ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πάτακ: "Ο Τσούμιτς μπορεί να γίνει μεγάλος παίκτης για τον Ολυμπιακό"

Πάτακ: "Ο Τσούμιτς μπορεί να γίνει μεγάλος παίκτης για τον Ολυμπιακό"

Ο Νίκολα Τσούμιτς ανήκει στον Ολυμπιακό, βάζει δυο - δυο τα γκολ στη Σερβία και ο προπονητής του στη Ραντνίτσκι Νις, Ράντοσλαβ Μπάτακ, δηλώνει στο Sport24.gr ότι είναι εντυπωσιασμένος από τον 22χρονο εξτρέμ.

Ο Ολυμπιακός της σεζόν 2020-2021 θα χρειαστεί εξτρέμ. Έχουν προταθεί πολλοί, έχουν γραφτεί δεκάδες ονόματα, αλλά καθώς η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί και το βάρος πέφτει σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, η ενίσχυση θα αργήσει ακόμα να έρθει.

Την ίδια ώρα λοιπόν που το ένα σενάριο φέρνει τον άλλο για τη θέση του ακραίου επιθετικού, οι "ερυθρόλευκοι" διαθέτουν στο ρόστερ τους από τον Δεκέμβριο του 2019 έναν ποδοσφαιριστή που κάνει θραύση στο πρωτάθλημα της πατρίδας του και είναι εξτρέμ. Ο Νίκολα Τσούμιτς είχε υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και παρέμεινε δανεικός στη Ραντνίτσκι Νις.

Ειδικά τον τελευταίο καιρό ο 22χρονος ποδοσφαιριστής πετυχαίνει δυο - δυο τα γκολ, έχοντας φτάσει τα 14 φέτος σε Ευρώπη, πρωτάθλημα και κύπελλο. Είναι άξιο αναφοράς ότι μπρος πήρε όταν έμαθε πολύ δυσάρεστα οικογενειακά νέα, ευρισκόμενος τον Νοέμβριο του 2019 με την U21 της Σερβίας. Ο αδερφός του πέθανε από καρκίνο και έκτοτε ο Νίκολα όποτε σκοράρει, του αφιερώνει τα γκολ.

Από τότε, λοιπόν, από τον Νοέμβριο και μετά, έχει βάλει τα δέκα από τα 14 γκολ και αποτελεί τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Ραντνίτσκι Νις. Το Sport24.gr συζήτησε με τον προπονητή του σερβικού συλλόγου, Ράντοσλαβ Μπάτακ, αναφορικά με τον παίκτη που στο τέλος της σεζόν θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού και που θα προσπαθήσει να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ. Ο 42χρονος Μαυροβούνιος τεχνικός δήλωσε ότι έχει εντυπωσιαστεί από τον Τσούμιτς, σε σημείο που να επισημάνει ότι του θυμίζει τον Μάρκο Ασένσιο της Ρεάλ.

- Ποια είναι η άποψη που έχετε σχηματίσει για τον Τσούμιτς αυτούς τους τρεις μήνες που συνεργάζεστε μαζί του στη Ραντνίτσκι Νις;

"Πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Του δώσαμε ελευθερία και έχει βελτιωθεί πολύ. Αν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, θεωρώ δεδομένο ότι θα κληθεί στην εθνική ανδρών της Σερβίας. Διαθέτει πολύ καλό κοντρόλ, είναι εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός, γυρνάει και βοηθάει στην άμυνα, αλλά αυτό που μου αρέσει πιο πολύ, είναι τα τελειώματά του. Κάποιες φορές έχει 100% επιτυχία. Είναι σπάνιο αυτό στην Ευρώπη".

- Σε ποια θέση τον χρησιμοποιείτε περισσότερο;

"Δεξιά, αλλά πολλές φορές του αλλάζω πλευρά και τον περνάω αριστερά. Σε ορισμένα παιχνίδια και ως δεύτερος επιθετικός. Είναι πολύ καλός τακτικά. Όποια διάταξη κι αν χρησιμοποιήσω, ανταποκρίνεται".

Πάτακ: "Ο Τσούμιτς μπορεί να γίνει μεγάλος παίκτης για τον Ολυμπιακό"

Ο τεχνικός της Ραντνίτσκι Νις, Ράντοσλαβ Μπάτακ

- Θεωρείτε ότι στον Ολυμπιακό θα μπορέσει να κερδίσει θέση στο ρόστερ για την επόμενη σεζόν;

"Για να είμαι ειλικρινής, το τελευταίο διάστημα δεν έχω μπορέσει να παρακολουθήσω τον Ολυμπιακό. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι βλέπω αποφασιστικότητα στα μάτια του Τσούμιτς. Θέλει να πετύχει. Σίγουρα χρειάζεται να κάνει καλή προετοιμασία και να γνωριστεί με τους νέους του συμπαίκτες. Μην ξεχνάς ότι θα φύγει για πρώτη φορά εκτός Σερβίας για να αγωνιστεί. Προέρχεται από καλή οικογένειά, είναι καλοί άνθρωποι οι γονείς του. Δεν τον φοβάμαι. Επειδή είναι δουλευταράς, με τη σκληρή δουλειά του μπορεί να πετύχει πράγματα. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έκανε καλή επιλογή και, γιατί όχι, στο μέλλον μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο και σημαντικό παίκτη του. Εγώ προσωπικά τον πιστεύω πολύ".

- Τι πιστεύετε πως είναι αυτό που πρέπει να βελτιώσει;

"Ίσως να βελτιώσει τα ηγετικά του χαρακτηριστικά. Αυτό είναι όμως κάτι που μπορεί να το κερδίσει με το χρόνο. Και να βελτιώσει τις κεφαλιές του".

- Ποιον ποδοσφαιριστή σας θυμίζει;

"Θα σου έλεγα τον Μάρκο Ασένσιο της Ρεάλ".

- Στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχει κι άλλος Σέρβος, ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Τον έχετε δει;

"Είχα δει τα παιχνίδια που έκανε στην Ευρώπη. Ειδικά στο παιχνίδι με την Κράσνονταρ που έβαλε και τα γκολ ήταν φανταστικός".

- Πώς σκέφτεστε το δικό σας μέλλον; Ποιος είναι ο στόχος σας;

"Ανέλαβα τη Ραντνίτσκι Νις τον περασμένο Φεβρουάριο, προερχόμενος από την Ταϊλάνδη. Θέλω να πετύχω στην Ευρώπη. Στη Ρωσία, την Τουρκία, γιατί όχι στην Ελλάδα. Στη Σερβία δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Οι ομάδες δεν έχουν μεγάλα μπάτζετ και πορεύεσαι κυρίως με νέους παίκτες. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα είναι ομάδα που μπορεί να φέρει μεγάλους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω όμως στη δουλειά μου και στους παίκτες μου. Οι παίκτες είναι πιο σημαντικοί από τα συστήματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η νύχτα του στρατηγού Μαρτίνς
Μαρτίνς: "Ελπίζω να πεθάνω σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά μετά από χρόνια"
Ολυμπιακός: Το αήττητο και το στίγμα του Μαρτίνς
Ολυμπιακός: Στο 70% των γκολ Αραμπί - Βαλμπουενά
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ