ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πολλαπλάσια τα έσοδα για τον Ολυμπιακό αν περάσει τη Ριέκα!

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÑÉÅÊÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - RIJEKA (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Αν προκριθεί ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Champions League, τα έσοδά του θα είναι πολλαπλάσια σε σχέση με αυτά του Europa League εφόσον δεν καταφέρει να περάσει τη Ριέκα. Τεράστιο το δέλεαρ για τους Πειραιώτες.

Από μόνο του το κίνητρο της παρουσίας στους ομίλους του Champions League είναι τεράστιο για τους παίκτες του Ολυμπιακού, ώστε να πάρουν την πρόκριση απέναντι στη Ριέκα. Έχουν καλύτερη ομάδα, το έδειξαν στο πρώτο ματς, αλλά η αποψινή μάχη (21:45) είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση, αφού ο αγώνας θα γίνει στο "κλουβί" των Κροατών, που θα δώσουν τα πάντα για να ανατρέψουν το (εύθραυστο) 2-1 του Φαλήρου. Έχουν και αυτοί το ίδιο κίνητρο για να παίξουν απέναντι στους καλύτερους.

Βέβαια, εδώ μας αφορά το τι κάνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει μια χρυσή ευκαιρία να επιστρέψει εκεί που τον είχαμε συνηθίσει για χρόνια και να βρίσκεται στην κλήρωση της Πέμπτης (24/8, 19:00). Το Champions League είναι ο μεγάλος στόχος, ο Μπέσνικ Χάσι και οι παίκτες το ξέρουν και θα δώσουν τα πάντα για να τα καταφέρουν. Ξέρουν άλλωστε ότι ενδεχόμενος αποκλεισμός θα συνιστά αποτυχία, διότι πολύ απλά οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν και στο πρώτο ματς ότι ποιοτικά υπερέχουν των αντιπάλων τους.

Πέρα από το αγωνιστικό, υπάρχει και οικονομικό κίνητρο. Αυτό αφορά κυρίως την διοίκηση, αλλά προφανώς το ξέρουν καλά και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Κανείς δεν πρόκειται να βγει χαμένος, αν περάσει ο Ολυμπιακός στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Τα έσοδα θα είναι πολλαπλάσια για τους Πειραιώτες, οι οποίοι θα μπορούν να κινηθούν διαφορετικά στο μετεγγραφικό παζάρι στο φινάλε, αφού θα έχουν χρήματα να διαθέσουν και επίσης το δέλεαρ της συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι πολύ μεγάλο, ασύγκριτο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ο Ολυμπιακός θα πάρει σχεδόν οκτώ φορές παραπάνω χρήματα σε περίπτωση που αποκλείσει τη Ριέκα απ' ό,τι αν αποκλειστεί. Το μπόνους εισόδου στους ομίλους ανέρχεται στα 12.700.000 ευρώ για κάθε μια από τις 32 ομάδες και από εκεί και πέρα έχουμε το market pool. Με την ΑΕΚ αποκλεισμένη από την ΤΣΣΚΑ, όλο το πακέτο πηγαίνει στους Πειραιώτες και αυτό ανέρχεται σε ένα ποσό άνω των 16.000.000 ευρώ. Προσθέστε και 2.000.000 ευρώ από την πρόκριση των playoffs. Με λίγα λόγια, τα έσοδα ανέρχονται στα 31.000.000 ευρώ (!).

Μετά, η κάθε νίκη αποφέρει 1.500.000 ευρώ και η ισοπαλία 500.000 ευρώ. Τα ποσά είναι πολύ μεγάλα, ειδικά για ελληνική ομάδα και ιδιαιτέρως στην σημερινή Ελλάδα της Κρίσης, που ψάχνεις τα λεφτά με το... τουφέκι. Αντιθέτως, στο Europa League τα έσοδα είναι πολύ λιγότερα. Το μπόνους συμμετοχές στους ομίλους ανέρχεται στα 2.600.000 ευρώ και το market pool στο 1.500.000 ευρώ, διότι υπάρχουν και άλλες ελληνικές ομάδες στο παιχνίδι, δεν είναι μόνος του ο Ολυμπιακός. Αν, δε, αποκλειστεί από τη Ριέκα, θα εισπράξει 3.000.000 ευρώ από την UEFA. Όσο για τη νίκη, κοστολογείται με 360.000 ευρώ, σχεδόν πέντε φορές κάτω σε σχέση με το Champions League. Είναι αρκετά μεγάλες οι διαφορές.

Κανείς δεν λέει ότι πρέπει να υποτιμάται η διοργάνωση του Europa. Αντιθέτως, είναι η πιο ρεαλιστική για τις ελληνικές ομάδες προκειμένου να έχουν μια επιτυχημένη παρουσία και να προχωρήσουν μακριά. Απλά, τα χρήματα είναι πολύ λιγότερα και παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο, ειδικά αυτή την εποχή. Γι' αυτό, λοιπόν, είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό να τα καταφέρει απόψε να αποκλείσει τη Ριέκα. Οι απαντήσεις θα δοθούν στο χορτάρι!

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ