ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προτό: "Αυτός ο αγώνας είναι ο πιο σημαντικός της σεζόν"

SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σίλβιο Προτό αναφέρθηκε στις δυσκολίες του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στην κρισιμότητα του αγώνα και στην ιδιαιτερότητα ότι θα διεξαχθεί χωρίς θεατες.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Σίλβιο Προτό θα αναγκαστεί να αγωνιστεί σε ένα μεγάλο ντέρμπι, χωρίς κόσμο στις κερκίδες. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται κεκλεισμένων των θυρών τον Παναθηναϊκό και ο τερματοφύλακας της πειραϊκής ομάδας δήλωσε στη Nova γι' αυτή την αναμέτρηση:

"Σίγουρα θα παλέψουμε όπως σε όλα τα ντέρμπι. Πρέπει απλά να τα νικήσεις. Με όποιο τρόπο θέλουμε να νικήσουμε. Τώρα είναι πολύ σημαντικό, γιατί απομένουν επτά αγώνες στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να νικήσουμε κάθε αγώνα. Ο πρώτος είναι την Κυριακή και θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε. Όποια και αν η βαθμολογική θέση του αντιπάλου, πρέπει να νικάς σε αυτούς τους αγώνες. Στην ιστορία του συλλόγου μας, ο Παναθηναϊκός είναι πάντα ο μεγάλος μας αντίπαλος. Για εμάς αυτός ο αγώνας είναι ο πιο σημαντικός της σεζόν".

Για το γεγονός ότι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών το ντέρμπι, σχολίασε: "Προετοιμαζόμαστε για να παίξουμε σε έναν τέτοιο αγώνα. Αλλά είναι δυσάρεστο που δεν θα αγωνιστούμε σ' ένα γεμάτο γήπεδο. Θα είναι το πρώτο μου ντέρμπι, όπου θα αγωνιστώ χωρίς κόσμο. Είναι λίγο παράξενο αυτό, αλλά ξέρω πως ακόμη και αν παίξουμε χωρίς τους οπαδούς μας, οι οπαδοί μας θα είναι μαζί μας. Ακόμη και από μακριά θα μας δώσουν ώθηση για να νικήσουμε. Γιατί όταν παίζεις στον Ολυμπιακό πρέπει να κερδίζεις σε κάθε αγώνα".

Σε ερώτηση για το "κλειδί" της νίκης, απάντησε: "Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει ποδοσφαιριστές. Αλλά δεν πρέπει να κοιτάζουμε τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να κοιτάζουμε την ομάδα μας. Να παίξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στην επίθεση. Να κρατήσουμε ισορροπία στην ομάδα όταν βρίσκεται στην επίθεση. Να έχουμε την προσοχή μας στους αντίπαλους επιθετικούς. Να αμυνθούμε καλά. Να κρατήσουμε το μηδέν. Και μετά ξέρουμε στην έδρα μας πώς θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες για γκολ".

Το μήνυμά του προς τον κόσμο του Ολυμπιακού: "Είμαι απογοητευμένος που πριν από τον αγώνα δεν θα δούμε τους οπαδούς μας στο πλευρό μας. Αλλά πιστέψτε με, θα κάνουμε το καλύτερο για να νικήσουμε σε αυτόν τον αγώνα για τον κόσμο. Γιατί δεν νομίζω πως είναι δίκαιη απόφαση να μείνουν σπίτι. Αλλά θα παλέψουμε για αυτούς".

Τέλος, για τα όσα έγιναν στην Τούμπα είπε: "Πρέπει πάντα να έχουμε σεβασμό για τον αντίπαλο, για όλους. Αυτό δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά με την παιδεία. Πράγματα σαν αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι μία γιορτή για όλους, για να την απολαύσουν. Οι οπαδοί ενός συλλόγου πρέπει να υποστηρίζουν την ομάδα τους και να μην βλάπτουν την άλλη ομάδα και να ρίχνουν αντικείμενα στην άλλη ομάδα. Αυτά δεν συμβαίνουν σε μεγάλες χώρες, σε μεγάλα πρωταθλήματα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ