ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ποιος είναι ο Μπίμπαρς Νάτχο: Ήρθε ξαφνικά και "λύτρωσε" τον Ολυμπιακό

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπίμπαρς Νάτχο αποκτήθηκε με ένα μεγάλο συμβόλαιο και την προοπτική να αποτελέσει έναν εκ των δύο βασικών χαφ του Ολυμπιακού. Αυτό δεν έχει γίνει ακόμη, ωστόσο ο Ισραηλινός μέσος μέσα από 29 λεπτά συμμετοχής έχει ξεκινήσει ήδη την απόσβεση.

Στις 6 Αυγούστου ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Μπίμπαρς Νάτχο. Μάλλον ξαφνικά, από την άποψη ότι η περίπτωση του δεν έγινε σήριαλ, το όνομα του έφερε στην επιφάνεια το Sport24.gr στις 4/8 και δύο μέρες μετά ο Ισραηλινός μέσος ντύθηκε στα "ερυθρόλευκα".

Στο ελληνικό κοινό ο 30χρονος (18/02/1988) μέσος συστήθηκε αρχικά από την παρουσία του στον ΠΑΟΚ (20 συμμετοχές, 3 γκολ και 6 ασίστ), το δεύτερο μισό της σεζόν 2013-2014. Η καριέρα του δεν είχε πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς, η σταθερότητα ήταν ανέκαθεν ένα από τα χαρακτηριστικά του.

Ξεκίνησε να κλωτσάει το τόπι από τα τμήματα υποδομής της Χάποελ Τελ Αβίβ και πολύ γρήγορα το ταλέντο του τον έφερε στις μικρές εθνικές του Ισραήλ (U-17 με 12 συμ. & 3 γκολ, U-18 με 4 συμ. & 1 γκολ, U-19 με 14 συμ. & 7 γκολ, U-21 με 24 συμ. & 5 γκολ) και κατόπιν στην πρώτη ομάδα του συλλόγου του, όπου κατέγραψε 50 εμφανίσεις (3782') με απολογισμό 3 γκολ και 8 ασίστ.

Τον Μάρτιο του 2010 ήρθε η μεταγραφή στην Ρουμπίν Καζάν, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε για μια τετραετία με ξεχωριστή επιτυχία. Κάτι που μαρτυρούν τα 31 γκολ και οι 36 ασίστ σε 147 συμμετοχές (12311') του.

Τον Γενάρη του 2014 ήρθε η προοπτική του ΠΑΟΚ που κράτησε για έξι μήνες, πριν το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου υπογράψει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για μια ακόμη τετραετία στο ρωσικό ποδόσφαιρο με πληθωρική παρουσία και 142 εμφανίσεις (9995') με 28 γκολ και 24 ασίστ. Ο Νάτχο είναι σήμερα αρχηγός της εθνικής Ισραήλ, έχοντας 51 συμμετοχές (4040', 1 γκολ & 9 ασίστ) με το εθνόσημο στο στήθος.

Τον περασμένο Αύγουστο ο 30χρονος μέσος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, με απολαβές που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ και την προοπτική να αποτελέσει έναν εκ των δύο βασικών χαφ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αυτό δεν έχει γίνει ακόμη, ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει σταδιακά να βάλει στην αγωνιστική εξίσωση τον Ισραηλινό.

Εκείνος πάντως δεν χρειάστηκε παρά 29 λεπτά συμμετοχής μέχρι σήμερα, για να αρχίσει την απόσβεση. Ο Νάτχο έπαιξε 3 λεπτά με τον Λεβαδειακό (1-0), άλλα 16 με τον ΠΑΣ Γιάννινα (5-0) και πέρασε ως αλλαγή στο 84' της κυριακάτικης αναμέτρησης των "ερυθρολεύκων" με τον Αστέρα και το σκορ στο 1-1.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο πολύπειρος χαφ των Πειραιωτών σκόραρε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων για το τελικό 2-1, χαρίζοντας ένα τρίποντο μεγάλης βαθμολογικής, αλλά κυρίως ψυχολογικής, σημασίας στον Ολυμπιακό, τέσσερα βράδια πριν την ευρωπαϊκή πρεμιέρα στους ομίλους του Europa League κόντρα στην Μπέτις. Αποδεικνύοντας από νωρίς πως θα είναι ένας κομβικός παίκτης για την πορεία των "ερυθρολεύκων" στη φετινή σεζόν.

Δείτε το γκολ του Νάτχο στο 1,32'' του βίντεο:

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ