ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παίρνει Εμποκανί ο Ολυμπιακός

Congo's, Dieumerci Mbokani celebrates after they won their match against Morocco during their African Cup of Nations Group C soccer match between Congo and Morocco at the Stade de Oyem in Gabon Monday Jan. 16, 2017. (AP Photo/Sunday Alamba)
Μποκανί (AP Photo/Sunday Alamba) AP

Ο 31χρονος Κονγκολέζος διεθνής επιθετικός, Ντιεμερσί Εμποκανί, αναμένεται την Δευτέρα (19/6) το μεσημέρι στην Αθήνα για να κλείσει τη μετακίνησή του στον Ολυμπιακό. (videos)

Ο Ολυμπιακός είναι κοντά σε μια ακόμη μεταγραφή για τη θερινή περίοδο (έχουν ανακοινωθεί ήδη αυτές των Σισέ, Κούτρη, Ρισβάνη) καθώς ο 31χρονος Κονγκολέζος διεθνής επιθετικός, Ντιεμερσί Εμποκανί, αναμένεται την Δευτέρα (19/6) στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις με τους "ερυθρόλευκους"!

Οι Πειραιώτες αναχώρησαν για το Ζέεφελντ την Παρασκευή (16/6) με μοναδικό καθαρό φορ της αποστολής τον Νίκο Βέργο, ενώ ο έτερος επιθετικός του ρόστερ, Καρίμ Ανσαριφάρντ θα ξεκινήσει προπονήσεις στις 25 Ιουνίου.

Με μόνο δύο φορ στη φαρέτρα του, η μεταγραφή παίκτη για την κορυφή της γραμμής κρούσης ήταν επιτακτική ανάγκη για τον Ολυμπιακό και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, ο Μπέσνικ Χάσι αναμένεται σύντομα να έχει έναν γκολτζή στράικερ στην διάθεση του.

Ο Ντιεμερσί Εμποκανί γεννήθηκε στις 22 Νοέμβρη του 1985 στην Κινσάσα του Ζαΐρ (ΛΔ Κονγκό) και ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπελ'Ορ.

Το 2005 πήγε στη Μαζέμπ και στη συνέχεια ήρθε στην Ευρώπη για την Άντερλεχτ. Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε Σταντάρ Λιέγης (120 συμ., 50 γκολ και 21 ασίστ), Άντερλεχτ (79 συμ., 48 γκολ, 16 ασίστ), Ντινάμο Κιέβου (46 συμ., 19 γκολ, 12 ασίστ), Νόριτς (30 συμ., 7 γκολ, 2 ασίστ), Μονακό (20 συμ., 2 γκολ, 6 ασίστ), Βόλσφμπουργκ και Χαλ.

Στην ουκρανική ομάδα ανήκει από το 2013, ενώ τις τελευταίες δύο σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός σε Νόριτς και Χαλ (Premier League). Τη σεζόν που μόλις τελείωσε αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Μάρκο Σίλβα, που σε επικοινωνία του με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού τους είπε να μην διστάσουν λεπτό να υπογράψουν τον Αφρικανό επιθετικό.

Την περσινή χρονιά αντιμετώπισε δύο μυϊκούς τραυματισμούς (θλάσεις στον προσαγωγό) και συμμετείχε στο Παναφρικανικό Κύπελλο με το Κονγκό, με αποτέλεσμα να κάνει λίγες συμμετοχές στη χρονιά (14), χωρίς να βρει δίχτυα. Σε συλλογικό επίπεδο πάντως μετρά 316 επίσημους αγώνες και 126 γκολ + 59 ασίστ. Με την εθνική του Κονγκό μετρά 40 συμμετοχές και 18 τέρματα.

Ο Εμποκανί (έχει ατζέντη τον Κριστόφ Ενροτέ) γνωρίζεται με τον νυν προπονητή του Ολυμπιακού, Μπέσνικ Χάσι, από την κοινή τους θητεία στην Άντερλεχτ.

Μάλιστα, στις 12 Αυγούστου του 2012 είχε πετύχει χατ-τρικ στην εκτός έδρας νίκη (0-3) της Άντερλεχτ επί της Σέρκλ Μπριζ. Όπως είχε υποστηρίξει με δηλώσεις του μετά τη λήξη του ματς: "Το είχα υποσχεθεί στον Χάσι".

Βέβαια τα (συν)αισθήματα είναι αμοιβαία. Όταν ο Κονγκολέζος αποβλήθηκε στην αναμέτρηση με την Γκενκ, τότε ο Χάσι τον κάλυψε. Όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά: "Ο Εμποκανί δεν είναι ένοχος. Δίνει τα πάντα στα 90 λεπτά που αγωνίζεται".

Ο Εμποκανί έχει σκοράρει σε βάρος των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ως ποδοσφαιριστής της Σταντάρ Λιέγης. Στην διεκδίκηση του παίκτη είχε μπει και η Γαλατάσαραϊ σύμφωνα με τους Τούρκους, ωστόσο οι "ερυθρόλευκοι" κινήθηκαν αποφασιστικά και έκαναν τον παίκτη δικό τους.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ