ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ποσοστό επιτυχίας 90% με Αστέρα στο Καραϊσκάκη

Ποσοστό επιτυχίας 90% με Αστέρα στο Καραϊσκάκη
INTIME SPORTS

Ο Μάρκο Σίλβα κάθεται και ψάχνει ακόμα και την προϊστορία του Ολυμπιακού με όλες τις ομάδες που αντιμετωπίζει. Οι Αρκάδες συνήθως στην Τρίπολη προκαλούν προβλήματα στους “ερυθρολεύκους”.

Το έχει ως πάγια τακτική ο Μάρκο Σίλβα να κάθεται και να ασχολείται με τα όσα έχει κάνει στο παρελθόν ο Ολυμπιακός με όλους τους αντιπάλους του τα προηγούμενα χρόνια. Παραμονή του ματς με την ΑΕΚ μιλούσε για το περσινό 1-1 του Κυπέλλου στο Φάληρο.

Επίσης, είχε παρακολουθήσει και τα ζόρια που τραβούσε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα. Κάθεται και διαβάζει, ενημερώνεται, δεν μένει μόνο στα όσα έχουν επιδείξει φέτος οι αντίπαλοι των νταμπλούχων Ελλάδας. Γυρίζει πίσω τον χρόνο για να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την εκάστοτε ομάδα που βρίσκει στον δρόμο του ο Ολυμπιακός.

Το ίδιο έχει πράξει και τώρα με τον Αστέρα. Κάθισε και τον είδε βεβαίως το βράδυ της Πέμπτης (26/11) στη “μάχη” που έδινε στην Πράγα. Έχει παρακολουθήσει φυσικά μαζί με τους συνεργάτες του και άλλα παιχνίδια των Αρκάδων μέσα στη σεζόν. Έχει φροντίσει όμως να μάθει και ότι ο Αστέρας είναι μία ομάδα που πάντοτε δυσκόλευε τον Ολυμπιακό.

Βέβαια, στο Καραϊσκάκη οι “ερυθρόλευκοι” σε σύνολο δέκα αναμετρήσεων έχουν εννιά νίκες και μόλις μία ισοπαλία με τους Τριπολιτσιώτες! Συγκεκριμένα, στην πρώτη χρονιά του ο Αστέρας είχε αποσπάσει το 1-1 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Από τότε οι Πειραιώτες έχουν φτάσει στα τρίποντα, είτε με εκκωφαντικές νίκες (π.χ. το 7-2 ανήμερα 25ης Μαρτίου 2012), είτε με το ζόρι (π.χ. με 1-0 στις 7 Οκτωβρίου 2012).

Κατά κύριο λόγο, τα σκούρα ο Ολυμπιακός τα βρίσκει στην Τρίπολη και όχι τόσο πολύ στο Καραϊσκάκη. Και το λέμε αυτό, γιατί αν το ποσοστό επιτυχία των Πειραιωτών εντός έδρας φτάνει στο 90%, στην Αρκαδία είναι λίγο πιο πάνω από 50%! Σε σύνολο έντεκα αναμετρήσεων οι νταμπλούχοι μετρούν έξι νίκες, τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες.

Τώρα όμως το ραντεβού είναι στο κεκλεισμένων των θυρών φαληρικό γήπεδο. Εκεί όπου οι ποδοσφαιριστές του Μάρκο Σίλβα θα στερηθούν την παρουσία του κόσμου τους και θα κληθούν να αγωνιστούν σε ένα παγωμένο γήπεδο. Όλα θα παίξουν τον ρόλο τους και για αυτό τον λόγο ο Πορτογάλος τεχνικός εξήγησε στους παίκτες του τις δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Κυριακή (29/11, 19.30) με πρώτη-πρώτη την ατμόσφαιρα που θα μοιάζει λες και το φαληρικό γήπεδο θα ανοίξει τις πύλες του για να διεξαχθεί ένα φιλικό ματς.

Το δεύτερο μεγάλο “στοίχημα” του Σίλβα έχει να κάνει με την... Άρσεναλ. Καλώς ή κακώς το μυαλό των παικτών ταξιδεύει στον “τελικό” με τους “κανονιέρηδες”. Όπως και να το κάνουμε, είναι ένα ματς που το περιμένει όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού και οι ποδοσφαιριστές δεν γίνεται να είναι 100% συγκεντρωμένοι στον Αστέρα.

Ο Σίλβα λοιπόν θα κοιτάξει λίγες ώρες πριν από το ματς να τους βάλει σε κλίμα Τρίπολης. Θα τους δείξει βίντεο, θα δουλέψει στα στημένα όπου οι Αρκάδες παρουσιάζονται ιδιαιτέρως δυνατοί και αυτό που θα επιδιώξει φυσικά είναι να τους δώσει να καταλάβουν ότι αν το μυαλό τους βρίσκεται αλλού για αλλού, τότε δεν θέλει και πολύ να χάσει το νικηφόρο σερί.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ