ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Piece of cake

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που πέρασε άνετα από το Αγρίνιο και πλέον αφοσιώνεται στον… τελικό κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Το καλύτερο φάρμακο για μια ομάδα όταν χάνει βαθμούς, είναι να βρει τους επόμενους. Και όσο πιο εύκολα τους μαζέψει, τόσο καλύτερα για το προπονητικό της κέντρο. Μετά από δυο ισοπαλίες σε Νέα Σμύρνη και με ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός γύρευε την "επιστροφή". Και την πέτυχε.

Έπαιζαν ο πρώτος με τον τελευταίο, αλλά και τι έγινε; Σάμπως και με τον Πανιώνιο ο πρώτος με τον τελευταίο δεν έπαιζαν (τότε ήταν οι κυανέρυθροι ουραγοί); Μόνο που τούτη τη φορά, η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε νωρίς, ναι, παρουσίασε συμπτώματα… Νέας Σμύρνης, αλλά φρόντισε η ίδια να τα ξεπεράσει με την βοήθεια -άθελά του- και του αντιπάλου. Πιο κυνικός και ουσιαστικός λοιπόν ο Ολυμπιακός, από το πρώτο μέρος στο Αγρίνιο, δεν έχει υπάρξει φέτος. Δίχως να μαγέψουν, δίχως να κρύψουν τη μπάλα, δίχως να δώσουν δικαίωμα να πει κάποιος "ωραία μπάλα", βρέθηκαν να κερδίζουν με 0-3. Και να μείνουν σε αυτό.

Πώς έγινε; Πρώτα απ' όλα, ήταν πολύ σημαντικό το τέρμα του Ποντένσε με το "καλημέρα". Όσα και να 'χε σχεδιάσει ο Χάβος, ανατράπηκαν. Αν είχε επιλέξει -υπόθεση κάνω- να αμυνθεί με στιβαρότητα, το γκολ του Πορτογάλου, έκανε τους παίκτες του να ανοιχτούν, να πάρουν μέτρα, να παίξουν και όμορφα, αλλά ο Παναιτωλικός είναι, κάποια στιγμή θα πλήρωνε αυτή την προσπάθεια προσομοίωσης του παιχνιδιού του με αυτό της Μπάγερν.

Ο Μαρτίνς επέλεξε -αναμενόμενο- τον ξεχασμένο (κακώς) Μπα ως παρτενέρ του Σεμέδο. Έβαλε τον Σουντανί να υποστηρίξει τον Ελ Αραμπί και άφησε έξω τον Μπουχαλάκη, εμφανίζοντας στην κουλούρα τους Γκιλιέρμε - Καμαρά. Ο Ολυμπιακός σίγουρα έδειξε στην αρχή έτοιμος να… πιει αίμα. Ο Ποντένσε έβαλε το γκολ, αλλά μετά όλη η ομάδα "κάθισε".

Το ανέβασμα των γηπεδούχων ήταν ένα… νόμισμα. Η μια όψη είχε το ρίσκο. "Πάμε μπροστά" κι ό,τι βγει ήταν η απόφαση του Παναιτωλικού. Ένα δοκάρι ήταν το κέρδος. Το νόμισμα δεν "έκατσε" ποτέ εκεί που το ήθελαν ο Χάβος και οι παίκτες του. Αποτέλεσμα; Βγήκε στην πλάτη ο Ολυμπιακός και το "καθάρισε". Όταν ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά - οβίδα (αν παρατηρήσετε ο Ποντένσε πίσω του ήταν έτοιμος για βολ πλανέ) και διπλασίασε τα τέρματα. Εκεί είχαν τελειώσει όλα. Το τρίτο τέρμα των ερυθρόλευκων περισσότερο έδωσε αφορμή στον κόσμο των γηπεδούχων να γκρινιάξει και στους ερυθρόλευκους να διαχειριστούν την κατάσταση.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η μεθεπόμενη εβδομάδα είναι πιο σκληρή και από αυτή της EuroLeague. Διαβολοβδομάδα και χειρότερη. Τρία ματς σε επτά ημέρες. Θα νιώσουν λίγο… Ευρωπαίοι (όχι μόνο στην ταυτότητα) οι παίκτες των ελληνικών ομάδων, με μεσοβδόμαδη αγωνιστική 18 και 19 του μήνα.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν έχει χρόνο να σκεφτεί αυτό. Το σημαντικό ματς είναι σε λίγα 24ωρα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Τελικός συνέχισης ευρωπαϊκής παρουσίας. Σε γεμάτο γήπεδο. Και με κόσμο που θέλει πολύ να δει -έστω- και αγώνες του Europa League…

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ