ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέδρο Μαρτίνς: Νο1 Πορτογάλος τεχνικός στην Ευρώπη

 EUROPA LEAGUE / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς διαθέτει το καλύτερο ποσοστό νικών στην Ευρώπη σε σχέση με τους υπόλοιπους Πορτογάλους προπονητές που δουλεύουν μακριά από τη χώρα τους.

Ο Πορτογάλος προπονητής που δουλεύει εκτός χώρας και διαθέτει το καλύτερο ποσοστό νικών σε σχέση με τους συμπατριώτες του είναι ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού με τις 28 νίκες σε 43 παιχνίδια βρίσκεται στο 65% και αφήνει πίσω του ονόματα όπως ο Μάρκο Σίλβα και ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

Αν και οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δώσει περισσότερα παιχνίδια συγκριτικά με τις ομάδες των άλλων προπονητών, το ποσοστό που συγκεντρώνει ο Μαρτίνς είναι το καλύτερο. Πίσω του στη δεύτερη θέση είναι ο τεχνικός της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Πάουλο Φονσέκα, με 63% (20 νίκες σε 32 ματς).

Στη σχετική λίστα ακολουθεί ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο, που προπονεί τη Γουλβς στην Premier League. Ο άλλοτε κόουτς της Πόρτο έχει οδηγήσει τους "λύκους" σε 17 νίκες σε 37 παιχνίδια. Σημαντική παράμετρος, ασφαλώς, το γεγονός ότι η Premier League είναι πρωτάθλημα που δεν μπορεί να συγκριθεί σε τίποτα με τη Super League.

Ένας ακόμη προπονητής που δουλεύει στην Premier League (Έβερτον), αλλά και πρώην "ερυθρόλευκος", ο Μάρκο Σίλβα, είναι 5ος με ποσοστό 37%, ενώ τέταρτος είναι ο άλλοτε προπονητής του Ατρόμητου και του ΟΦΗ, Ρικάρντο Σα Πίντο (Λέγκια Βαρσοβίας), με 56%.

Δείτε τη λίστα:

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ (Ν--Ι-Η) ΠΟΣΟΣΤΟ
Πέδρο Μαρτίνς Ολυμπιακός 43 (28-8-7) 65%
Πάουλο Φονσέκα Σαχτάρ 32 (20-7-5) 63%
Νούνο Εσπίριτο Σάντο Γουλβς 37 (17-10-10) 46%
Ρικάρντο Σα Πίντο Λέγκια Β. 27 (15-7-5)) 56%
Μάρκο Σίλβα Έβερτον 35 (13-8-14) 37%
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ