ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πάλι "άσφαιρος" στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για μια ακόμη φορά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σκοράρει σε εντός έδρας αγώνα του, μένοντας στη λευκή ισοπαλία με τον Ατρόμητο. Σε όλες τις διοργανώσεις έχει μείνει "άσφαιρος", ενώ αυτό έχει συμβεί και μακριά από την έδρα του. Το Sport24.gr θυμίζει.

Μπορεί η εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στον Ατρόμητο να μην δικαιολογεί το "στείρο" αποτέλεσμα στο φινάλε του ματς, παρ' όλα αυτά για μια ακόμη φορά φέτος η ομάδα του Πειραιά δεν κατάφερε να σκοράρει σε εντός έδρας αναμέτρησή της. Αυτό είναι κάτι που το έχουμε δει να συμβαίνει αρκετές φορές φέτος και σε όλες τις διοργανώσεις, αν και από την αποκαρδιωτική εικόνα του καλοκαιριού μέχρι σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στ' αυλάκι.

Σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη έχουν υπάρξει παιχνίδια που ο Ολυμπιακός δεν ευτύχησε να σκοράρει και αποδεικνύεται πως με κλειστές άμυνες αντιμετωπίζει πρόβλημα. Για τρίτο ματς φέτος στο Φάληρο έμεινε στη λευκή ισοπαλία, ενώ υπήρξαν άλλα δυο ματς που δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Στο ένα βέβαια σκόραρε δυο φορές, αλλά στο ημίωρο της παράτασης και όχι στο 90λεπτο.

Η αρχή έγινε στα προκριματικά του Champions League με αντίπαλο την Χαποέλ Μπερ Σεβα, όταν στον πάγκο βρισκόταν ακόμα ο Βίκτορ. Οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν στο 0-0 με τους Ισραηλινούς, γνωρίζοντας στην συνέχεια τον οδυνηρό αποκλεισμό, ενώ με την πορτογαλική Αρόουκα έχασε 1-0 για τα προκριματικά του Europa League στην κανονική διάρκεια του αγώνα, για να νικήσουν 2-1 στην παράταση και να περάσουν στους ομίλους.

Από 'κει και πέρα, ακολούθησε η ήττα με 1-0 από τον ΑΠΟΕΛ για την φάση των ομίλων με γκολ του Πιέρρου Σωτηρίου, σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός έπαιξε αρκετά καλά, έχασε πολλές ευκαιρίες, είχε δοκάρια, αλλά δεν βρήκε δίχτυα. Ήταν μαγική εικόνα το τελικό σκορ, όμως στο δια ταύτα δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο πρωτάθλημα και έπειτα από κακή εμφάνιση, έμεινε στο 0-0 με την Κέρκυρα του Μιχάλη Γρηγορίου, για να ακολουθήσει το χθεσινό (8/2) 0-0 με τον Ατρόμητο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στο Περιστέρι. Μάλιστα, θυμίζουμε ότι ανάλογο αποτέλεσμα με την ομάδα των Δυτικών Προαστίων είχε έρθει και το 2014 για την ίδια διοργάνωση.

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΤΣ

Με την Χαποέλ Μπερ Σεβά, την Αρόουκα και τον Ατρόμητο είναι διπλά ματς και όπως έχει φανεί φέτος, το να μην σκοράρει, δημιουργεί πρόβλημα. Με τους Ισραηλινούς αποκλείστηκε, με τους Πορτογάλους χρειάστηκε να επιστρατευτεί ο Ντομίνγκες για να σώσει την παρτίδα και με τον Ατρόμητο δυσκολεύεται στο Περιστέρι και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ώστε να μην την πατήσει. Βέβαια, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως πλησιάζουν τα διπλά νοκ-άουτ παιχνίδια για το Europa League με την Οσμάνλισπορ, εκεί όπου το γκολ είναι "χρυσός".

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Εξάλλου, ο Ολυμπιακός έμεινε τέσσερις φορές χωρίς γκολ εκτός Φαληρού την φετινή αγωνιστική περίοδο. Η πρώτη ήταν στο Ισραήλ με την Χαποέλ Μπερ Σεβά, όπου έχασε 1-0 και αποκλείστηκε από τα πλέι οφ του Champions League, ενώ στη μοναδική ήττα του στο πρωτάθλημα δεν σκόραρε στον Κάμπο απέναντι στην ΑΕΛ (έχασε 1-0 με γκολ στο 90').

Επιπροσθέτως, η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έχασε 2-0 στο ΓΣΠ της Λευκωσίας από τον ΑΠΟΕΛ και έμεινε δεύτερος στον όμιλό του στο Europa League, ενώ χωρίς γκολ έληξε και ο αγώνας στο βούρκο του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, που παραδοσιακά δυσκολεύει τον Ολυμπιακό και τον έχει κρατήσει και άλλες φορές χωρίς να σκοράρει στην Αρκαδία.

Σε πίνακα τα ματς που έχει μείνει "άσφαιρος":

ΕΝΤΟΣ:

Ολυμπιακός - Χαποέλ Μπερ Σεβά 0-0

Ολυμπιακός - Αρόουκα 0-1 (2-1 στην παράταση)

Ολυμπιακός - ΑΠΟΕΛ 0-1

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 0-0

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0-0

ΕΚΤΟΣ:

Χαποέλ Μπερ Σεβά - Ολυμπιακός 1-0

ΑΕΛ - Ολυμπιακός 1-0

ΑΠΟΕΛ - Ολυμπιακός 2-0

Αστέρας - Ολυμπιακός 0-0

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ρέτσος: "Περήφανος και συγκινημένος για το περιβραχιόνιο"
Θεοδωρίδης: "Εάν έχουν αλλάξει οι κανονισμοί να μας το πουν..."
Μπέντο: "Άδικο το αποτέλεσμα, ανοιχτή η πρόκριση"
Τι έζησε αυτό το παιδί!
Άντεξε ο Ατρόμητος στο Φάληρο, 0-0 κόντρα στον Ολυμπιακό
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ