ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πλζεν - Ολυμπιακός: Η κριτική των ερυθρόλευκων

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τη Βικτόρια στο Πλζεν και θέλει στο Γ. Καραϊσκάκης να σφραγίσει την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό του Champions League. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των ερυθρόλευκων.

Με το 0-0 στις αποσκευές του έφυγε από την Ντοσάν Αρένα του Πλζεν ο Ολυμπιακός, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος στο πρώτο ματς με τη Βικτόρια για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι ερυθρόλευκοι με κορυφαίους τους Τσιμίκα, Σα και εξαιρετικό τον Μπουχαλάκη στο δεύτερο ημίχρονο (από το 60' και μετά), καλούνται να σφραγίσουν στη ρεβάνς του Γ. Καραϊσκάκης στις 30 Ιουλίου την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό (θα συναντήσουν την Μπασάκσεχιρ).

ΣΑ: Είχε κομβικό ρόλο στο να μείνει απαραβίαστη η εστία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Ενδεικτική είναι η φάση του 38ου λεπτού, όταν η επέμβασή του ήταν καθοριστική στο διαγώνιο σουτ του Τσέρμακ μετά την κάθετη του Κόπιτς. Σταθερός, δεν παρέκκλινε από τα στάνταρ του ο Πορτογάλος. Ενέπνευσε σιγουριά στην άμυνά του, η οποία είχε αρκετά κενά.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Προωθήθηκε αρκετά από τη δεξιά πλευρά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά είχε και μπόλικη δουλειά στην άμυνα. Κι αυτό γιατί ο Κόπιτς ήταν πολύ δραστήριος από την αριστερή επιθετική πλευρά της Πλζεν κι έβαλε σε ουκ ολίγους μπελάδες την ερυθρόλευκη τετράδα. Πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού μετά την αναγκαστική αποχώρηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

ΣΕΜΕΝΤΟ: Η άμυνα του Ολυμπιακού αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, φυσικά κι ο Σεμέντο ως μέρος αυτής. Ανέβασε κατακόρυφα τη δική του απόδοση, παρά το γεγονός ότι η πίεση της Πλζεν αυξήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Βράχος στην άμυνα, έδειξε την ποιότητά του με όπλο τη σταθερότητα. Ο Πορτογάλος ήλεγχε τις φάσεις, έκανε τα απλά, απέφυγε το περιττό. Εκ των κορυφαίων.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αγωνίστηκε μόνο για είκοσι λεπτά, καθώς ήταν ο άτυχος της βραδιάς στην Ντοσάν Αρένα. Ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός τραυματίστηκε μετά από ενοχλήσεις που ένιωσε στο δεξί πόδι και αντικαταστάθηκε στο 22ο λεπτό από τον Ουσεϊνού Μπα. Στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν εξαιρετικός. Με όπλο την εμπειρία του καθάρισε τις φάσεις, ειδικά στο 12ο λεπτό όταν γύρισε πίσω και δεν επέστρεψε στην Πλζεν να βγει στην αντεπίθεση.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Ίσως ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο πρώτο 45λεπτο. Ο 23χρονος αριστερός μπακ ήταν σωστός στ' αμυντικά του καθήκοντα, ενώ υπήρξαν φορές που προωθήθηκε και προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους για την άμυνα των γηπεδούχων από την αριστερή πλευρά, όπως επιτέθηκε η ομάδα του Πειραιά. Η σταθερότητα ήταν σήμα-κατατεθέν της παρουσίας του και στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ μετά το 60' ανέβηκε όπως κι όλη η ομάδα. Συμμετείχε συνεχώς στο επιθετικό κομμάτι του Ολυμπιακού.

ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ: Πολλά τρεξίματα έδωσε στην ομάδα του ο Βραζιλιάνος. Δεν ήταν μόνο τα χιλιόμετρα που "κατάπιε". Ακόμη και τα λάθη που έκανε, τα διόρθωσε με προσωπικές ενέργειες μόνος του. Η παρουσία του και μόνο προσέδωσε ηρεμία στους ερυθρόλευκους στο διάστημα που η Βικτόρια πίεσε αρκετά έως ασφυκτικά την ελληνική ομάδα. Κάλυψε τους χώρους, στα στάνταρ που μας έχει συνηθίσει.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Στο πρώτο ημίχρονο έκανε λανθασμένες μεταβιβάσεις, αλλά στο δεύτερο η πορεία του παρουσίασε αύξουσα πορεία. Ιδιαίτερα μετά την αλλαγή του Καμαρά - όταν ο Αφρικανός αντικατέστησε τον Βαλμπουενά και απέκτησε ο Ολυμπιακός και τρίτο χαφ - ανέβηκε κι άλλο, ενώ στο 76ο λεπτό έφθασε πολύ κοντά στο να σκοράρει, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο έξω από την εστία που υπερασπίστηκε ο Χρούσκα.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Στο πρώτο ημίχρονο δεν βοήθησε τόσο πολύ αμυντικά τον Ελαμπντελαουί, είχε την πάσα στην εξαιρετική ευκαιρία του Βαλμπουενά. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε πλευρά, πήγε αριστερά, πήρε πολλές μπάλες και ζαλίζοντας με ντρίμπλες τους αντιπάλους του κατάφερε και δημιουργήσει εστίες κίνδυνου για την Βικτόρια. Άλλαξε και πάλι πλευρά - με την είσοδο του Ραντζέλοβιτς - επέστρεψε στα δεξιά, πλευρά που σίγουρα δεν του... πήγε σ' αυτό το ματς.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Παρά πολύ δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο. Ξεκίνησε τον άξονα, αλλά δεν έμεινε εκεί. Κινήθηκε δεξιά, κινήθηκε αριστερά, τον συναντούσες στις πλευρές. Δέχθηκε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα από τους Τσέχους, ίσως αυτός να ήταν ο τρόπος να τον σταματήσουν καθώς με την μπάλα στα πόδια ήταν δύσκολο να χάσει την κατοχή της. Σίγουρα ο πιο δραστήριος του ερυθρόλευκου κέντρου στο διάστημα που αγωνίστηκε.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Δεν κατάφερε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στο πρώτο ημίχρονο, αγωνιζόμενος ως αριστερός εξτρέμ. Ωστόσο, γυρνούσε αρκετά πίσω για να ντουμπλάρει το μαρκάρισμα στον Τσιμίκα και να τον βοηθήσει ανασταλτικά. Στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε περισσότερα πράγματα επιθετικά - παρουσίασε καλύτερα πράγματα όταν πέρασε δεξιά - και ήταν αυτός που έβγαλε την πάσα στον Μπουχαλάκη στη φάση του 76ου λεπτού.

ΓΚΕΡΕΡΟ: Δεν είχε συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, τραβήχτηκε αρκετές φορές εκτός περιοχής για να πάρει μπάλα. Στο δεύτερο προσπάθησε να ενεργήσει καλύτερα στο επιθετικό κομμάτι και η αλήθεια είναι ότι απασχόλησε περισσότερο την άμυνα των Τσέχων.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΜΠΑ: Μπήκε λίγο μουδιασμένος στο ματς. Λίγο το αιφνίδιο της αντικατάστασης, λίγο το επίσημο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό, πολύ περισσότερο ότι επρόκειτο για ευρωπαϊκό ματς. Στη διάρκεια της αναμέτρησης πήρε θάρρος, έδειξε και θράσος και εγκλιματίσθηκε άμεσα. Απέφυγε τα λάθη και βοηθήθηκε από την εξαιρετική παρουσία του Σεμέντο.

ΚΑΜΑΡΑ: Πέρασε στο ματς στο 57ο λεπτό στη θέση του Ματιέ Βαλμπουενά. Η αλήθεια είναι ότι η είσοδός του βοήθησε τακτικά τον Ολυμπιακό. Το κέντρο του απέκτησε περισσότερο... κόσμο, ο Αφρικανός βοήθησε στα μαρκαρίσματα, κυρίως έκλεισε όμως χώρους. Επιθετικά θα μπορούσε να ενεργήσει καλύτερα, οι ενέργειές του στην τελική πάσα κυριεύθηκαν από άγχος.

ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ: Πέρασε στο 81ο λεπτό στη θέση του Μασούρα. Λίγο διάστημα για να κριθεί με ασφάλεια ο Σέρβος. Ακόμη και στις λίγες ενέργειές του, ο 21χρονος έδειξε γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς πιστεύει στο ταλέντο του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ