ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ραντζέλοβιτς: Το "ναι" του Ντάρκο για το φτωχόπαιδο του Λέσκοβατς

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ραντζέλοβιτς από τη φτωχική οικογένεια του Λέσκοβατς αποτελεί μια πανέξυπνη κίνηση του Ολυμπιακού. Φθηνότερος του Ματέο Γκαρσία, ίσως και πολυτιμότερος. Πώς ανακαλύφθηκε και ποιον συμβουλεύτηκαν οι "ερυθρόλευκοι" για να τον κλείσουν.

Στο 4-0 κόντρα στην Κράσνονταρ το βράδυ της Τετάρτης (21/8) ψάχνεις να βρεις παίκτη του Ολυμπιακού που να υστέρησε και δεν βρίσκεις. Aν υπάρχει ένας που συζητείται περισσότερο μετά τον θρίαμβο επί των Ρώσων στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αυτός είναι ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς τον έβαλε στο 76' αντί του -άριστου τακτικά- Μασούρα και πρόλαβε να πετύχει δύο γκολ, ένα στο 78' και ένα στο 85'. Αγωνιστικό θράσος, ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς, ψυχρός εκτελεστής. Στο 2-0 έκανε γκολ την παγκόσμιας κλάσης ασίστ του Βαλμπουενά, στο 3-0 έπιασε στον ύπνο τον 20χρονο Σαφόνοβ.

Μια από τα ίδια είχε κάνει και στον αγώνα με τη Μπασακσεχίρ. Μπήκε στο 68' και στο 77' κέρδισε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο μαέστρος Βαλμπουενά. Πόσο σύνηθες είναι για έναν άπειρο σε τέτοια παιχνίδια ποδοσφαιριστή να μπαίνει στο γήπεδο και να νομίζεις ότι παίζει χρόνια σε υψηλό επίπεδο; Πολύ σπάνιο. Κάτι δείχνει αυτό.

Ότι ο Ολυμπιακός χτύπησε φλέβα χρυσού με τον "Ραντζέ". Ένα παιδί 22 ετών που προέρχεται από μια φτωχική οικογένεια της πόλης Λέσκοβατς. Γονείς που δυσκολεύτηκαν να τα βγάλουν πέρα και τώρα βλέπουν τον γιο τους και τον καμαρώνουν με υπερηφάνεια. Πώς όμως τον ανακάλυψε ο Ολυμπιακός; Πώς τέλος πάντων κατάφερε να τον κλείσει το καλοκαίρι του 2018 από τη Ραντνίτσκι;

ΤΟ "ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ" ΤΟΥ ΚΟΒΑΤΣΕΒΙΤΣ

Έχοντας κάνει γεμάτη σεζόν το 2017-2018 με τη Dinamo Vranje, παίρνει μεταγραφή το ίδιο έτος στη Ραντνίτσκι. Ο Ολυμπιακός αξιοποιεί το εξαιρετικό δίκτυο scouting στη Σερβία και το ίδιο διάστημα επικοινωνεί με τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, πρώην παίκτη και στέλεχος του Ολυμπιακού και εκείνο το διάστημα - μέχρι σήμερα- τεχνικό διευθυντή της σερβικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. "Ναι, πάρτε τον, αξίζει".

Οι ερυθρόλευκοι προχωρούν και τον αγοράζουν με 500.000€ από τη Ραντνίτσκι. Ο Σέρβος εξτρέμ υπέγραψε τον Αύγουστο του 2018 συμβόλαιο μέχρι το 2023. Προτιμήθηκε να μείνει δανεικός για ένα χρόνο στην ομάδα της χώρας του, με την οποία έφτασε να κάνει 40 συμμετοχές (+7 γκολ), εκ των οποίων η μία ήταν στα προκριματικά του Europa League.

ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΕΟ

Έγινε τόση κουβέντα για τον Ματέο Γκαρσία ο οποίος τελικά υπέγραψε στον Ερυθρό Αστέρα, παρότι διεκδικήθηκε από τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός εξτρέμ στοίχισε περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ στην ομάδα της Σερβίας και πήρε ετήσιο συμβόλαιο με περισσότερα από 600.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός είχε αγοράσει πέρυσι τον Ραντζέλοβιτς για μόλις 500.000 ευρώ και με συμβόλαιο 100.000 ευρώ ετησίως. Υπερβολικά φθηνότερος από τον Ματέο Γκασία, ενδεχομένως και πολυτιμότερος.

Καλύτερα τελικά που δεν αποκτήθηκε ο Νοτιοαμερικανός, γιατί ο Ραντζέλοβιτς αποδεικνύεται μια πανέξυπνη κίνηση εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Κόστισε λιγότερο, μπορεί πολύ σύντομα να αναδειχθεί σε κάτι πολύ σπουδαίο στο μέλλον και όπως αντιλαμβάνεστε, τέτοιες εμφανίσεις όχι μόνο "εκτοξεύουν" την τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ενδεχομένως να μην αργήσει η στιγμή που στα γραφεία της ΠΑΕ θα "σκάσει" πρόταση με αρκετά μηδενικά από πίσω.

Όπως έγραψε και ο Παντελής Διαμαντόπουλος: " Αν συνεχίσει έτσι θα αποδειχθεί η μεγαλύτερη μεταγραφή της εποχής Μαρινάκη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Λαζάρ Ραντζέλοβιτς: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Σέρβο του Ολυμπιακού
Ολυμπιακός: Οι Ρώσοι "σταυρώνουν" την Κρασνοντάρ και αποθεώνουν Ραντζέλοβιτς
Ολυμπιακός: Περνάει την Κράσνονταρ και "εκτοξεύεται"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ