ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πήρε το σκεπτικό της ΕΕΑ ο Μαρινάκης

Πήρε το σκεπτικό της ΕΕΑ ο Μαρινάκης
INTIME SPORTS

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την παραίτηση του από την προεδρία της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ την οποία έχει αποφασίσει εδώ και ένα μήνα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Με καθυστέρηση ενός μήνα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέστειλε την Τρίτη το μεσημέρι 8/12 στον Βαγγέλη Μαρινάκη το σκεπτικό της απόφασης που είχε λάβει στις 5 Νοεμβρίου με το οποίο είχε επιβάλλει στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός πρόστιμο 150.000 ευρώ, στην "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ πρόστιμο 150.000 ευρώ και ζητούσε "την αποκατάσταση των νομίμων όρων της διοίκησης της ΠΑΕ".

Ζητούσε δηλαδή, την παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία του Ολυμπιακού καθώς θεωρεί ότι υπάρχει παραβίαση του αθλητικού νόμου μετά τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του έχει επιβληθεί από τον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης".

Με την επίδοση του σκεπτικού, που καθυστέρηση χαρακτηριστικά με υπαιτιότητα του προέδρου της Επιτροπής Κωνσταντίνου Παπαλάκη που ήθελε να το μελετήσει, άρχισε να μετράει η προθεσμία των 30 ημερών που δίνει η ΕΕΑ στον Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να μπλοκάρει ή να ακυρώσει την απόφαση. Κάτι που θεωρείται σίγουρο ότι θα κάνει.

Τι τονίζεται μεταξύ άλλων στο σκεπτικό

Στο 16σελιδο σκεπτικό τονίζεται μεταξύ άλλων ότι... " ότι ο κ. Μαρινάκης συνέχισε αδιακόπως να ασκεί ο ίδιος προσωπικά την διοίκηση, την διαχείριση και την εκπροσώπηση της ΠΑΕ.

Συνέχισε να ασκεί την πραγματική διοίκηση της ομάδας, προσλαμβάνοντας ο ίδιος παίκτες, προπονητές και εκπροσωπώντας την ΠΑΕ κάθε στιγμή προς την κοινωνία με δηλώσεις του στα ΜΜΕ αποδεικνύοντας ότι παραμένει όχι μόνο τυπικά πρόεδρος αλλά και ουσιαστικά, ασκώντας στο ακέραιο όλες τις σημαντικές αρμοδιότητες που περικλείονται στο προεδρικό αξίωμα.

Όλες αυτές οι δηλώσεις και ενέργειες του κ. Μαρινάκη ήταν και είναι απολύτως απαγορευμένες. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος ασκεί πραγματική διοίκηση στην εν λόγω ΠΑΕ είναι αναντίρρητο πέρα πάσης αμφιβολίας. Είναι εντελώς αποδεδειγμένο, σχεδόν πασίδηλο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ