ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρισβάνης: "Μου έκανε καλό που με έδιωξαν από τον ΠΑΟ"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΡΙΣΒΑΝΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΡΙΣΒΑΝΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σπύρος Ρισβάνης, που έχει όνειρο να παίξει στοChampions Leagueκαι να πάρει το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν, μίλησε στο Ζέεφελντ για όσα έγιναν στον Παναθηναϊκό, τη ζωή του στον Πανιώνιο και τις πρώτες του μέρες στον Ολυμπιακό.

Ο Σπύρος Ρισβάνης έδωσε συνέντευξη στους απεσταλμένους δημοσιογράφους στο Ζέεφελντ και μεταξύ άλλων μίλησε για τον "διωγμό" του (όπως τον χαρακτήρισε) από τον Παναθηναϊκό.

Ο23χρονος στόπερ αναφέρθηκε επίσης στον Πανιώνιο, αλλά και τα όνειρά του για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Έκτη μέρα στις αυστριακές Άλπεις θα ήθελα να μας μεταφέρεις τις πρώτες σου εντυπώσεις σου εντυπώσεις από την προετοιμασία του Ολυμπιακού…

Είναι πολύ ωραίες οι εντυπώσεις, είναι πολύ όμορφα εδώ. Υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις είναι διαφορετικό το επίπεδο, αλλά δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Πριν πάμε στον Ολυμπιακό θα θέλαμε να μας πεις για την πρώην σου ομάδα γιατί βλέπουμε ότι βγάζει ποδοσφαιριστές που κάνουν καριέρα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό…

Είναι αυτό που λένε όσοι έχουν πάει ότι έχει κάτι το μαγικό. Έχει φοβερό κλίμα, είναι οικογένεια αυτή η ομάδα. Εύχομαι πάντα τα καλύτερα σε αυτή την ομάδα. Τους ευχαριστώ όλους γιατί με βοήθησαν πάρα πολύ από τους προέδρους μέχρι και τους φυσιοθεραπευτές.

Πηγαίνοντας από τον ΠΑΟ στον Πανιώνιο το ένιωθες ότι είναι ένα περιβάλλον καλό και ένα σκαλοπάτι για κάτι παραπάνω;

Πίστευα ότι είναι η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω εκείνη την περίοδο και νομίζω ότι μου βγήκε σε καλό και αισθάνομαι χαρούμενος γι' αυτή την επιλογή.

Αισθάνεσαι έτοιμος να διεκδικήσεις αρχικά μία θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού; Υπάρχει και μεγάλος ανταγωνισμός σε αυτή τη θέση που αγωνίζεσαι…

Είναι λογικό σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός να υπάρχει ανταγωνισμός. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ευελπιστώντας αρχικά να μείνω στο ρόστερ.

Θα θέλαμε να μοιραστείς μαζί μας κάποια πράγματα από τη φιλοσοφία του κ. Χάσι. Τι σας ζητάει;

Είναι ένας προπονητής που ξέρει τι ζητάει από τους παίκτες του. Θέλει η ομάδα να να ξεκινάει το παιχνίδι της από πίσω και από εκεί να το οργανώνει. Νομίζω ότι τα πράγματα πηγαίνουν και καλά και εύχομαι να βγει το πλάνο του προπονητή.

Έχουμε διαπιστώσει και εμείς μέσα από τις προπονήσεις ότι τα στόπερ έχουν έναν σημαντικό ρόλο στην εκκίνηση των επιθέσεων του Ολυμπιακού. Είναι έτσι τα πράγματα;

Ναι, ουσιαστικά είναι ο πρώτος παίκτης που αρχίζει το παιχνίδι. Για μένα είναι κάτι διαφορετικό για μένα γιατί τα τελευταία δύο χρόνια έπαιζα άλλο ποδόσφαιρο, αλλά προσπαθώ και ακούω τις συμβουλές του και ελπίζω να πάνε όλα καλά στη συνέχεια.

Υπάρχει μεγάλη πίεση στον Ολυμπιακό, είσαι έτοιμος να ανταποκριθείς σε όλα αυτά;

Από τη πρώτη στιγμή που ήρθα έχω καταλάβει τι μέγεθος έχει και νιώθω έτοιμος και θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα.

Επειδή υπήρχε ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από σένα, μαθαίναμε ότι είχες κλείσει από Νοέμβριο μετά ότι έκλεισες τον Γενάρη στον Ολυμπιακό. Φαινόταν, πάντως, ότι έρχεσαι στον Ολυμπιακό. Ποιοι ήταν οι άνθρωποι που μίλησες μαζί τους για να σε προετοιμάσουν;

Ουσιαστικά δεν μίλησα τόσο πολύ με συγκεκριμένους ανθρώπους. Έκανα τη δουλειά ου και έπαιζα για την ομάδα που μου ήμουν και μέχρι το τελευταίο παιχνίδι έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και αυτό έχω σκοπό να κάνω και για την ομάδα που είμαι τώρα.

Ο Καρίμ τον Γενάρη δεν σου είπε "θα τα πούμε το καλοκαίρι";

Ναι με τον Καρίμ είχα μιλήσει και με τα παιδιά είχα μιλήσει για να δω το κλίμα. Ήμουν συγκεντρωμένος στην ομάδα μου και αυτό πρέπει να κάνει κάθε σωστός επαγγελματίας.

Φεύγοντας από τον Παναθηναϊκό είδαμε μία διαφορά σε σένα, είδαμε μία βελτίωση. Εσύ που πιστεύεις ότι πρέπει να δουλέψεις παραπάνω;

Πρέπει να δουλέψω την ταχύτητα μου, στα πρώτα δύο μέτρα και τη δύναμη. Αυτά τα δύο χρόνια πήρα πολύ εμπειρία και αισθάνομαι έτοιμος για να είμαι μέλος αυτή της ομάδας.

Θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος για τα προκριματικά και το περσινό έγινε ένα μάθημα σε όλους στην ομάδα;

Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα από τους προπονητές και ξέρουν πως θα το διαχειριστούν και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Είναι άλλη η διαδικασία της προετοιμασίας όταν υπάρχουν υποχρεώσεις τον Ιούλιο έτσι δεν είναι;

Σίγουρα είναι διαφορετικά γιατί έχεις στο μυαλό σου τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά οι ίδιοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να είναι η ομάδα έτοιμη.

Όταν επιστρέψουμε στην Ελλάδα θα γίνει ένα φιλικό στη Νέα Σμύρνη για έναν ιδιαίτερο σκοπό, για ένα παιδί που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;

Εύχομαι πραγματικά το παιδί να γίνει καλά και νομίζω ότι τέτοιες κινήσεις είναι ότι καλύτερο. Θα καλέσω τον κόσμο να έρθει στο φιλικό όχι τόσο για το φιλικό, αλλά για να βοηθήσει τον κόσμο.

Θα ήθελες να δεις γεμάτη τη Νέα Σμύρνη;

Εννοείται ότι θέλω να την δω γεμάτη τη Νέα Σμύρνη.

Έρχεσαι σε μία ομάδα που παραδόξως το ελληνικό στοιχείο είναι πολύ έντονο. Θα θέλαμε ένα σχόλιο γι' αυτό.

Αυτό συζητάμε και μεταξύ μας ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες στην προετοιμασία και είναι πρώτη χρονιά που γίνεται αυτό. Είναι καλό και για την Ελλάδα. Εύχομαι κάθε ομάδα να αξιοποιεί τους παίκτες από την Ακαδημία και να παίρνει Έλληνες παίκτες.

Παιδιά της δικής σου ηλικίας κάνουν όνειρα να φτάσουν εκεί που έχει φτάσει ο Μανωλάς. Στο πίσω μέρος του μυαλού σου υπάρχει τέτοια σκέψη;

Πάντα σκέφτεσαι το παραπάνω, αλλά το πρώτο που πρέπει να σκέφτεσαι είναι να κάνεις σταθερά βήματα και σιγά-σιγά να κάνεις το παραπάνω και να μην κάνεις πίσω βήματα.

Από τον ΠΑΟ έφυγες με κάποιο παράπονο και αν για σένα το γεγονός ότι είσαι στον Ολυμπιακό είναι μία προσωπική ρεβάνς;

Ρεβάνς δεν είναι επειδή πήγα στον Ολυμπιακό. Εμένα με έδιωξαν από τον Παναθηναϊκό. Ήταν απόφαση της ομάδας να φύγω δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δούλεψα αυτά τα δύο χρόνια και όλα πήγαν καλά.

Κατηγορήθηκες στα παιχνίδια των πλέι οφ ότι έδειξες υπερβάλλοντα ζήλο σε έναν ποδοσφαιριστή…

Σε όλα είμαι ακριβώς έτσι. Λογικό να τα πουν αυτά. Πάντα θα παίζω έτσι και πάντα έπαιζα έτσι. Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτά. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι μπροστά μου. Αν δείτε όλα τα παιχνίδια είμαι ο ίδιος και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του.

Ακουγόταν ότι σε είχε πλησιάσει ξανά ο ΠΑΟ είναι αλήθεια;

Δεν γνωρίζω κάτι μπορεί με τον μάνατζερ μου. Γενικά δεν μιλάω πολύ. Όταν τελειώσει η χρονιά ασχολούμαι με αυτά.

Ανυπομονείς με το ντέρμπι αιωνίων;

Είναι ένα πολύ ωραίο ντέρμπι. Έχω παίξει το ανάποδο και τώρα θα παίξω και έτσι. Υγεία όμως να έχουμε και όλα θα γίνουν.

Η ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη;

Το περιμένω πως και πως, αλλά για να γίνει αυτό το βήμα πρέπει να είμαι σταθερός και συνεχώς να βελτιώνομαι. Αν όλα πάνε καλά μακάρι να γίνει και αυτό.

Πως περιμένεις το επόμενο πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι θα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός στην κούρσα του πρωταθλήματος;

Νομίζω ότι και πέρσι ήταν λίγο καλύτερο. Ελπίζω να είναι καλύτερο. Είδαμε ότι οι πιο μικρές ομάδες κοντράρουν τις μεγαλύτερες και αυτό είναι πολύ καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αντιμετώπισες έναν σωρό παίκτες αν έδινες μία τριάδα παικτών που θα ήθελες συμπαίκτες ποιοι είναι;

Πολύ δύσκολος παίκτης ήταν ο Μιλιβόγεβιτς που έφυγε από τον Ολυμπιακό. Και ο Αραούχο ήταν πολύ δυνατός παίκτης.

Τον Καρίμ τον βλέπεις να φεύγει από την Ελλάδα;

Είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ και το απέδειξε με τον Πανιώνιο. Απέδειξε ότι είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Θα τα καταφέρει και στον Ολυμπιακό και του εύχομαι τα καλύτερα.

Ο Μπεν που θα κάνει προετοιμασία για πρώτη φορά με τον Ολυμπιακό;

Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Είδαμε και στον Πανιώνιο ότι μετά τον Δεκέμβρη κράτησε την ομάδα και της έδινε συνέχεια βαθμούς.

Είναι εύκολη η διαδικασία προσαρμογής στον Ολυμπιακό;

Όλα τα παιδιά με έχουν βοηθήσει πολύ. Και ο Χουτεσιώτης και ο Καπίνο και τους ευχαριστώ πάρα πολύ.

Υπάρχει κάποιο πρότυπο αμυντικού που έχεις;

Μου αρέσει ο Τιάγκο Σίλβα από την Παρί. Από την Ελλάδα μου αρέσουν και ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς. Είναι φοβεροί.

Αν ερχόταν η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ πιο γήπεδο θα ήθελες να επισκεφτείς;

Δεν έχω παίξει ποτέ Τσάμπιονς Λιγκ και οποιοδήποτε γήπεδο και αν επισκεφτώ θα ήταν φοβερό.

Αν είχες να επιλέξεις π.χ. από Φέγενορντ ή Ρεάλ Μαδρίτης;

Το καλύτερο για την ομάδα είναι η Φέγενορντ. Πρώτα το καλό της ομάδας και μετά το δικό μου.

Πως περιμένεις την επιστροφή στη Λεωφόρο;

Σίγουρα θα ακούσω διάφορα τα άκουσα και με την ομάδα του Πανιωνίου. Θα κλείσω τα αφτιά μου και θα κάνω αυτό που θα μου ζητήσει ο προπονητής για να βοηθήσω την ομάδα. Θα υπάρχουν αυτά και τώρα και στη συνέχεια.

Είπες ότι σε έδιωξαν από τον ΠΑΟ. Στο παρελθόν είχες πει ότι θα πω γιατί με έδιωξαν όταν κλείσω την καριέρα μου. Θες να αναφερθείς σε αυτό;

Δεν έχω να πω κάτι. Κάποια στιγμή μπορεί να πω. Αυτό που ξέρω είναι ότι μου είπαν ότι "φεύγεις".

Καλό σου έκαναν;

Απ’ ότι αποδείχτηκε ναι.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το πάρε - δώσε των ομάδων της Super League (21/6)
Ρισβάνης: "Τον καλύτερό μου εαυτό"
Μπάλα και εργομετρικά
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ