ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπ Αμπού Σισέ: Το... εννιάρι της άμυνας!

Παπ Αμπού Σισέ: Το... εννιάρι της άμυνας!

Ο 21χρονος Σενεγαλέζος αμυντικός, Παπ Αμπού Σισέ, ο οποίος αναμένεται να παίξει το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό είναι ένας... επιθετικός αμυντικός και αυτό δεν το μαρτυράει μόνο το "νο9" που φορούσε σε ομάδα της Σενεγάλης.

Δεν είναι από τις περιπτώσεις που συναντάς εύκολα στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Αμυντικός με το "9" στην πλάτη; Δεν θυμόμαστε άλλον τέτοιο στόπερ! Για ποιο λόγο φορούσε το "9" ο Παπ Αμπού Σισέ που αναμένεται να παίξει το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό; Δεν έχει ερωτηθεί ποτέ! Ίσως να ερωτηθεί κάποια στιγμή όταν φορέσει και τυπικά τα κόκκινα.

Ο 21χρονος Σενεγαλέζος αμυντικός που σύμφωνα με κάποιες ιστοσελίδες έχει ύψος 1.97μ., σε κάποιες άλλες 1.95μ. και σε άλλες 1.93μ., "βαφτίστηκε" από ορισμένους ως ο ''Μανωλάς της Γαλλίας''.

Όχι, δεν είναι Μανωλάς. Δεν έχει την ταχύτητα του Κώστα. Δεν είναι ο γρήγορος στόπερ. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν στη Γαλλία. Όμως, ο Μοντέστο που κρυβόταν πίσω από την συγκεκριμένη υπόθεση, εκτιμάει ότι είναι ένας κεντρικός αμυντικός που παίζει κατά κύριο λόγο με το μυαλό του. Τακτικά για την ηλικία του είναι μια χαρά.

Αντιθέτως, ο Μανωλάς όταν είχε πάει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2012, ο Ζαρντίμ δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο κακός ήταν στο τακτικό κομμάτι ο νυν άσος της Ρόμα. Βελτιώθηκε όμως ο Κώστας, δούλεψε και έχει φτάσει στο σημείο να είναι από τους κορυφαίους στόπερ της Ευρώπης.

Παπ Αμπού Σισέ: Το... εννιάρι της άμυνας!

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει σύγκριση ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές. Καμία σχέση ο ένας με τον άλλον. Απλώς, μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία μόνο και μόνο επειδή κάποιοι τον χαρακτήρισαν... Μανωλά!

Ο Σισέ έχει παίξει μέχρι στιγμής στην ομάδα της πατρίδας του, Πικίνε και το αξιοσημείωτο από την παρουσία του στο συγκεκριμένο κλαμπ, είναι ότι ζήτησε και πήρε τη φανέλα με το "9"! Λες και επρόκειτο για τον "κανονιέρη" της ομάδας! Με την Πικίνε πάντως έκανε πορεία πρωταθλητισμού κατακτώντας τον τίτλο το 2014.

Τον ανακάλυψαν στην Αζαξιό και εδώ και δύο χρόνια αποτελεί ίσως το βασικό "γρανάζι" της αμυντικής της λειτουργίας. Με το "Νο 6" όμως στην πλάτη. Στην Αζαξιό όμως έκαναν το λάθος να μην προχωρήσουν στην ανανέωση του συμβολαίου του το περασμένο καλοκαίρι. Ή για να είμαστε ακριβείς, δεν μπήκαν στη διαδικασία να του προσφέρουν το συμβόλαιο που ζητούσε ο ποδοσφαιριστής. Έτσι, θα τον χάσουν τσάμπα το προσεχές καλοκαίρι.

Παπ Αμπού Σισέ: Το... εννιάρι της άμυνας!

Φέτος έχει "γράψει" 20 συμμετοχές με τη φανέλα των Κορσικανών. Ο Μοντέστο έχει διακρίνει ότι πρόκειται για έναν... επιθετικό αμυντικό. Λέτε για αυτό το λόγο να πήρε το "9" στην Πικίνε; Τι εννοούμε λέγοντας "επιθετικός αμυντικός"; Κοιτάζει να πηγαίνει πρώτος στην μπάλα, επιδεικνύοντας δυναμισμό και τσαμπουκά. Στα θετικά ότι δεν είναι από τους παίκτες που δέχονται εύκολα κάρτες.

Αυτά προς το παρόν. Τα υπόλοιπα επί της... οθόνης το καλοκαίρι, αν και εφόσον τελειώσει θετικά η μετακίνησή του στους "ερυθρόλευκους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παίρνει Παπ Αμπού Σισέ ο Ολυμπιακός για το καλοκαίρι
Εκτός αποστολής του Ολυμπιακού ο Ανσαριφάρντ
Προετοιμασμένος ο Ανσαριφάρντ με Μπέντο
Το Πρωτάθλημα των μικρών!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ