ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ουίλιαμ Αράο: Ο χαφ που ήθελε ο Ολυμπιακός και τώρα σαρώνει στη Βραζιλία

Ουίλιαμ Αράο: Ο χαφ που ήθελε ο Ολυμπιακός και τώρα σαρώνει στη Βραζιλία

Ο χαφ που προσπάθησε να αποκτήσει ο Ολυμπιακός το 2018, Ουίλιαν Αράο, κάνει θραύση στη Φλαμένγκο. Το Sport24.gr υπενθυμίζει γιατί χάλασε η μεταγραφή και μιλά με τον ρεπόρτερ του βραζιλιάνου συλλόγου, Κάε Μότα.

Το καλοκαίρι του 2018 ο Ολυμπιακός κυνήγησε τον Ουίλιαν Αράο της Φλαμένγκο. Η περίπτωση του 26χρονου τότε χαφ ήταν πολύ προχωρημένη. Ο Βραζιλιάνος πίεζε να πάρει μεταγραφή στους "ερυθρόλευκους", να αφήσει τη Βραζιλία και να κάνει το βήμα για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη χώρα της σάμπα, ο Αράο θα υπέγραφε συμβόλαιο διετούς διάρκειας, ενώ η ελληνική ομάδα θα έδινε περισσότερα από 2,5 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. Τελικά ο Λατινοαμερικανός δεν πήρε ποτέ το αεροπλάνο για την Ελλάδα. Η μεταγραφή, που φαινόταν πως είναι δρομολογημένη, οδηγήθηκε σε "ναυάγιο" και ο λόγος σύμφωνα με όσα διέρρρευσαν, ήταν οι απαιτήσεις των εκπροσώπων του οι οποίες ξαφνικά άλλαξαν, με αποτέλεσμα την... έκρηξη της "ερυθρόλευκης".

"Με τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να παίξει κανείς". Αυτό υποστήριζαν εκ μέρους της ΠΑΕ αναφορικά με τον Ουίλιαν Αράο, τον οποίο είχε ξεχωρίσει ο Πέδρο Μαρτίνς ανάμεσα σε μια σειρά από άλλους κεντρικούς μέσους (box to box).

"ΣΤΟ TO5 ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ"

Ο Βραζιλιάνος έμεινε τελικά στη Φλαμένγκο, χωρίς να ξεχωρίσει, χωρίς να πάρει ευκαιρίες. Όλα όμως άλλαξαν από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο ένας άλλος Πορτογάλος, ο Ζόρζε Ζεζούς. Νωρίτερα υπήρχαν παιχνίδια που τα άκουγε, αλλά η άφιξη του πρώην προπονητή της Σπόρτινγκ λειτούργησε για τον ίδιο ευεργετικά. Ο Πορτογάλος προπονητής προσελήφθη την 1η Ιουνίου και έκτοτε ο 27χρονος Ουίλιαν Αράο αποτελεί στυλοβάτη της ομάδας του. Από τις 19 Μαΐου μέχρι σήμερα, από την 5η αγωνιστική μέχρι την 25η, ο πρώην "ερυθρόλευκος" στόχος έχει αγωνιστεί και στα 21 παιχνίδια, εκ των οποίων μόνο σε δύο δεν έχει παίξει και στα 90 λεπτά.

Προ ημερών ο παλαίμαχος διεθνής Βραζιλιάνος και επί μια επταετία στόπερ της Φλαμένγκο, Κάρλος Μοζέρ, ανέφερε: " Είναι ένας μοντέρνος παίκτης, που θα έπρεπε να παίζει στην Ευρώπη. Έχει δουλέψει πολύ". Πρόσφατα ο Ζόρζε Ζεζούς σημείωσε: "Είναι τακτικά πανέξυπνος παίκτης. Ο ρυθμός του επί 90 λεπτά είναι το ίδιο γρήγορος". Στα τέλη Σεπτεμβρίου η βραζιλιάνικη έκδοση του ESPN αποθέωσε τον Αράο για τα επιτεύγματά του στο γήπεδο και εξηγούσε γιατί αυτή τη στιγμή αποτελεί έναν από τους πέντε καλύτερους παίκτες του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.

Ουίλιαμ Αράο: Ο χαφ που ήθελε ο Ολυμπιακός και τώρα σαρώνει στη Βραζιλία

Γιατί είχε τέσσσερις ασίστ, 88% ακρίβεια στις πάσες, 42 διαδοχικά παιχνίδια βασικός, δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής στη Φλαμένγκο πίσω από τον τερματοφύλακα Ντιέγκο Άλβες. Αυτή τη στιγμή είναι δεύτερος σε κλεψίματα στο Κόπα Λιμπερταδόρες, πίσω από τον Ιβάν Μαρκόνε της Μπόκα Τζούνιορς. Πασρεμπιπτόντως, η Φλαμένγκο αντιμετωπίζει τη Γκρέμιο στον δεύτερο ημιτελικό στις 24 Οκτωβρίου (1-1 το πρώτο ματς), ενώ η Μπόκα παίζει στις 23 Οκτωβρίου το αντίστοιχο παιχνίδι με τη Ρίβερ (2-0 νίκη της Ρίβερ στο πρώτο ματς).

"ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ"

Το Sport24.gr μίλησε με τον ρεπόρτερ της Φλαμένγκο στη βραζιλιάνικη εφημερίδα Globoesporte, Κάε Μότα, για να μάθει από πρώτο χέρι πώς ακριβώς είναι τα πράγματα με τον Αράο στη Βραζιλία, αλλά και να απαντήσει για τον Ολυμπιακό που τον κυνήγησε πριν από ένα καλοκαίρι. Μας είπε: " Είναι αλήθεια ότι αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες της Φλαμένγκο. Για ένα διάστημα οι οπαδοί δεν τον ήθελαν και τόσο πολύ, στην πραγματικότητα χωρίς να καταλαβαίνω τον λόγο. Μετά την άφιξη του Ζεζούς βελτιώθηκε, είναι βασικός, δεν βγαίνει από την ενδεκάδα και έχει αποδείξει τις δυνατότητές του.

Δεν γνωρίζω πόσο μπορεί να κοστίζει τώρα, αλλά σίγουρα δεν είναι φθηνός. Τον Ιανουάριο του 2019 ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2021. Η ρήτρα για να σπάσει το συμβόλαιό του είναι αρκετά εκατομμύρια ευρώ και τι σίγουρο είναι πως αυτή τη στιγμή δεν πωλείται. Ο Ολυμπιακός πράγματι ενδιαφέρθηκε, διαπραγματεύτηκε με τη Φλαμένγκο, αλλά δεν προέκυψε συμφωνία και νομίζω ότι αυτό βγήκε σε καλό στην ομάδα της Βραζιλίας".

Η Φλαμένγκο όχι μόνο διεκδικεί την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες, αλλά ύστερα από 25 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα είναι στην πρώτη θέση με 58 βαθμούς, στο +8 από τη δεύτερη Παλμέιρας. Έτσι, ο Ολυμπιακός, για λόγους που δεν ευθύνεται, έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει τον Αράο, που αυτή τη χρονική περίοδο έχει κάνει και τους πιο δύσπιστους οπαδούς της Φλαμένγκο να αλλάξουν άποψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Ούτε που το συζητάει για Γκιλιέρμε
Χρυσοστόμου: "Ο Κωστή θα κοστίσει 1.000.000 ευρώ στον Ολυμπιακό"
Ο Μιραλάς ξέσπασε για Αλαρντάις και τη χαμένη ευκαιρία να πάει στην Τότεναμ
Ολυμπιακός: Χωρίς Μπενζιά και Ομάρ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ