ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πάνω από 200 παιδιά στο Scouting Camp της Κύπρου

Πάνω από 200 παιδιά στο Scouting Camp της Κύπρου

Στα δοκιμαστικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Κύπρο συμμετείχαν περισσότερα από 200 παιδιά από τις επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου, Πάφου και Λευκωσίας. Τι έγινε στη 2η μέρα του Summer Camp.

Τα δοκιμαστικά διεξήχθησαν το απόγευμα της Παρασκευής (16/6) και το πρωί του Σαββάτου (17/6) στην Λεμεσό και την Κυριακή (18/6) στην πόλη της Λάρνακας.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

"Μετά από την Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα η Ακαδημία του Ολυμπιακού πραγματοποίησε άλλο ένα επιτυχημένο, από κάθε πλευρά, "Scouting Camp" στην όμορφη Κύπρο στο διάστημα 16-18 Ιουνίου.

Στα δοκιμαστικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός που έγιναν σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολών του συλλόγου στην Κύπρο συμμετείχαν περισσότερα από 200 παιδιά τα οποία προέρχονταν από τις επαρχίες της Λεμεσού, της Λάρνακας, της Αμμοχώστου, της Πάφου και της Λευκωσίας. Παράλληλα στο "Scouting Camp" συμμετείχε και ποδοσφαιριστής από τον Λίβανο αλλά και αρκετά παιδιά από την Αγγλία.

Τους ποδοσφαιριστές που είχαν γεννηθεί από το 2004 έως το 2009 αξιολόγησε κλιμάκιο της Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός το οποίο αποτελούσαν ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Κυριάκος Καραταϊδης, ο επικεφαλής scouting κ. Γιώργος Αμανατίδης, ο Γενικός Αρχηγός της Κ-20 κ. Αριέλ Ιμπαγάσα και οι προπονητές κ.κ Βασίλης Βούζας, Νίκος Τοπολιάτης, Τάσος Πάντος, Φώτης Παπαπαναγής και Χρήστος Θεοδώρου (τερματοφύλακες).

Τα δοκιμαστικά διεξήχθησαν το απόγευμα της Παρασκευής (16/6) και το πρωί του Σαββάτου (17/6) στην Λεμεσό και την Κυριακή (18/6) στην πόλη της Λάρνακας. Στην διαδικασία συμμετείχαν όλοι οι προπονητές των Σχολών του Ολυμπιακού οι οποίες εκπαιδεύουν περισσότερα από 700 παιδιά σ' όλες τις μεγάλες πόλεις της Κύπρου.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν την δυνατότητα να δουν αρκετά παιδιά που είχαν στοιχεία για να προχωρήσουν και τα οποία θα κληθούν για νέα δοκιμαστικά στο Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη. Η Κύπρος έχει πολύ ταλέντο και ο Ολυμπιακός δουλεύει σωστά στο νησί με στόχο να δώσει την ευκαιρία σ' αυτά τα παιδιά να προχωρήσουν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

Με την ευκαιρία της επισκέψεως της στην Κύπρο η Ακαδημία του Ολυμπιακού προσκλήθηκε και στους τελικούς των Παιδικών Πρωταθλημάτων που διοργάνωσε η ΚΟΠ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας το απόγευμα του Σαββάτου.

Κατά την διάρκεια της γιορτής, οι Σχολές του Ολυμπιακού στην Κύπρο βραβεύτηκαν από την Κυπριακή Ομοσπονδία ως μια από τις Ακαδημίες με τις περισσότερες συμμετοχές στα Πρωταθλήματα της. Την πλακέτα παρέλαβαν οι επικεφαλής των Σχολών μας στην Κύπρο κ.κ Κωνσταντίνου, Κουδελλής αλλά και οι κ.κ Καραταϊδης, Ιμπαγάσα και Αμανατίδης.

Ιμπαγάσα: "Να βοηθήσουμε τα παιδιά"

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα είχε την ευκαιρία να "τσεκάρει" ταλέντα στην Κύπρο και μιλώντας για το επίπεδο που συνάντησε και την εμπειρία της ανίχνευσης ταλέντων είπε: "Στόχος μας είναι να βρούμε παιδιά που έχουν δυνατότητες και να τα βοηθήσουμε να εξελιχθούν. Ο Ολυμπιακός είναι πάντα δίπλα στα παιδιά και πρέπει να έχει σ' όλες τις ομάδες του τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Είδαμε αρκετά αξιόλογα παιδιά στην Κύπρο αλλά δεν φτάνει μόνο το ταλέντο για να προχωρήσουν. Πρέπει να σέβονται την οικογένεια τους, να είναι πειθαρχημένα και να έχουν καλές επιδόσεις στο σχολείο. Εμείς είμαστε εδώ για να τα βοηθήσουμε".

Πάντος: "Θέλουμε ποιότητα"

Ο Τάσος Πάντος είχε την ευκαιρία να δουλέψει για τρεις ημέρες με τα παιδιά από την Κύπρο και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα: "Ο Ολυμπιακός είναι ομάδες με πολύ μεγάλες απαιτήσεις και επενδύει στην ποιότητα. Κοιτάζουμε τους καλύτερους παίκτες. Θέλουμε να έχει καλά στοιχεία αλλά το πιο σημαντικό είναι να δουλεύει συνεχώς ο αθλητής. Το ταλέντο από μόνο του δεν φτάνει. Όντως σε Λεμεσό και Λάρνακα είδαμε κάποιες καλές περιπτώσεις παιδιών που θα τους παρακλουθούμε συνεχώς και θα ενημερωνόμαστε μέσω των Σχολών μας για την εξέλιξη τους".

Η 2Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ SUMMER CAMP

Εργομετρικούς ελέγχους, ξενάγηση στο "Γ. Καραϊσκάκης", σεμινάρια Ψυχολογίας και φυσικά ποδόσφαιρο είναι το πρόγραμμα της 2ης μέρας στο Summer Camp του Ολυμπιακού. Αναλυτικά:

"Η διασκέδαση και η εκπαίδευση συνεχίζεται στο Summer Camp 2017 της ΠΑΕ Ολυμπιακός! Περισσότερα από 260 παιδιά βρέθηκαν την 2η ημέρα στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη και πέρασαν υπέροχα!

Το πρόγραμμα δεν περιελάμβανε μόνο ποδόσφαιρο! Τα παιδιά ξεκίνησαν τους εργομετρικούς ελέγχους οι οποίοι πραγματοποιούνται από την "Life Ergo" και άμεσα θα πάρουν τον φάκελο με τα πλήρη στοιχεία από την αξιολόγηση τους.

Φυσικά ξεκίνησαν και οι ξεναγήσεις στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ανά δυο ώρες τα παιδιά με πούλμαν φεύγουν από το Ρέντη με προορισμό το γήπεδο της αγαπημένης τους ομάδας.

SUMMER CAMP ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
SUMMER CAMP ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η κα Κατερίνα Τσαλιγοπούλου αναλαμβάνει να τους μάθει την ιστορία του Ολυμπιακού με ξενάγηση στο Μουσείο ενώ στη συνέχεια οι νεαροί ποδοσφαιριστές πατούν το χόρτο στο γήπεδο όπου παίζει ο Φορτούνης, ο Μποτία, ο Ρέτσος και τ' άλλα ινδάλματα τους και επισκέπτονται τα αποδυτήρια και άλλους χώρους του γηπέδου.

Στο θεωρητικό κομμάτι ξεκίνησαν και τα σεμινάρια Ψυχολογίας με τον Αθλητικό Ψυχολόγο της Ακαδημίας κ. Γιάννη Ζαρώτη να μαθαίνει στα παιδιά πολλά και χρήσιμα πράγματα για την συμπεριφορά τους εντός και εκτός γηπέδου!

SUMMER CAMP ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
SUMMER CAMP ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Στα τέσσερα γήπεδα όπου "φιλοξενούν" το Camp το ποδόσφαιρο δεν σταματάει ποτέ! Πάσες, τρίπλες, ασίστ, γκολ, αποκρούσεις...Όλοι μαθαίνουν από τους προπονητές της Ακαδημίας και επιλεγμένους προπονητές Σχολών τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Κατά την διάρκεια της ημέρας ο επικεφαλής και προπονητής της Σχολής Λαμίας κ. Αθανάσιος Σερπάνος ξεκίνησε και μαθήματα τεχνικής!

Όλο το επιτελείο της Ακαδημίας και των Κεντρικών Σχολών είναι στο Ρέντη και φροντίζει ώστε οι νεαροί ηλικίας 5 έως 15 ετών να παίζουν και να μαθαίνουν!

SUMMER CAMP ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
SUMMER CAMP ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, κ. Τάσος Θέος, ο οποίος κατέκτησε φέτος το Πρωτάθλημα Κ-17, προπονεί καθημερινά παιδιά γεννημένα το 2004 και το 2005 και μας λέει:

"Είναι χαρά μας που έχουμε τόσα παιδιά στο Ρέντη. Δίνουν ένα άλλο χρώμα στο Κέντρο και βλέπουμε πως περνούν πολύ καλά. Ο ρόλος μας είναι μέσα από το παιχνίδι να τους μαθαίνουμε αρκετά πράγματα για το ποδόσφαιρο. Σήμερα ξεκίνησαν και τα εργομετρικά και είδα πως το επίπεδο είναι καλό. Αυτές οι παροχές είναι σημαντικές γι' όλα τα παιδιά και θέλουμε όταν φύγουν να συζητούν όλο το καλοκαίρι και ν' αναπολούν το Camp στο οποίο φυσικά κάνουν και νέους φίλους".

Πληροφορίες και Ενημέρωση για το Summer Camp

Τηλέφωνο: 210-3418000 (10:00-17:00)

Fax: 210-3418002

email: [email protected]".

Πάνω από 200 παιδιά στο Scouting Camp της Κύπρου
INTIME SPORTS

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εμποκανί τέλος, κόπηκε στα ιατρικά!
Ιμπαγάσα: "Να βοηθήσουμε τα παιδιά"
Ο Χάσι θ' ανοίξει τα χαρτιά του
Ρουμάνοι για Λουτσέσκου: "Αρνήθηκε 3 εκατ. ευρώ για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ