ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρομπέρτο: "Να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες με Μπάγερν"

Ρομπέρτο: "Να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες με Μπάγερν"
INTIME SPORTS

Ο γκολκίπερ τους Ολυμπιακού, Ρομπέρτο, μίλησε σε ισπανικά ΜΜΕ για το ματς με την Μπάγερν στο Μόναχο και το ενδεχόμενο πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Champions League.

Ο,τι και να γίνει στο Μόναχο η πρόκριση αναμένεται να κριθεί στο ματς της 6ης αγωνιστικής, στο "Γ. Καραϊσκάκης" με αντίπαλο την Άρσεναλ, υποστήριξε ο Ισπανός γκολκίπερ τους Ολυμπιακού, Ρομπέρτο, μιλώντας στην ισπανική έκδοση του Goal.

"Στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλά επίπεδα. Βλέπεις πολλές ομάδες που υποφέρουν, πολλές που έχουν δυσκολίες να πληρώνουν τους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν είναι κάτι που δεν βλέπεις στη χώρα μας. Ο κόσμος μου φέρεται καλά. Με βοηθούν πολύ να έχω καλή απόδοση, γιατί η εμπιστοσύνη είναι σημαντική σ' αυτό το επάγγελμα.

Είμαστε ένα κλαμπ με πολλή πίεση και δεν είναι πάντα σημαντικό μόνο να κερδίζεις. Το να κερδίζεις πρέπει να πάει μαζί με το θέαμα, πρέπει οι φίλαθλοι να είναι ευχαριστημένοι. Ο Μίτσελ απολύθηκε όταν ήμασταν δεύτερη στην κατάταξη και υπήρχαν ματς στα οποία η ομάδα δεν έδειχνε καλή εικόνα. Η ανάμνηση που άφησε εδώ είναι πολύ καλή και πάντα λένε καλά λόγια γι' αυτόν στην ομάδα", είπε αρχικά ο Ρομπέρτο, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε:

Για τη φετινή πορεία στο Champions League: "Οι ελπίδες μας έγιναν πραγματικότητα. Είναι δύσκολο όμιλος, οποιαδήποτε από τις τρεις ομάδες έχει επίπεδο τέτοιο ώστε να προκριθεί. Είμαστε σε καλή θέση, ξέρουμε ότι το ματς με την Μπάγερν θα είναι δύσκολο για εμάς και σε κάθε περίπτωση θα παίξουμε για την πρόκριση στο τελευταίο ματς - εντός έδρας - με την Άρσεναλ. Εκεί είναι που πιστεύουμε να πληρωθεί το όνειρό μας, να περάσουμε στην επόμενη φάση".

Για την Μπάγερν: "Είναι μια μηχανή πολύ, πολύ δουλεμένη. Όταν παίζει στο γήπεδό της είναι ακόμη πιο δύσκολο, αλλά είμαστε ισόβαθμοι και πρέπει να μας νικήσει. Βλέποντας το επίπεδό της εντός έδρας και στην Bundesliga, θα είναι ένα ματς πολύ δύσκολο για εμάς. Αλλά πιστεύω ότι θα τους δυσκολέψουμε στο μέγιστο δυνατό και θα εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα έχουμε"

Για το ματς με την Άρσεναλ: "Πιστεύουμε στις ευκαιρίες που θα έχουμε στο γήπεδό μας. Εδώ πάντα δείχνουμε ποιότητα και ξέρουμε ότι καμία ομάδα δεν αισθάνεται καλά όταν παίζει εδώ. Ο,τι και να συμβεί στο Μόναχο, πιστεύουμε ότι είμαστε ικανοί να τα καταφέρουμε στο τελευταίο ματς"

Για το ματς στο Λονδίνο: "Ήταν δύσκολο και για να είμαι ειλικρινής η Άρσεναλ είχε τα ηνία για μεγάλο διάστημα. Αλλά, είναι γνώρισμα καλής ομάδας να ξέρεις να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες και να είσαι δυνατός αμυντικά. Αυτά ήταν τα "κλειδιά" μιας ιστορικής νίκη. Ο Ολυμπιακός σε επίσημο ματς δεν είχε νικήσει ποτέ στην Αγγλία"

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ισπανία: "Το να επιστρέψω στην Ισπανία είναι πάντα ελκυστικό. Δεν αρνούμαι ότι πάντα στο σπίτι είναι καλά, αλλά εδώ διανύω το καλύτερο διάστημα της καριέρας μου, αισθάνομαι σημαντικός κι έχω υψηλή απόδοση. Ο,τι είναι να γίνει στο μέλλον θα το συζητήσω με τον Ολυμπιακό, οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί σε συνεννόηση με τον Ολυμπιακό. Μεγάλωσα στην Ατλέτικο και πέρασα 15 χρόνια εκεί, δεν ξέρω ποιες είναι οι πραγματικές πιθανότητες αυτή να ενδιαφέρονται για μένα ή εγώ να επιστρέψω. Η Σεβίλλη έδειξε ενδιαφέρον κάποια στιγμή, αλλά οι μεγάλοι κλείνουν πολλούς παίκτες - επειδή έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν - και μετά κρατούν αυτόν που τους ενδιαφέρει. Ευγνώμων σ' όλες τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν και η Σεβίλλη είναι μία από αυτές".

Για την εθνική Ισπανίας: "Τώρα υπάρχουν τρεις επιλογές συγκεκριμένες για τον τερματοφύλακα. Προφανώς υπάρχουν κι άλλα ονόματα στο παρασκήνιο, όπου θα ήθελα να είμαι, αλλά δεν είναι κάτι που μου προκαλεί εμμονή. Μέχρι ο Ντελ Μπόσκε να παραδώσει την τελική λίστα θα έχω πάντα ελπίδες να παίξει στην εθνική Ισπανίας. Έπαιξε στις μικρές εθνικές και θα είναι προνόμιο να το κάνω και με την Ανδρών"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ