ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πωλήσεις και λύσεις εκ των έσω στον Ολυμπιακό

Πωλήσεις και λύσεις εκ των έσω στον Ολυμπιακό

Οι Βιάνα και Λαΐφης άνοιξαν τον χορό των εσόδων, που μαζί με τις τελικές αποφάσεις του Μαρτίνς στην αξιολόγηση του υπάρχοντος ρόστερ, είναι δύο σοβαρές συνισταμένες στον τρόπο που θα κινηθεί μεταγραφικά ο Ολυμπιακός.

Σε εβδομάδα που θα αρχίσει να ανεβάζει στροφές μπαίνει ο Ολυμπιακός, βάζοντας σε μια σειρά τις υποθέσεις που αφορούν τη διαμόρφωση του ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Και μπορεί ο Πέδρο Μαρτίνς να έβαλε ένα σχετικό "φρένο" στην παρουσίαση του, υποστηρίζοντας "να κοιτάξουμε να μην κάνουμε τόσο ριζικές αλλαγές", αλλά όπως και να 'χει το πήγαινε - έλα στο Λιμάνι θα έχει πολύ "ψωμί".

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ενημερώσει τη διοίκηση για πολλές από τις εισηγήσεις του. Ωστόσο υπάρχουν δύο σημαντικές παράμετροι για την εξέλιξη των οποίων θα πρέπει να περιμένει και ο ίδιος, αφού μπορούν να διαμορφώσουν τόσο το ύψος των μεταγραφικών κινήσεων όσο και τον χρονικό ορίζοντα πραγματοποίησης τους.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ=ΕΣΟΔΑ: ΒΙΑΝΑ, ΛΑΪΦΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη εξασφαλίσει 3 εκατ. ευρώ από την παραχώρηση του Βιάνα στη Μπράγκα (ενεργοποίησε τη ρήτρα), 1.8 εκατ. ευρώ από την Σταντάρ για τον Λαΐφη (ενεργοποίησε τη ρήτρα), ενώ η Παρτίζαν αναμένεται να καταθέσει την οψιόν για τον Ζντιέλαρ (500.000 χιλιάδες ευρώ) και η Αζαξιό για τον Λάτσι (250.000 χιλιάδες ευρώ).

Με το "καλημέρα" λοιπόν οι Πειραιώτες έχουν μια οικονομική ένεση το +5 εκατ. ευρώ, την ώρα που έχουν προς πώληση και παίκτες όπως οι Οτζίτζα, Βούκοβιτς, Σεμπά, Εμενίκε, ενώ προτάσεις ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψουν για τους Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί, Ένχελς, Πάρντο, Ομάρ, Φορτούνη, Γιαννιώτα.

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι ο αστάθμητος παράγοντας των πωλήσεων μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει τα δεδομένα στον τρόπο που σκοπεύει ο Ολυμπιακός να κινηθεί μεταγραφικά μέσα στο καλοκαίρι.

Ποιος θα φύγει, πότε θα φύγει και με τι ανταλλάγματα, είναι μια εξέλιξη που κάλλιστα μπορεί να διαφοροποιήσει τις προτεραιότητες των "ερυθρολεύκων" στο ρόστερ.

ΛΥΣΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ήδη αποφασίσει ότι θέλει να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά όπως οι Σιώπης, Σάλιακας, Τσιμίκας, Μάνος, Μανθάτης, να διεκδικήσουν μια θέση στο έμψυχο δυναμικό της νέας περιόδου. Σε αυτούς ενδεχομένως να προστεθούν κι άλλοι παίκτες, όπως ο Ρισβάνης ή παιδιά της Κ-20.

Την ίδια στιγμή έχει ήδη αποκτηθεί ο Μαντί Καμαρά και αναμένεται η επιστροφή του Γιαννιώτη, ενώ δεν αποκλείεται να... γυρίσει το μπιφτέκι για μονάδες όπως ο Μάριν ή ο Τζούρτζεβιτς.

Αυτή είναι μια ακόμη συνισταμένη που θα επηρεάσει καταστάσεις στο μεταγραφικό μέτωπο. Αν πχ. ο Μαρτίνς θελήσει να κρατήσει τον Τσιμίκα, τότε ακόμη κι αν προκύψει πώληση του Χατζισαφί, ο Ολυμπιακός είναι καλυμμένος στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ομοίως, μια απόφαση παραμονής των Σιώπη, Μάνου ή Μανθάτη, θα μείωνε κατά μια τις μεταγραφικές προσθήκες στο κέντρο ή την γραμμή κρούσης. Το ίδιο θα συνέβαινε στο ενδεχόμενο... ανατροπής με τον Μάριν ή τον Τζούρτζεβιτς.

Σίγουρα οι Πειραιώτες μπαίνουν σε μια περίοδο ζόρικη, καθώς έχουν μπόλικη δουλειά μπροστά τους μέχρι να φέρουν το ρόστερ στα μέτρα που επιθυμούν.

Ωστόσο θα χρειαστεί και υπομονή από όλους, αφού δεν είναι και τόσο εύκολη ιστορία να αλλάζεις από τη μια μέρα στην άλλη τους μισούς και βάλε ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες και ερωτήματα που θα απαντηθούν προϊόντος του χρόνου.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Άουγκσμπουργκ θα το παλέψει για Καρίμ!
Ξεκίνημα με Πεδράο στον Ολυμπιακό
Ο χάρτης του Europa League 2018-19 (13/05)
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ