ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πιέζει για Καρσελά, αρνητικός για Ελλάδα ο Κόντι

SL Benfica midfielder Mehdi Carcela-Gonzalez in action against the New York Red Bulls during the first half of a soccer match in the International Champions Cup in Harrison N.J., Sunday, July 26, 2015. The Red Bulls defeated Benfica 2-1. (AP Photo/Rich Schultz)
SL Benfica midfielder Mehdi Carcela-Gonzalez in action against the New York Red Bulls during the first half of a soccer match in the International Champions Cup in Harrison N.J., Sunday, July 26, 2015. The Red Bulls defeated Benfica 2-1. (AP Photo/Rich Schultz) AP

Σκληρά παζάρια για την απόκτηση του Καρσελά ανάμεσα σε Γρανάδα και Ολυμπιακό, πουλάει... τρελίτσα η Λέγκια για Οφόε. Τι γίνεται με Ντα Κόστα, Κασάμι και πόσο κόστισε η απόκτηση του Ταχτσίδη. Αρνητικός για Ελλάδα ο Κόντι.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Γρανάδα και Ολυμπιακό με... αντικείμενο του πόθου τον Μεχντί Καρσελά, που είναι και ο Νο1 στόχος των Πειραιωτών αυτή τη στιγμή για την ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης.

Οι "ερυθρόλευκοι" επί της ουσίας έχουν ήδη συμφωνήσει με τον 27χρονο εξτρέμ στους προσωπικούς όρους της επικείμενης συνεργασίας τους και απομένει να βρουν την φόρμουλα της μεταγραφής στις διαπραγματεύσεις τους με την ισπανική ομάδα.

Μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει δείξει χειροπιαστό ενδιαφέρον για την απόκτηση του Μαροκινού (με βελγικό διαβατήριο) διεθνή και ακριβώς αυτό προσπαθεί να εκμεταλλευθεί ώστε να κατεβάσει τις απαιτήσεις της Γρανάδα.

Την ίδια στιγμή φυσικά εγκυμονεί ο κίνδυνος... σφήνας από άλλη ομάδα και για τον λόγο αυτό οι "ερυθρόλευκοι" πιέζουν ώστε να τελειώσει άμεσα η υπόθεση. Στο Λιμάνι έχουν παρακάμψει τον όρο πώλησης των 2,5 εκατ. ευρώ που υπήρχε στη συμφωνία των Ισπανών με τον Καρσελά σε περίπτωση υποβιβασμού (όπως και έγινε), και έχουν ρίξει τις απαιτήσεις της Γρανάδα στα 2 εκατ. ευρώ.

Ο Ολυμπιακός δεν θα έλεγε όχι ακόμη και σε μια συμφωνία για τον δανεισμό του παίκτη (εξάλλου έχει συμβόλαιο έως το 2020) με οψιόν αγοράς του κάπου σε αυτά τα λεφτά. Και οι σκληρές διαπραγματεύσεις συνεχίζονται...

"ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ" ΛΕΓΚΙΑ - ΟΦΟΕ

Ένας μικρός χαμός επικρατεί αυτή τη στιγμή ανάμεσα στην διοίκηση της Λέγκια Βαρσοβίας και την πλευρά του Οτζίτζα-Οφόε. Οι Πολωνοί το παίζουν... τρελίτσα και ο Κριστόφ Ενροτέ, μάνατζερ του παίκτη είναι έξαλλος με την στάση που κρατάει η Λέγκια.

"Η Λέγκια δεν μας σεβάστηκε. Δεν σεβάστηκε τις υποσχέσεις που έκανε πέρσι, δεν τις τήρησε", υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Βέλγος ατζέντης και η επιμονή του αφορά την δέσμευση της πολωνικής ομάδας ότι θα παραχωρούσε τον παίκτη αν είχε πρόταση 1,5 εκατ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει την προσφορά του σε πάνω από 2 εκατ. ευρώ αλλά ο Πιοτρ Μιοντούσκι, πρόεδρος της Λέγκια, πουλάει... τρέλα! Παραδέχεται ότι υπήρχε η δέσμευση αλλά από την προηγούμενη διοίκηση.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα δήλωνε μεταξύ άλλων πως "δεν θέλουμε και δεν χρειάζεται να τον πουλήσουμε... Περιμένουμε να συμπεριφερθεί επαγγελματικά και να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του, με πλήρης δέσμευση, για το καλό το δικό του και της ομάδας... Ο Βαντίς έλαβε από εμάς πρόταση ανανέωσης, που ήταν πολύ καλή και με καλούς όρους. Αμφιβάλλω το κατά πόσο ο Ολυμπιακός μπορεί να προσφέρει μια πιο ελκυστική πρόταση...

Μιλάμε τώρα για συζητήσεις που έγιναν με την προηγούμενη διοίκηση. Αλλά ναι, καταλαβαίνω τη θέση του ατζέντη και παρόλο που θέλουμε να μείνει ο παίκτης στη Λέγκια, τουλάχιστον έως το τέλος του συμβολαίου του, είμαστε έτοιμοι για σοβαρές διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή. Τόσο ο Βαντίς όσο και ο ατζέντης του γνωρίζουν τις απαιτήσεις μας. Δεν έχουμε λάβει καμία προσφορά έως τώρα".

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Μιοντούσκι κάνει παιχνίδια τακτικής και δεν φοβάται να τραβήξει την υπόθεση στα άκρα. Από την πλευρά του εκβιάζει την κατάσταση, καλώντας τον παίκτη να εμφανιστεί την προσεχή Κυριακή (2/7) στην προπόνηση, γνωρίζοντας ότι ο Οφόε οφείλει να το πράξει για να μην έχει περαιτέρω μπλεξίματα. Από την άλλη ρισκάρει να χάσει τον παίκτη από τον Γενάρη του 2018 χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ. Ξέρει ότι Ολυμπιακός, Ενροτέ και Οφόε θέλουν διακαώς το deal και προσπαθεί να εξασφαλίσει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί.

Το θέμα είναι για πόσο διάστημα είναι διατεθειμένος ακόμη ο Ολυμπιακός να παίζει αυτά τα παιχνίδια...

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ Ο ΚΟΝΤΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Την Πέμπτη (29/6) το Sport24.gr σας ενημέρωσε λεπτομερώς για την περίπτωση του Χερμάν Κόντι, του 23χρονου στόπερ της Κολόν Σάντα Φε, που αποτέλεσε μια από τις λύσεις που είχε κατά νου ο Μάριο Ουσίγιος για το κέντρο άμυνας των Πειραιωτών.

Το βράδυ της Παρασκευής (30/6) οι πληροφορίες που έρχονταν από την Αργεντινή ήθελαν τον Ολυμπιακό να εισπράττει αρνητική απάντηση στις διερευνητικές επαφές που έκανε με την πλευρά του παίκτη.

Οι συμπατριώτες του Χερμάν Κόντι υποστηρίζουν ότι ο 23χρονος στόπερ επιθυμεί μεν το βήμα στην Ευρώπη αλλά για μια λίγκα περισσότερο ανταγωνιστική από την ελληνική, έχοντας προτίμηση σε Ιταλία και Ισπανία.

Μένει να δούμε αν θα υπάρξει πλέον στροφή στην περίπτωση του Αλεξάντερ Μπαρμπόσα της Ρίβερ Πλέιτ ή στο Λιμάνι θα πάνε σε εντελώς διαφορετικές λύσεις, όπως του Μπραμ Νόιτινγκ.

Και εδώ οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Χάσι να έχει ήδη μιλήσει με τον παίκτη, την Άντερλεχτ να μην αποτελεί ουσιαστικό εμπόδιο (τον παραχωρεί με κάτι παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ) αλλά τον ίδιο τον Ολλανδό στόπερ να είναι εξαιρετικά διστακτικός σε μια ενδεχόμενη μετακίνηση του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΜΑΔΑ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ & ΚΑΣΑΜΙ

Δύο παίκτες που είναι προς αποχώρηση είναι οι Εμάνουελ Ντα Κόστα και Παϊτίμ Κασάμι. Το συμβόλαιο και των δύο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018, επομένως ο Ολυμπιακός κοιτάζει αποκλειστικά την περίπτωση πώλησης τους.

Ο Ντα Κόστα έχει πρόταση από την Τουρκία αλλά περιμένει μήπως προκύψει κάτι από Αγγλία, ο Ραϊόλα προτείνει επίμονα τον Κασάμι σε ιταλικές ομάδες και πρόσφατα έλαβε ενδιαφέρον από συλλόγους στην Ελβετία.

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τόσο ο Μαροκινός στόπερ όσο και ο Ελβετός μέσος αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν από τον Ολυμπιακό στη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Και δεν θα είναι οι μόνοι.

ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΤΑΧΤΣΙΔΗ

Με κανονική μεταγραφή απέκτησε ο Ολυμπιακός τον Παναγιώτη Ταχτσίδη από την Τορίνο. Οι Ιταλοί υποστηρίζουν ότι η μεταγραφή του πήγε στο 1 εκατ. ευρώ, αλλά οι πληροφορίες του Sport24.gr θέλουν το συγκεκριμένο νούμερο λίγο πιο χαμηλά και κάπου στις 700.000 ευρώ.

Ο Έλληνας διεθνής κεντρικός χαφ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους "ερυθρόλευκους" και οι ετήσιες απολαβές του κυμαίνονται κάπου στις 500.000 με 600.000 ευρώ.

* Για μπάσιμο της Σαχτάρ Ντόνετσκ με σκοπό την απόκτηση του Εμάνουελ Εμενίκε γράφουν τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία.

** Ο Αλέσιο Τσέρτσι έμεινε ελεύθερος από την Ατλέτικο Μαδρίτης και δημοσιεύματα στην Ιταλία επιμένουν να τον συνδέουν με τις Λας Πάλμας, Μπολόνια και Ολυμπιακό.

*** Ο Γκιγιόμ Ζιλέ ακύρωσε την συμμετοχή του στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής (2/7) και ενόψει της νέας σεζόν στη Ναντ, γεγονός που πυροδότησε εκ νέου τις φήμες για μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Οι Γάλλοι υποστηρίζουν ότι 33χρονος Βέλγος με αυτή την κίνηση του πιέζει για την μετακίνηση του στους "ερυθρόλευκους".

Photo credits: (AP Photo/Rich Schultz)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ανακοίνωσε τον Ταχτσίδη ο Ολυμπιακός
Ταχτσιδιάρα ψυχή: Η δέκατη ομάδα του Ταχτσίδη σε δέκα χρόνια!
Υπέγραψε στη Βίλεμ ο Τσιμίκας
Μάχη στην Πόλη για τον Εμενίκε
Ελεύθερος από την Ατλέτικο ο Τσέρτσι
Ο Ταχτσίδης στον Ολυμπιακό!
"Σαρώνει" τη βελγική αγορά για στόπερ ο Ολυμπιακός
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ