ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ουρτάδο: "Πάντα υπήρχαν κάποιες παρεμβάσεις από τον πρόεδρο"

Ουρτάδο: "Πάντα υπήρχαν κάποιες παρεμβάσεις από τον πρόεδρο"

Ο Μοϊσές Ουρτάδο μίλησε στη "Marca" ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου", αναφέρθηκε στον Ερνέστο Βαλβέρδε, έκανε λόγο για προεδρικές παρεμβάσεις και μίλησε και για άλλα θέματα. Αναλυτικά όσα δήλωσε.

Ήρθε στον Ολυμπιακό "μετά βαΐων και κλάδων" από την Εσπανιόλ, αλλά η παρουσία του στην Ελλάδα ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Ο λόγος για τον Μοϊσές Ουρτάδο, ο οποίος την σεζόν 2010-11 ήρθε στην χώρα μας για λογαριασμό των Πειραιωτών επί Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως δεν κατάφερε να προσφέρει ιδιαίτερα. Ο παλαίμαχος μεσοαμυντικός, μίλησε στη "Marca" ενόψει του Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός, αναφέρθηκε στον "Τσινγκούρι", έκανε λόγο για προεδρικές παρεμβάσεις στην ομάδα του Πειραιά και ανέφερε ακόμα πως κατά την γνώμη του ότι ο σημερινός Ολυμπιακός δεν έχει παίκτες που να κάνουν την διαφορά.

Για την δική του παρουσία στην χώρα μας, είπε πως "προσωπικά τα πήγα καλά. Ήταν μια εμπειρία που που πραγματικά ήθελα να έχω. Ήθελα να φύγω από την Εσπανιόλ μετά το θάνατο του Χάρκε. Ήθελα να παίξω στο εξωτερικό. Επίσης, με ήθελε ο Βαλβέρδε. Σε αθλητικό επίπεδο, δεν τα πήγα αλά. Στο πρώτο μου ματς είχα ένα οστικό οίδημα και όταν επέστρεψα σε καλή κατάσταση μετά τα Χριστούγεννα, είχα μια θλάση. Έτσι δεν μπόρεσα να συνδεθώ με την ομάδα και τους φιλάθλους. Ήταν άσχημο για μένα, γιατί ήθελα να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο Βαλβέρδε".

Για την συνεργασία του με τον Βαλβέρδε και τις εντυπώσεις του, σχολίασε: "Όταν είχε αναλάβει ο Βαλβέρδε την Εσπανιόλ, με είχε απορρίψει. Όμως είναι ένας προπονητής, που αν δουλεύεις και κερδίζεις, σου δίνει ευκαιρίες και αυτό είναι πολύ καλό για τους παίκτες. Μετά, με πήρε μαζί του στην Ελλάδα γιατί πίστευε πως ταίριαζα στον τρόπο που έπαιζε εκεί και ήθελε κάποιον που θα του έδινε περισσότερη ισορροπία. Είναι ένας προπονητής που κάνει αυτό που έχει στο μυαλό του. Μου αρέσει ένας προπονητής με αυτό τον τρόπο. Ίσως άλλοι να προτιμούν έναν πιο αυστηρό προπονητή, αλλά εμένα με έκανε να δω τα πράγματα λίγο διαφορετικά".

Για το πώς τα πάει ως τώρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ουρτάδο είπε για τον Βαλβέρδε πως "δεν είναι μια Μπαρτσελόνα που αντικατοπτρίζει το παιχνίδι του Βαλβέρδε ακόμα. Ένα από τα καλά στοιχεία του Βαλβέρδε είναι πως προσαρμόζεται σε αυτό που έχει και δουλεύει με τα όπλα που έχει στη διάθεσή του. Ακόμη, η Μπαρτσελόνα δεν παίζει όπως θέλει ο ίδιος, αλλά είναι αλήθεια πως στις άλλες ομάδες που έχει κοουτσάρει, δεν αντιμετώπιζε τόσο κλειστές άμυνες. Επίσης, δεν έχει απαιραιτήτως και τους κατάλληλους παίκτες".

Για τον Ολυμπιακό και την κατάστασή του, ανέφερε: "Απ' όσα έζησα εγώ στον Ολυμπιακό, η πίεση που πρέπει να έχει τώρα η ομάδα είναι πολύ μεγάλη. Σε κάθε παιχνίδι που έληγε ισόπαλο, υπήρχε δράμα, και πολλή πίεση. Ο κόσμος της ομάδας έχει συνηθίσει να κερδίζει τα πάντα. Όμως δεν πιστεύω πως θα προκαλέσει προβλήματα στην Μπαρτσελόνα".

Αναφερόμενος στον Τάκη Λεμονή, τον οποίον δεν γνωρίζει, έκανε κάποιες αποκαλύψεις: "Πάντα υπήρχαν κάποιες παρεμβάσεις από τον πρόεδρο και δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει αυτός ο προπονητής. Και αυτή η ομάδα δεν έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Δεν είναι όπως παλαιότερα. Όμως ο προπονητής είναι μια σημαντική μορφή. Ο Βαλβέρδε ήταν Θεός".

Τέλος, για την εν Ελλάδι θητεία του Βαλβέρδε τόνισε: "Ήταν δυο φορές εκεί. Μετά την πρώτη δεν ήθελε να επιστρέψει και χρειάστηκε να πάει ο πρόεδρος στην Ισπανία για να τον πείσει. Τελικά αποδέχτηκε την πρόταση και επέστρεψε. Κατέκτησε τίτλους και αγαπήθηκε όχι μόνο γι’ αυτούς, αλλά και για το καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα. Επίσης, τον αγαπούν και για την προσωπικότητά που έχει ως άνθρωπος. Δεν είναι ένας άνθρωπος με μεγάλο εγωισμό ή που θέλει να πρωταγωνιστεί και αυτό το μετράνε πολύ εκεί".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ