ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Παρακολουθεί τον Εμπουεΐ ο Ολυμπιακός"

"Παρακολουθεί τον Εμπουεΐ ο Ολυμπιακός"

Ο Τζέφρι φαν Ας, διευθυντής ποδοσφαίρου της Ντεν Χάαχ, σε δηλώσεις του τοποθετεί τον Ολυμπιακό ανάμεσα στις ομάδες που τσεκάρουν τον 22χρονο αμυντικό Ταϊρόν Εμπουεΐ. Σκέφτεται να διακόψει τον δανεισμό του Τζόελ Κάμπελ η Μπέτις.

Μετά την απόκτηση των Εχσάν Χατζισαφί, Κέβιν Μιραλάς και Ίγκορ Σίλβα, το βάρος έχει πέσει στην αποχώρηση των παικτών που περισσεύουν στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Γι' αυτό και στο Λιμάνι έβαλαν φρένο στη μεταγραφολογία, προχώρησαν σε διαψεύσεις σεναρίων, ενώ και ο Όσκαρ Γκαρθία την Παρασκευή (12/1) επανέλαβε πως θα πρέπει απαραιτήτως να αποχωρήσουν παίκτες πριν εξεταστεί το ενδεχόμενο νέας προσθήκης στο ρόστερ.

Την ίδια στιγμή από την Ολλανδία έρχεται στο προσκήνιο η περίπτωση του Ταϊρόν Εμπουεΐ, 22χρονου πολυσύνθετου αμυντικού της Ντεν Χάαχ, που αγωνίζεται κατά βάση ως δεξιός μπακ. Και μάλιστα από τα πλέον επίσημα χείλη του συλλόγου, αυτά του διευθυντή ποδοσφαίρου της ολλανδικής ομάδας, Τζέφρι φαν Ας.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα " ad.nl", ο Τζέφρι φαν Ας ρωτήθηκε για την κωλυσιεργία στις συζητήσεις με τον παίκτη και την προοπτική υπογραφής νέου συμβολαίου, καθώς η τρέχουσα συμφωνία των δύο πλευρών ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου του 2018.

Ο Εμπουεΐ δεν ήταν ευχαριστημένος με την πρόταση της Ντεν Χάαχ και ο Τζέφρι φαν Ας δεν έκρυψε την ανησυχία του.

"Θέλουμε να μείνει. Το δουλεύουμε από τον Αύγουστο και πίστευα πως βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Η πρόταση μας είναι εξαιρετική, αλλά αν η πλευρά του παίκτη δεν είναι ικανοποιημένη, τότε πρέπει να μας δώσει εγγράφως τις απαιτήσεις της. Ακόμη δεν έχω λάβει καμία αντιπροσφορά.

Είναι απογοητευτικό να δηλώνει πως δεν είναι ευχαριστημένος με την προσφορά μας. Καταλαβαίνω πως πολλά έχουν συμβεί εσχάτως γύρω από αυτόν. Πιστεύω όμως ότι θα μείνει. Μαθαίνω πως σπουδαίοι σύλλογοι όπως οι Μπενφίκα, Ολυμπιακός, Νόριτς και Άντερλεχτ τον παρακολουθούν. Ξέρω πως ότι σκέφτεται μια τέτοια προοπτική.

Χρειάζεται την Ντεν Χάαχ για να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Νιγηρία. Νομίζω πως θα ήταν σοφό γι' αυτόν να μείνει μαζί μας. Ακόμη και να τον πουλήσουμε σε ένα μεγάλο κλαμπ και να μείνει εδώ ως το καλοκαίρι θα μπορούσε να είναι μια επιλογή".

Γεννημένος στο Χάαρλεμ της Ολλανδίας και με καταγωγή από τη Νιγηρία, ο ύψους 187 εκατοστών αμυντικός μετράει 71 επίσημες συμμετοχές με την Ντεν Χάαχ (ένα γκολ, τρεις ασίστ), ενώ έχει αγωνιστεί άλλες 38 με την U-21. Το ντεμπούτο του με την εθνική Νιγηρίας το έκανε στο νικηφόρο φιλικό (4-2) κόντρα στην Αργεντινή, στις 14 Νοεμβρίου 2017.

Με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί να έχει υπογράψει επέκταση μέχρι το 2021 και τον Ίγκορ Σίλβα να βάζει την τζίφρα του για 4,5 χρόνια τον Γενάρη, μοιάζει δύσκολο να κάνει κίνηση ο Ολυμπιακός για τον Ταϊρόν Εμπουεΐ αυτή τη χρονική περίοδο.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΜΠΕΛ Η ΜΠΕΤΙΣ

Υπήρξε στη σκέψη των ανθρώπων του Ολυμπιακού, αλλά η κατάσταση της υγείας του στάθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για να προχωρήσει οποιαδήποτε κίνηση απόκτησης του. Ο Τζόελ Κάμπελ πήγε στην Μπέτις για να ξαναβάλει το όνομα του στον ευρωπαϊκό χάρτη, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε στην Ανδαλουσία.

Ο τραυματισμός του στα τέλη Οκτώβρη στάθηκε αρκετά σοβαρός για να τον κρατά εκτός δράσης μέχρι και σήμερα, τη στιγμή που αναμένεται στα τέλη Φλεβάρη να βρεθεί σε θέση να μπει στο γήπεδο.

Πλέον και στην Μπέτις υπάρχει έντονος προβληματισμός για τον Κοσταρικανό διεθνή κυνηγό. Είναι ορατό το ενδεχόμενο η ισπανική ομάδα να προχωρήσει στην διακοπή του δανεισμού του από την Άρσεναλ και να στραφεί σε έναν παίκτη που άμεσα θα τεθεί στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, για να δώσει λύσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Αυτό υποστήριζαν στην Ιβηρική το απόγευμα της Παρασκευής, προβλέποντας πως ο Κάμπελ θα επιστρέψει στην Άρσεναλ και το καλοκαίρι ενδεχομένως θα ξαναβάλει τη φανέλα της μοναδικής ομάδας στην καριέρα του, που του έδωσε την πραγματική ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του...

Photo credits: ADO Den Haag twitter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Όσκαρ Γκαρθία: "Μεταγραφές μετά τις αποχωρήσεις"
Οι ρεβάνς των προημιτελικών αμέσως μετά το Ολυμπιακός - ΑΕΚ
"Πολύ κοντά στον Φιγκέιρας η Μπράγκα"
Έρχεται πρόταση για βασικό παίκτη του Ολυμπιακού!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ