχο του Ολυμπιακού. Τα χαρακτηριστικά του, η αδυναμία του, η συμπεριφορά του, αλλά και ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο παρουσιάζεται ως βασικός στόχος του Ολυμπιακού για το κέντρο της άμυνας. Ο 25χρονος Πορτογάλος στόπερ, που ανήκει στη Βιγιαρεάλ μέχρι το 2022, αγωνίστηκε στη Ρίο Άβε το δεύτερο μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Έκανε 14 συμμετοχές και σημείωσε δύο γκολ υπό την καθοδήγηση του Πορτογάλου προπονητή, Ντανιέλ Ράμος. Ο 48χρονος κόουτς μίλησε στο Sport24.gr για τον στόπερ με τον οποίο συνεργάστηκε το τελευταίο πεντάμηνο, ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του, τα πλεονεκτήματα που έχει, ενώ εξέφρασε τη γνώμη του για το στοιχείο που αποτελεί αδυναμία στο παιχνίδι του.

Ρούμπεν Σεμέδο: "Ατρόμητος στόπερ με φοβερή αντίληψη"

Τον επηρέασαν αγωνιστικά οι περιπέτειες που είχε με τη δικαιοσύνη; Τι χαρακτήρας είναι ο Σεμέδο; Πώς ήταν η συμπεριφορά του στη Ρίο Άβε; Ο Ράμος δίνει απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις, εκφράζει την άποψη ότι ο στόχος των "ερυθρόλευκων" θα μπορούσε κάλλιστα να έχει θέση στην εθνική Πορτογαλίας, ενώ μιλά για τον φίλο του Πέδρο Μαρτίνς.

Έχει εξαιρετική σωματοδομή, παίζει χωρίς φόβο, θα πρέπει να είναι περισσότερο ηγέτης

- Κόουτς, ποια είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Σεμέδο;

"Είναι πολύ γρήγορος παίκτης, με καλό κοντρόλ στη μπάλα. Είναι δυνατός στον αέρα και στο διάβασμα των φάσεων. Στο ένας εναντίον ενός έχει συνήθως το πάνω χέρι λόγω των φυσικών του προσόντων. Έχει εξαιρετική σωματοδομή, είναι 1.90 και γνωρίζει πώς να χρησιμοποιεί το σώμα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αναχαιτίζει τις επιθέσεις σε βάρος της ομάδας του. Διαθέτει αυτοπεποίθηση όταν παίρνει την απόφαση να δώσει πάσα ή όταν αποφασίσει να πάρει τη μπάλα και να κάνει ο ίδιος παιχνίδι από την άμυνα.

Μπορεί να βοηθήσει και στην επίθεση. Έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και πολύ καλή μέση και κοντινή πάσα. Δεν θα τον δεις εύκολα να επιλέξει να παίξει με μακρινές μπαλιές. Διαθέτει τον τρόπο να κουβαλήσει τη μπάλα και να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Δεν δείχνει φόβο μπροστά στο γκολ. Είτε αμύνεται είτε βρεθεί σε θέση επίθεσης, έχει την ίδια αυτοπεποίθηση".

- Ποια πιστεύετε ότι είναι τα μειονεκτήματά του ή τουλάχιστον αυτό στο οποίο πρέπει να βελτιωθεί;

"Ίσως θα έπρεπε να είναι περισσότερο ηγέτης. Διαθέτει τρομερή αντίληψη, οπότε θεωρώ ότι θα μπορούσε να δείξει περισσότερα ηγετικά στοιχεία στο παιχνίδι του. Έχει την ικανότητα να το κάνει, δεν είναι ότι δεν μπορεί. Ακριβώς το αντίθετο. Θα μπορούσε όμως να κατευθύνει περισσότερο την αμυντική γραμμή και να είναι αυτός που θα ορίζει την επικοινωνία με τη μεσαία γραμμή. Είναι ακόμα νέος και όσο περνάνε τα χρόνια, θα βελτιωθεί πολύ σε αυτό".

Θα μπορούσε να παίξει στην εθνική Πορτογαλίας. Έκανε συνέχεια πλάκα, ήταν όμως 100% επαγγελματίας

- Θεωρείτε πως μπορεί να έχει βασικό ρόλο σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που θα επιδιώξει να πάρει το πρωτάθλημα και να βρεθεί στους ομίλους του Champions League;

"Μου αρέσει πολύ ως παίκτης ο Σεμέδο. Πριν από ένα μήνα είχα δηλώσει πως θα μπορούσε να κληθεί και να παίξει στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Ότι θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή για το κέντρο της άμυνας. Τον εμπιστεύομαι, οπότε από τη στιγμή που εκτιμώ ότι έχει θέση στην εθνική Πορτογαλίας, το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό".

- Πώς είναι ως χαρακτήρας; Η συμπεριφορά του;

"Πολύ χαρούμενος τύπος. Όλη την ώρα κάνει πλάκα, του αρέσει να λέει αστεία. Εξαιρετικός άνθρωπος για ένα γκρουπ, δεν προκάλεσε κανένα πρόβλημα στην ομάδα".

- Οι περιπέτειες που αντιμετώπισε παλαιότερα τον έχουν επηρεάσει αγωνιστικά;

"Έχω διαβάσει αυτά που έγιναν στο παρελθόν, αλλά θα σου μιλήσω για το πώς τον έζησα εγώ. Με εμένα ήταν 100% αφοσιωμένος στην ομάδα, συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και στις προπονήσεις. Ήταν επαγγελματίας και δεν έχω να πω το παραμικρό για αυτούς τους τέσσερις μήνες που συνεργαστήκαμε".

- Γνωρίζεστε προσωπικά με τον Πέδρο Μαρτίνς;

"Πολύ καλός προπονητής, είναι φίλος μου, ναι. Κι αυτός είχε δουλέψει στη Ρίο Άβε. Του εύχομαι καλή τύχη. Ξέρω ότι έκανε πολύ καλή χρονιά στον Ολυμπιακό. Μακάρι να τα καταφέρει ακόμα καλύτερα στο μέλλον. Είναι εξαιρετικός προπονητής και μπορεί στο μέλλον να φέρει επιτυχίες στην ομάδα του".

* Ο Ντανιέλ Ράμος ανέλαβε τη Ρίο Άβε στις 3 Ιανουαρίου 2019 και σε 19 παιχνίδια σημείωσε επτά νίκες, πέντε ισοπαλίες και επτά ήττες. Η ομάδα του ολοκλήρωσε τη Liga Nos στην 7η θέση. Στο παρελθόν έχει δουλέψει μεταξύ άλλων σε Σάβες, Μαρίτιμο και Σάντα Κλάρα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ