ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρόντγουελ στο Sport24.gr: "Ηγέτης ο Εμβιλά, αυτός μας κράτησε στην Premier League"

Sunderland's Yann M'Vila, top, vies for the ball with Liverpool's Emre Can, left, during the English Premier League soccer match between Sunderland and Liverpool at the Stadium of Light, Sunderland, England, Wednesday, Dec. 30, 2015. (AP Photo/Scott Heppell)
Sunderland's Yann M'Vila, top, vies for the ball with Liverpool's Emre Can, left, during the English Premier League soccer match between Sunderland and Liverpool at the Stadium of Light, Sunderland, England, Wednesday, Dec. 30, 2015. (AP Photo/Scott Heppell) AP

Ο Τζακ Ρόντγουελ συνυπήρξε με τον Γιαν Εμβιλά στη Σάντερλαντ και μίλησε στο Sport24.gr για το επικείμενο απόκτημα του Ολυμπιακού, χαρακτηρίζοντάς τον ηγετικό χαφ με μανία στα τάκλινγκ και στην απόσπαση της κατοχής μπάλας.

Ο Ολυμπιακός προχωρά στην ηχηρή μεταγραφή του Γιαν Εμβιλά, ο οποίος αφήνει το Σαμπιονά και τη Σεντ Ετιέν για να υπογράψει στους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο 30χρονος Γάλλος αμυντικός μέσος με τις 22 συμμετοχές στην εθνική Γαλλίας έρχεται να προσδώσει δυναμική στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ, που αρχικό στόχο έχει την είσοδο στους ομίλους του Champions League για τη σεζόν 2020-2021.

Ο Εμβιλά συνυπήρξε τη σεζόν 2015-2016 με τον Άγγλο διεθνή Τζακ Ρόντγουελ στη Σάντερλαντ, στην Premier League. Τον παίκτη που έφερε το περασμένο καλοκαίρι στην Αθήνα ο Νίκος Νταμπίζας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αλλά δεν υπέγραψε ποτέ.

Το Sport24.gr συζήτησε με τον Ρόντγουελ, νυν ποδοσφαιριστή της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, και του ζήτησε την άποψή του για το επικείμενο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. Ο 29χρονος Βρετανός, που έχει παίξει τρεις φορές με την εθνική Αγγλίας, χαρακτήρισε ηγέτη τον άλλοτε συμπαίκτη του και υποστήριξε ότι εκείνος ήταν ο λόγος που η ομάδα τους έμεινε τότε στην Premier League.

Ρόντγουελ στο Sport24.gr: "Ηγέτης ο Εμβιλά, αυτός μας κράτησε στην Premier League"

Ο Ρόντγουελ (δεξιά) μαρκάρει τον Ουίλιαν σε αγώνα Σάντερλαντ - Τσέλσι το 2017

Ανέλυσε τα δυνατά του σημεία και πού υστερεί, ενώ έκανε λόγο για έναν ταπεινό άνθρωπο ο οποίος εντός των τεσσάρων γραμμών μεταμορφώνεται. Για να δούμε όσα είπε ο Τζακ Ρόντγουελ...

- Τι να περιμένουν οι φίλοι του Ολυμπιακού από τον Γιαν Εμβιλά;

"Να περιμένουν ένα χαφ που του αρέσει να κάνει τάκλινγκ και να κερδίζει τη μπάλα από τον αντίπαλο. Του αρέσει να υποδέχεται τη μπάλα από οποιαδήποτε θέση βρίσκεται και να διατηρείται η κατοχή για την ομάδα του".

- Ποιο θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερο ατού του και σε ποιον τομέα υστερεί;

"Έχει ρυθμό στο παιχνίδι του και αυτό που του αρέσει είναι να κερδίζει τη μπάλα από τον αντίπαλο. Είναι πολύ καλός πασέρ και μπορεί να δημιουργεί ευκαιρίες με αυτές. Δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος, αλλά έχει καλή φυσική κατάσταση. Στο ψηλό παιχνίδι δεν μπορώ να πω ότι διακρίνεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Υπάρχουν αρκετά άλλα πράγματα στα οποία μπορεί προσφέρει σημαντικά".

- Είναι ο παίκτης που μπορεί να αποτελέσει ηγέτη στο γήπεδο για τον Ολυμπιακό;

"Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι ήταν ηγέτης στη Σάντερλαντ, όταν συνυπήρξαμε. Ήταν μαχητικός και έδειχνε στοιχεία ηγετικού χαφ".

- Τί θυμάσαι περισσότερο από τη συνύπαρξή σας στην Αγγλία;

"Θυμάμαι πως ήταν ο παίκτης κλειδί για την παραμονή μας στην Premier League. Με την παρουσία του έπαιξε κομβικό ρόλο στη σωτηρία του κλαμπ".

-Τί χαρακτήρας είναι;

"Εκτός γηπέδου είναι ταπεινό και ήσυχο παιδί. Ήταν ωραίο να κάνεις παρέα μαζί του. Στα αποδυτήρια ήταν πολύ καλός. Εντός γηπέδου μεταμορφώνεται. Είναι ηγέτης και κάνει τα πάντα για να νικήσει η ομάδα του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Την Παρασκευή η άφιξη του Εμβιλά
Ολυμπιακός: Έρχεται ο Εμβιλά
Ολυμπιακός: Την Παρασκευή στις 13:30 στην Αθήνα ο Εμβιλά
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ