ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προκοπίου: Ο Κύπριος που προτίμησε Ολυμπιακό από Τορίνο και Λειψία

Προκοπίου: Ο Κύπριος που προτίμησε Ολυμπιακό από Τορίνο και Λειψία

Ο 16χρονος Κύπριος εξτρέμ, Τίτος Προκοπίου, που αγωνίζεται και ως δεκάρι, επέλεξε τον Ολυμπιακό και όχι τις Τορίνο και Λειψία που ενδιαφέρθηκαν να τον αποκτήσουν.

Τον τελευταίο καιρό προτάθηκαν στον Ολυμπιακό δύο ποδοσφαιριστές από τον Απόλλωνα Λεμεσού. Ο 24χρονος εξτρέμ Ιωάννης Πίτας και ο 16χρονος εξτρέμ Τίτος Προκοπίου, που αγωνίζεται και ως δεκάρι.

Το τμήμα scouting του Ολυμπιακού και η τεχνική διεύθυνση της ακαδημίας διερεύνησαν την περίπτωση του μικρού, στην προσπάθειά τους να δυναμώσουν όσο περισσότερο γίνεται τα τμήματα υποδομής. Τότε αντιλήφθηκαν πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή που αξίζει να παρακολουθηθεί στενότερα.

Οι άνθρωποι των "ερυθρόλευκων" τον τσέκαραν με την εθνική ομάδα της Κύπρου και σε παιχνίδια της U19 του Απόλλωνα Λεμεσού και αποφάσισαν να κινηθούν για την απόκτησή του. Ο Ολυμπιακός μίλησε με τον Απόλλωνα Λεμεσού και τον ενημέρωσε πως θα ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες να τον φέρει στην Ελλάδα.

Εδώ και μερικές μέρες ο Προκοπίου βρίσκεται στη χώρα μας και αποτελεί πια παίκτη του Ολυμπιακού. Πρόκειται να ενσωματωθεί αρχικά στην U17 και το άξιο αναφοράς είναι ότι προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό από το να ενσωματωθεί σε άλλες δύο δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες που θέλησαν να τον αποκτήσουν.

Τόσο η ιταλική Τορίνο όσο και η γερμανική Λειψία επιχείρησαν να τον εντάξουν στα τμήματά τους, αλλά ο 16χρονος προτίμησε τον Ολυμπιακό. Και επειδή στην Κύπρο οι "ερυθρόλευκοι" θεωρούνται κάτι πολύ σπουδαίο, αλλά και λόγω γλώσσας. Ο Προκοπίου ήταν πρώτος σκόρερ στην ακαδημία του Απόλλωνα Λεμεσού.

Έχει χαμηλό κέντρο βάρος, έχει ύψος 1,72, με πολύ καλό κοντρόλ και κοφτή ντρίμπλα. Είναι γεννημένος στις 31 Ιουλίου 2004 και πλέον από εδώ και στο εξής θα φορά τα "ερυθρόλευκα".

Δείτε και γκολ που έβαλε με την πρώτη ομάδα του Απόλλωνα Λεμεσού:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ