ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πάντελιτς: "Τζόκερ μου ο Φορτούνης!"

Πάντελιτς: "Τζόκερ μου ο Φορτούνης!"
INTIME SPORTS

Ο Μάρκο Πάντελιτς τόνισε μιλώντας στον Sport24 Radio 103,3 πως ο Ολυμπιακός έχει ευκαιρία να πάρει αποτέλεσμα στο Λονδίνο καθώς η Άρσεναλ δεν είναι φέτος τόσο δυνατή. Τι είπε για τα δύο ματς που ακολουθούν με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο παλαίμαχος επιθετικός του Ολυμπιακού στην εκπομπή "Ανατροπή και πέναλτι" με τους Βαγγέλη Μίχο, Σταύρο Γεωργακόπουλο και Γιάννη Σερέτη.

Για τον αποψινό αγώνα: Κάθε παιχνίδι δίνει κάτι άλλο σε παίκτες και οπαδούς. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε μία ιστορική ομάδα. Έχουμε παίξει τρεις φορές τα τελευταία χρόνια. Σιγά σιγά γίνεται ντέρμπι. Για το τι θυμάται από τα ματς που έπαιξε εκείνος κόντρα στην Άρσεναλ: Εμείς πήγαμε λίγο κλειστά. Δεχθήκαμε νωρίς τα γκολ. Προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε. Δεν ήταν εύκολο. Ήταν οι πρώτες επαφές από μία καινούργια ομάδα. Ήταν λίγο δύσκολο όταν μπαίνει με την Άρσεναλ. Θέλαμε τους πόντους. Αν παίζεις κλειστά πρέπει να έχει την ιδέα ώστε να πάρεις τον βαθμό. Για μένα δεν έπρεπε να χάσουμε από Άρσεναλ και Ντόρτμουντ.

Για τον λόγο που ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να νικήσει στην Αγγλία: Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι εμείς πρέπει να αλλάξουμε την φιλοσοφία του πως μπαίνουμε μέσα στο παιχνίδι. Πως προετοιμαζόμαστε. Να μπαίνουμε μέσα και να πούμε δεν θα φάμε τρία, τέσσερα. Αυτές οι ομάδες πρέπει να σέβονται εμάς, τον Ολυμπιακό. Όταν πάρουμε την πρώτη νίκη θα καταλάβουμε κάποια πράγματα. Πρέπει να αλλάξουμε την φιλοσοφία μας. Ο Ολυμπιακός έχει καλή ομάδα, παίκτες με χαρακτήρα και πρέπει να καταλάβουν ότι φοράνε την φανέλα μίας από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Τότε θα καταλάβουμε γιατί δεν κερδίζουμε ή δεν πάμε πιο ψηλά στην Ευρώπη

Για το τι είχε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και νίκησε την Άρσεναλ: Η Μπάγερν είναι Μπάγερν και πρέπει να μείνει έξω από την κουβέντα. Είναι από τις καλύτερες ομάδες. Θα ήθελα ο Ολυμπιακός να παίζει πιο “γερμανικό” ποδόσφαιρο, παρά “ισπανικό”. Νομίζω γενικά σαν Ελλάδα μας πάει. Η Ντιναμό δεν έχει τόση ποιότητα όπως ο Ολυμπιακός. Είχε μεγάλη τύχη και το σφύριγμα του διαιτητή. Νομίζω ότι ο Ζιρού δεν έπρεπε να πάρει την κόκκινη. Αυτό άλλαξε όλο το παιχνίδι. Η Άρσεναλ είχε στην αρχή δυο – τρεις καλές ευκαιρίες. Και το πρώτο γκολ αν θυμάμαι καλά ήταν αυτογκόλ. Είχε μεγάλη τύχη η Ντιναμό. Έχουμε την ευκαιρία να τους κερδίσουμε δύο φορές. Και αν δεν χάσουμε στο Λονδίνο είμαστε κοντά στην επόμενη φάση. Είναι θέμα ψυχολογίας. Εντάξει από την Μπάγερν χάσαμε όχι από τη Ντιναμό.

Για το αν μπορεί να πάρει αποτέλεσμα και που πρέπει να στηριχθεί: Έχει την ευκαιρία ο Ολυμπιακός. Η Άρσεναλ δεν είναι τόσο δυνατή. Με βάση τα ονόματα είναι καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν είναι καλά. Φέτος παίζει καλύτερα εκτός παρά εντός. Είναι πολλά. Η ψυχολογία, οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν τα χάσαμε όλα, γιατί χάσαμε από τη Μπάγερν. Αν το βάλουν στο μυαλό τους θα πάρουν τον βαθμό. Είναι θέμα προπονητή, παικτών και όλων στην ομάδα.

Για το αν θα δυσκολέψει τον Ολυμπιακό η έδρα της Ντιναμό Ζάγρεμπ: Ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Έχει δει χειρότερα. Η Ντιναμό έχει προβλήματα με τους οπαδούς της. Δεν είναι τα πράγματα όπως τα νομίζετε. Πήγα και με την εθνική ομάδα που έπαιξε τώρα. Δεν είναι δύσκολη ομάδα μέσα στην έδρα της.

Για το αν θα πάει στο Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός: Μπορεί και να πάω, δεν έχω μιλήσει ακόμα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Για το αν θα έκανε πρόβλεψη: Το λέω από την καρδιά και θέλω να είναι 1-2 για εμάς για τον Ολυμπιακό.

Για το ποιους νέους έχει ξεχωρίσει: Πάρα πολύ έχω ξεχωρίσει τον Φορτούνη. Μπορεί να εξελιχθεί πάρα πολύ. Αυτός είναι ο “τζόκερ” μου.

Για το αν θα επέλεγε Ιντέγε ή Φινμπόγκασον: Εκεί πάντα θα είμαι επιφυλακτικός λίγο. Δεν βλέπω έναν που να αγαπάει και ο κόσμος και να έχει μια σιγουριά. Υπάρχει μόνο μία αλήθεια. Μπορούμε να κάνουμε παίκτη όποιον θέλουμε, αλλά υπάρχει μία μόνο αλήθεια το γήπεδο. Ο κόσμος σου λέει αν είσαι καλός ή όχι.

Για το ότι οι επιθετικοί κρίνονται από τα γκολ που βάζουν: Αν είσαι επιθετικός δεν έχει σημασία πόσο μπαίνεις μέσα. Πρέπει να την βάλεις μέσα. Γι' αυτό πληρώνεσαι. Δεν είμαι στην προπόνηση και δεν βλέπω τα πάντα. Μήπως όμως και εκείνοι δεν είναι επιθετικοί για τον Ολυμπιακό. Εντάξει παίρνεις έναν από Ισλανδία, Πορτογαλία, αλλά εμείς κάνουμε το παιχνίδι. Εντάξει είμαι χαρούμενος γιατί οι άλλοι σκοράρουν και σκοράρουν καλά.

Για τον Μπερντ Σούστερ: Γιατί συνέχεια πάμε στο ισπανικό μοντέλο; είμαστε αδριατικές χώρες και μας αρέσει αυτό το σύστημα. Αυτό που ταιριάζει σε μια ελληνική ομάδα είναι αυτό που θα πάρει η εθνική Ελλάδας. Με Γερμανό νομίζω πήρε το Ευρωπαϊκό. Δεν νομίζω να το πήρε με Πορτογάλο. Η Ελλάδα είχε μεγάλη ομάδα με τον Σάντος. Μήπως μπορούσε να καταφέρει κάτι παραπάνω; Για μένα είναι ακριβώς ότι πρέπει να κάνει η ομοσπονδία. Να έχουν άλλη φιλοσοφία και ψυχολογία οι παίκτες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ