ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πάρντο: "Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη παγκόσμια οικογένεια"

Πάρντο: "Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη παγκόσμια οικογένεια"

Με την παρουσία των Φελίπε Πάρντο και Δημήτρη Κολοβού, ξεκίνησαν σήμερα (10/10) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη τα σεμινάρια των Σχολών του Ολυμπιακού. Τι δήλωσαν οι δυο άσοι των Πειραιωτών.

Οι παίκτες της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, Φελίπε Πάρντο και Δημήτρης Κολοβός έδωσαν το παρών στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με την έναρξη των σεμιναρίων των σχολών των Πειραιωτών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση της ΠΑΕ:

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο Ρέντη η 1η ημέρα του Σεμιναρίου Σχολών της ΠΑΕ Ολυμπιακός το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός. Το Σεμινάριο στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 150 εκπρόσωποι (επικεφαλής, προπονητές, ιατρικό επιτελείο) των 42 Σχολών του Ολυμπιακού σ’ Ελλάδα, Κύπρο και ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε στα πρότυπα της UEFA και περιελάμβανε πλήθος θεμάτων αλλά και πολλές εκπλήξεις.

Το Σεμινάριο άνοιξε με τον χαιρετισμό του Διευθυντή Σχολών κ. Βασίλη Νάνου και την βράβευση από τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού κ. Αντώνη Γλύκα στον κ. Νάνο. Ο κ. Γλύκας σημείωσε: «Η οικογένεια του Ολυμπιακού είναι τεράστια. Είμαστε μια γροθιά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Πρόεδρο μας κ. Βαγγέλη Μαρινάκη που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει σε όλα. Αυτά που βλέπετε στο Ρέντη, στο Καραϊσκάκη και κάθε Κυριακή σε κάθε γήπεδο της Ελλάδος είναι δικό του έργο. Θέλω να ευχαριστήσω και τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ κ. Γιώργο Παύλου που έχει ανοίξει την «αγκαλιά» του για όλες τις Σχολές και τον κ. Νάνο που μας λύνει τα όποια προβλήματα μας και μας δίνει σωστές κατευθύνσεις».

Πάρντο: "Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη παγκόσμια οικογένεια"
INTIME SPORTS

Μετά από την βράβευση του κ. Γλύκα στη Διεύθυνση Σχολών ανέβηκε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό ο εκπρόσωπος της αρχαιότερης Σχολής (Μυτιλήνη) ο κ. Βαγγέλης Σπανός. Το Δίκτυο Σχολών κλείνει φέτος 15 χρόνια και η μοναδική Σχολή που είναι παρούσα και τα 15 χρόνια είναι αυτή της Μυτιλήνης. Ο κ. Σπανός μίλησε ιδιαίτερα φορτισμένος αφού είχε προηγηθεί η προβολή βίντεο με θέμα τον Πραξιτέλη Βούρο. Ο νεαρός αμυντικός της πρώτης ομάδας μιλούσε για την πορεία του από τη Σχολή Μυτιλήνης έως την πρώτη ομάδα και για τη συμμετοχή του στον αγώνα του Champions League με την Άρσεναλ στο Λονδίνο.

Το παρών στην 1η ημέρα έδωσαν και δυο ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού. Ο Φελίπε Πάρντο και ο Δημήτρης Κολοβός ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση της Ακαδημίας και λάμπρυναν με την παρουσία τους το Σεμινάριο. Ο Κολομβιανός ποδοσφαιριστής «συγκίνησε» τους πάντες αφού είχε γράψει τα λόγια του στο κινητό και ζήτησε συγγνώμη από τους συνέδρους που θα διαβάσει. «Νιώθω ωραία που είμαι ανάμεσα σας. Μου έχουν πει ότι ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια και τώρα βλέπω πως ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη παγκόσμια οικογένεια. Να προσέχετε τα παιδιά που έχετε στις Ακαδημίες σας. Εγώ δεν είχαν την πολυτέλεια να πάω σε Σχολή. Το ποδόσφαιρο θέλει δουλειά και επιμονή. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ», τόνισε ο Φελίπε Πάρντο.

Ο Δημήτρης Κολοβός από την πλευρά του μιλώντας στους συνέδρους σημείωσε: «Ο Ολυμπιακός ανοίγει τις πύλες του για τις Σχολές του και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όλοι μαζί είμαστε ένα. Χαίρομαι που εκπροσωπώ την πρώτη ομάδα σ’ αυτό το σεμινάριο. Είναι πολύ σπουδαίο να μαθαίνεται για το ποδόσφαιρο από μεγάλα ονόματα όπως είναι ο κ. Μαυρογενίδης, ο κ. Αμανατίδης, ο κ. Πάντος και ο κ. Στρακόσια. Να ακολουθείτε πιστά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού για να είστε επιτυχημένοι». Ο νεαρός άσος δέχτηκε ερωτήσεις από τους συνέδρους για την πορεία του, για τον ρόλο των προπονητών στην καριέρα του αλλά και για το πώς αντιμετώπισε ως ποδοσφαιριστής την επτάμηνη απουσία του από τα γήπεδα λόγω του τραυματισμού του.

Πάρντο: "Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη παγκόσμια οικογένεια"
INTIME SPORTS

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Θόδωρος Ελευθεριάδης ανέλυσε το θέμα «Τακτική Θέσεων στο Σύγχρονο Ποδόσφαιρο» ενώ στη συνέχεια δυο μεγάλες μορφές του Ολυμπιακού ο κ. Δημήτρης Μαυρογενίδης και ο κ. Τάσος Πάντος που είναι προπονητές της Ακαδημίας μίλησαν για τα «Καθήκοντα Αμυντικών» τα οποία γνωρίζουν όσο κανείς άλλος. Το πρόγραμμα είχε και πρακτικό κομμάτι και φιλικό παιχνίδι της Κ-13 της Ακαδημίας με την Σχολή Βάρης το οποίο είδαν όλοι οι προπονητές των Σχολών, ασκήσεις στο γυμναστήριο από τους κ.κ Ρωσίδη και Αμπατζίδη, θέμα για τις "Στημένες Φάσεις», ανάλυση «Προπόνησης Τερματοφυλάκων» από τους κ.κ Στρακόσια, Βενιαμίν, Κοψαχείλη, Θεοδώρου αλλά και ασκήσεις… επί χόρτου από τους κ.κ Τοπολιάτη και Πάντο.

Πάρντο: "Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη παγκόσμια οικογένεια"
INTIME SPORTS

Επίσης οι κ.κ Ελευθεριάδης, Βούζας, Στρακόσια ανέλυσαν τον τρόπο δουλειά της Κ-20 που πέρσι κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδος και προκρίθηκε στους «16» του UEFA Youth League. Επιπλέον ο προπονητής κ. Παπαναναγής μίλησε για τη σημασία των επισκέψεων των στελεχών της Ακαδημίας στις Σχολές και παρουσίασε θέμα για την «Στρατηγική στο Ποδόσφαιρο».

Ειδικό κεφάλαιο στην 1η ημέρα ήταν και η «Πρόληψη Τραυματισμών» το οποίο επιμελήθηκε και παρουσίασε ο Επικεφαλής Ιατρός της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Χρήστος Θέος. Η παρουσίαση που κράτησε περισσότερο από μισή ώρα κέρδισε όλους τους συνέδρους οι οποίοι δεν σταματούσαν να κάνουν ερωτήσεις στον κ. Θέο, ο οποίος και στο φινάλε απέσπασε ένα ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα. Στο Σεμινάριο συμμετείχε και ο άμεσος συνεργάτης του κ. Θέου στο ιατρικό επιτελείο κ. Λυκουρέσης.

Πάρντο: "Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη παγκόσμια οικογένεια"
INTIME SPORTS

Η 1η ημέρα περιελάμβανε και την ομαδική φωτογράφιση μπροστά στο σήμα του Ολυμπιακού με τα 4 αστέρια όλων των συνέδρων και ομιλητών και φυσικά το γεύμα στο οποίοι όλοι είχαν την δυνατότητα ν’ ανταλλάξουν απόψεις για θέματα του Σεμιναρίου.

Το Σεμινάριο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα όπως είναι η «Αθλητική Ψυχολογία και η Διατροφή», η σημασία των εργομετρικών μετρήσεων, o ρόλος του scouting και πολλά άλλα».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ