ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παλεύει για Καρσελά, κοιτάζει στη Ρωσία

SL Benfica midfielder Mehdi Carcela-Gonzalez in action against the New York Red Bulls during the first half of a soccer match in the International Champions Cup in Harrison N.J., Sunday, July 26, 2015. The Red Bulls defeated Benfica 2-1. (AP Photo/Rich Schultz)
SL Benfica midfielder Mehdi Carcela-Gonzalez in action against the New York Red Bulls during the first half of a soccer match in the International Champions Cup in Harrison N.J., Sunday, July 26, 2015. The Red Bulls defeated Benfica 2-1. (AP Photo/Rich Schultz) AP

Ο Ολυμπιακός δεν εγκαταλείπει την μάχη για τον Μεχντί Καρσελά και κρατά την επαφή του με τον Ελιζέου, ενώ τσεκάρει γνώριμες περιπτώσεις στο Συνομοσπονδιών. Επιμένουν οι Πολωνοί για το "πακέτο" από την Λέγκια.

Μετά τους Σισέ, Κούτρη και Ρισβάνη (και εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης για τον Σιώπη), ο Ολυμπιακός τρέχει να κλείσει την επόμενη μεταγραφή του για την θερινή περίοδο.

Ο Μπέσνικ Χάσι με τον Αρμάνο Μάριο Ουσίγιος είναι σε συνεχή επαφή, ο Αργεντίνος αθλητικός διευθυντής έχει φύγει από το Ζέεφελντ και τα σημάδια δείχνουν ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο τις τελευταίες ώρες όσον αφορά το πλάνο ενίσχυσης των Πειραιωτών.

ΠΑΛΕΥΕΙ ΤΟΥ ΚΑΡΣΕΛΑ

Στο Λιμάνι έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Μεχντί Καρσελά και έχουν ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια τους για την απόκτηση του παίκτη. Αν θα τα καταφέρουν; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα. Τα εμπόδια είναι πολλά και δεν αφορούν -πρωτίστως- το οικονομικό κομμάτι.

Δεν είναι λίγα τα 2,5 - 3 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την αγορά του, όμως οι Πειραιώτες ξέρουν ότι φέτος θα πρέπει να δαπανήσουν τέτοια ποσά για να υπάρξει ποιοτική βελτίωση στο ρόστερ. Οι απαιτήσεις του Μαροκινού εξτρέμ δεν είναι επίσης απαγορευτικές. Με κάτι λιγότερο από ένα εκατ. ευρώ ετησίως βάζει την υπογραφή του χωρίς πολλά πολλά...

Ωστόσο το "πακέτο" του παίκτη είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για πολλούς συλλόγους, που φέρονται διατεθειμένοι να δαπανήσουν τα παραπάνω ποσά για να πάρουν την υπογραφή του. Παλεύει την υπόθεση ο Ολυμπιακός, μοιρασμένες οι πιθανότητες.

ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟ CONFEDERATIONS CUP

Τα μάτια των "ερυθρολεύκων" είναι στραμμένα και στο Συνομοσπονδιών. Υπάρχουν παίκτες που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν υπό προϋποθέσεις. Παίκτες που βρίσκονται στο συρτάρι από σκάουτινγκ ή προτάσεις προηγούμενων μεταγραφικών περιόδων.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Ελιζέου, ο 33χρονος Πορτογάλος μπακ - χαφ που αγωνίστηκε στην Μπενφίκα την τελευταία τριετία και πέρσι έκανε 20 συμμετοχές πριν μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι. Πελάτης του Κάρλος Γκονσάλβες, μάνατζερ με τον οποίο έχει καλές επαφές ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια.

Ο παίκτης είναι με την εθνική Πορτογαλίας στη Ρωσία για το Confederations Cup και δύσκολα θα έμπαινε στη διαδικασία να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόταση πριν ολοκληρωθεί το τουρνουά. Το κασέ του είναι "τσιμπημένο" αναλογικά με την ηλικία του, τουλάχιστον για την τσέπη του Ολυμπιακού: δύσκολα θα δεχόταν να συζητήσει για λιγότερες από 700 χιλιάδες ευρώ ετησίως ο Ελιζέου, ποσό που οι Πειραιώτες ήδη πληρώνουν για τον... Ντε λα Μπέγια.

Πάντως κακά τα ψέμματα, ο αριστερός μπακ δεν "καίει" τον Ολυμπιακό άμεσα, τη στιγμή μάλιστα που ο Λεονάρντο Κούτρης αφήνει καλές εντυπώσεις την πρώτη βδομάδα της προετοιμασίας. Μπορεί να κρατήσει για πιο μετά την συγκεκριμένη μεταγραφή ο Ολυμπιακός.

Στη Ρωσία πάντως είναι και άλλοι παλιοί... γνώριμοι των Πειραιωτών. Ένας εξ αυτών ο Λουίς Νέτο. Επίσης Πορτογάλος και στόπερ που κυνήγησαν στο Λιμάνι τόσο τον Γενάρη, όσο και το καλοκαίρι του 2015. Χωρίς όμως να φτάσουν ποτέ σε συμφωνία με τη Ζενίτ.

Εκεί όπου ακόμη αγωνίζεται ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός (το συμβόλαιο του εκπνέει το καλοκαίρι του 2019), που πέρσι είχε μια γεμάτη σεζόν με 35 παιχνίδια. Θέλει πάντα να επιστρέψει σε πιο... θερμά κλίματα, όμως τα οικονομικά δεδομένα μιας τέτοιας μεταγραφής μοιάζουν ζόρικα. Αν πάντως η Ζενίτ ολοκληρώσει την απόκτηση του Κώστα Μανωλά από την Ρόμα, τότε διόλου απίθανο είναι το σενάριο να βγάλει στο σφυρί τον Νέτο.

Ξέρει και από Χιλή

Είναι και η εθνική Χιλής στο Confederations Cup. Μια αγορά την οποία οι παίκτες - σταρ καθιστούν πλέον απλησίαστη οικονομικά. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις όπως των Ένσο Ρόκο και Γκονσάλο Χάρα που στο παρελθόν έχουν απασχολήσει μεταγραφικά τον Ολυμπιακό.

Ο 25χρονος Ρόκο πέρσι έκανε 17 συμμετοχές στην Κρους Ασούλ (συμπαίκτης με τον Χόρχε Μπενίτες που μεταγράφηκε στη Μοντερέι) και ουσιαστικά μοιράστηκε τον χρόνο συμμετοχής στη θέση του στόπερ με τους Χούλιο Ντομίνγκες και Χουλιάν Βελάσκες. Ωστόσο υπάρχει μια ασάφεια στο συμβόλαιο του (σχετικά με το πότε ολοκληρώνεται) που ενδεχομένως να είναι αποτρεπτική προμηνύοντας περιπέτειες.

Διαφορετική η περίπτωση του Γκονσάλο Χάρα. Με 102 συμμετοχές στην εθνική Χιλής ο 31χρονος ηγετικός στόπερ και μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη, ειδικά στο αγγλικό πρωτάθλημα. Έχει αγωνιστεί σε Γουέστ Μπρομ, Μπράιτον, Νότιγχαμ Φόρεστ, πριν μετακομίσει στη Μπουντεσλίγκα το 2014 για λογαριασμό της Μάιντς. Επέστρεψε στην πατρίδα του τον Γενάρη του 2016 για την Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε και αγωνίστηκε σε 19 ματς πέρσι. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Δεκέμβρη του 2018 και το οικονομικό δεν θα ήταν πρόβλημα για τον Ολυμπιακό σε αυτή την περίπτωση.

ΟΙ ΔΥΟ ΤΗΣ ΛΕΓΚΙΑ

Σωστά πράττουν στο Λιμάνι και δεν σηκώνουν ψηλά το θέμα του Βαντίς Οτζίτζα Οφόε. Και εδώ υπάρχει "ψωμί", ο Ολυμπιακός κάνει τις κινήσεις του για να τον κλείσει και περιμένει. Οι Πολωνοί είναι σκληροί διαπραγματευτές - άλλωστε μιλάμε για τον καλύτερο παίκτη του πρωταθλήματος της χώρας - και μάλιστα διέρρεαν τις προηγούμενες μέρες ότι δεν πρόκειται να συζητήσουν με λιγότερα από 5 εκατ. ευρώ.

Καλά κάνουν αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό το καλοκαίρι είτε πρέπει να τον ανανεώσουν, είτε να τον πουλήσουν, αφού το συμβόλαιο του εκπνέει τον Ιούνιο του 2018. Και από τη στιγμή που μπορεί να υπογράψει όπου θέλει ο παίκτης ως ελεύθερος από τον Γενάρη, στην Λέγκια μπορούν να εμφανίζουν ένα σκληρό διαπραγματευτικό προφίλ αλλά στην ουσία όχι και να το υποστηρίξουν. Το ξέρει αυτό ο Ολυμπιακός και κάνει από την πλευρά του ένα παιχνίδι τακτικής - με τον κίνδυνο βέβαια να μπει γερή σφήνα κάποια άλλη ομάδα. Ο Οφόε πάντως δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να συναντήσει εκ νέου τον Μπέσνικ Χάσι, αυτή τη φορά στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Με τον Ολυμπιακό πάντως επιμένουν να συνδέουν και τον Μίχαλ Πάζνταν οι Πολωνοί. Ο 29χρονος διεθνής στόπερ της Λέγκια Βαρσοβίας έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019, όμως και θέλει να συνεχίσει κάπου αλλού και ρήτρα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ υπάρχει στο συμβόλαιο του. Σύμφωνα μάλιστα με τους συμπατριώτες του, ο τεχνικός της Λέγκια υποστήριξε ότι η ρήτρα αυτή έχει καλυφθεί από ομάδα και είναι στο χέρι του Πάζνταν αν θα παραμείνει ή θα αναχωρήσει για άλλες πολιτείες.

Από το πρωί της Πέμπτης (22/6) μάλιστα αναπτύχθηκε μια φημολογία στην Πολωνία ότι αυτή η ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Ο Πάζνταν είχε εξαιρετική παρουσία με την εθνική Πολωνίας στο Euro 2016 και έκτοτε καλείται σε σταθερή βάση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Όσον αφορά τον φορ; Οι Ιταλοί έγραφαν πάλι την Πέμπτη για τον Φίλιπ Τζόρτζεβιτς και τον Στέφανο Οκάκα, οι Τούρκοι...ξεσάλωσαν με τον Φερναντάο αλλά η λύση μπορεί να προκύψει από την Λατινική Αμερική.

Photo credits:(AP Photo/Rich Schultz)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ρισβάνης: "Μου έκανε καλό που με έδιωξαν από τον ΠΑΟ"
Το πάρε - δώσε των ομάδων της Super League (21/6)
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ