ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ψάχνει τη λύση και δεν την βρίσκει ο Λεμονής!

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ / ΛΕΜΟΝΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Λεμονής EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάκης Λεμονής ένα από τα κομμάτια που προσπάθησε να δουλέψει από την πρώτη μέρα παρουσίας του στον κόκκινο πάγκο ήταν η παραγωγή φάσεων. Εδώ και έναν μήνα όμως μόνο στη Νέα Σμύρνη έχει δει... φως.

Όταν ζητήθηκε από τον Λεμονή μία μέρα μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και παραμονή του ματς με την Γιουβέντους στο Τορίνο να κάτσει στον κόκκινο πάγκο, κάθισε και μελέτησε ένα-ένα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Δύο ήταν τα σοβαρά προβλήματα που είχε εντοπίσει. Το ένα αφορούσε τις φάσεις που δεχόταν με χαρακτηριστική ευκολία στην πλάτη της άμυνας. Το δεύτερο είχε να κάνει με την έλλειψη παραγωγής φάσεων.

Εν μέρει το πρώτο μέρος που έχει να κάνει με την ανασταλτική λειτουργία, το έχει βελτιώσει και είναι ευχαριστημένος από τη ομαδική δουλειά που γίνεται στην άμυνα.

Αντιθέτως, δεν υπάρχει σοβαρή βελτίωση στον τομέα της παραγωγής φάσεων. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά η συγκεκριμένη άποψη πηγάζει πλέον για τα καλά και από το Ρέντη. Συην τοις άλλοις, το λένε και οι αριθμοί.

ΜΟΝΟ ΣΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ, ΑΛΛΑ...

Σε ποιο ματς έχει δει ο Λεμονής να βγαίνουν κάποιες ευκαιρίες με ορθολογικές και οργανωμένες επιθέσεις και όχι από στατικές φάσεις; Σίγουρα στη Ν. Σμύρνη. Εδώ όμως υπάρχει ένα μεγάλο "αλλά...".

Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα που δεν κλείνεται πίσω, που θα βγει να παίξει ποδόσφαιρο, που θα επιχειρήσει να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό, ακόμα και να τον πιέσει ψηλά! Αυτή είναι η φιλοσοφία που έχει περάσει ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκοντας χώρους στη Ν. Σμύρνη, κατάφερε να απειλήσει αρκετές φορές τον Πανιώνιο και να φύγει στο τέλος με 4 γκολ από την Πλατεία.

Toσοβαρό πρόβλημα είναι απέναντι στις οργανωμένες άμυνες και αυτό είναι κάτι που γνώριζε εξ αρχής ο Λεμονής, ψάχνει λύσεις, αλλά βάσει αποτελέσματος δεν τις βρίσκει...

ΧΩΡΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ... 168 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ Α' ΜΕΡΟΣ!

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς της Νέας Σμύρνης έδωσε δύο ντέρμπι. Το ένα με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και το δεύτερο με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο.

Με τον ΠΑΟΚ κέρδισε από... καραμπόλα και χωρίς μία φάση της προκοπής. Ο Λεμονής έκανε την ανάλυσή του στους παίκτες, τους έδειξε τα λάθη τους στην τελική πάσα, αλλά τα σφάλματα κρύφτηκαν κάτω από το χαλάκι της νίκης.

Με τον Παναθηναϊκό έφτιαξε την πρώτη του φάση στο 78' με τον Ανσαριφάρντ. Πέρασαν 168 λεπτά για να κάνει μία ευκαιρία, απόρροια οργανωμένης επίθεσης.

Αυτό είναι κάτι που σίγουρα προβληματίζει τον Λεμονή, αν και ο ίδιος έλεγε μετά το ματς πώς και στο πρώτο τέταρτο του α' μέρους ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από το 0-1, αλλά ο Μολέδο έκοψε την τελευταία στιγμή τον Εμενίκε που θα έβγαινε απέναντι από τον Βλαχοδήμο. Βέβαια, το "κοντέρ" στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έγραψε... μηδέν τελικές!

Η ουσία είναι ότι οι "ερυθρόλευκοι" απέναντι σε οργανωμένες και κλειστές άμυνες έχουν χτυπητές αδυναμίες ως προς την παραγωγή φάσεων.

ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΕΜΕΝΙΚΕ - ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ

Μπορεί και να μετάνιωσε για κάποιες αποφάσεις του ο Λεμονής ως προς την ενδεκάδα. Μπορεί για παράδειγμα η επιλογή του Εμενίκε να ήταν κακή.

Από την άλλη όμως ο Τάκης είχε στο μυαλό του και την εικόνα του Ανσαριφάρντ με τον ΠΑΟΚ και έχοντας κατά νου την παρουσία του Εμενίκε στις προπονήσεις όπου πράγματι έδειξε τρομερή διάθεση, αποφάσισε να ρίξει τον Νιγηριανό στη "μάχη" της Λεωφόρου.

Σίγουρα η επιλογή του Ανδρούτσου στο αριστερό "φτερό" της επίθεσης δεν του βγήκε. Ο Λεμονής έβαλε τον πιτσιρικά για να κρατήσει τον... Μάτος του Παναθηναϊκού.

Μόνο που ο Κουλιμπαλί δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη του ΠΑΟΚ και στο τέλος του χθεσινού ματς ίσως να το μετάνιωσε το τεχνικό τιμ που δεν έριξε από την αρχή τον Καρσελά στη "μάχη".

Όχι ότι ο Μαροκινός έχει δείξει κάποιο φοβερό πρόσωπο από την αρχή της σεζόν, με εξαίρεση π.χ. το ματς στην Κροατία ή στο... Κύπελλο με τον Αχαρναϊκό, αλλά όπως και να το κάνουμε, ο Καρσελά είναι κλασικός εξτρέμ σε αντίθεση με τον Ανδρούτσο.

ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΔΥΣΒΑΤΟ ΤΟΥΝΕΛ

Αυτό που έλεγαν χθες στον Ολυμπιακό ήταν ότι τουλάχιστον βγήκαν από ένα δύσκολο τούνελ. Έκλεισε ο κύκλος πολύ δύσκολων αγώνων, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζουν τα ντέρμπι για τους άλλους "μνηστήρες" του τίτλου.

Το πρόγραμμα "μαλακώνει" τώρα για τους πρωταθλητές. Ο στόχος είναι η κορυφή έως τη διακοπή των Χριστουγέννων και αν δούμε το πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρώσει με νίκες τον α' γύρο.

Βέβαια, θα συναντήσει ομάδες που θα κατεβάζουν "πούλμαν" στην περιοχή τους και έχει αποδειχθεί ότι φέτος ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα απέναντι σε τέτοιες άμυνες.

Συγκεκριμένα οι Πειραιώτες έως τις 17 Δεκεμβρίου έχουν Πλατανιά μέσα, Λεβαδειακό μέσα, Κέρκυρα έξω, Απόλλωνα Σμύρνης μέσα, Παναιτωλικό έξω και ΠΑΣ Γιάννινα μέσα.

Ο κανονικός Ολυμπιακός (που δεν έχουμε δει φέτος) έχει τη δυνατότητα να πετύχει το 6Χ6. Αρκεί να βρει τις λύσεις που δεν έχει βρει ακόμα ο Λεμονής ως προς το δημιουργικό κομμάτι.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αποτελέσματα που θυμίζουν εποχή... Λίμπρεχτς
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Οι απλήρωτοι συνεργάζονται, οι πληρωμένοι όχι
Μποτία: "Να αλλάξουμε το μυαλό μας με την Μπαρτσελόνα"
"Πώς είναι δυνατόν να χάσετε από αυτούς;"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ