ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ούτε μια δοκιμή από Σίλβα

Ούτε μια δοκιμή από Σίλβα

Καμία από τις σκέψεις του, σχετικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει το βράδυ της Πέμπτης (25/2, 22.05) κόντρα στην Άντερλεχτ, δεν φανέρωσε ο Μάρκο Σίλβα. Τι θέλει να δει από τους παίκτες του.

Το είπε και στη συνέντευξη Τύπου ο Μάρκο Σίλβα, ότι το ιδανικότερο για τον Ολυμπιακό θα ήταν να μπουν οι παίκτες του και να πετύχουν δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο για να γίνει πιο εύκολη η αποστολή τους στη συνέχεια.

Βέβαια, ο Πορτογάλος τεχνικός ναι μεν ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να δείξουν με το "καλημέρα" στην Άντερλεχτ ποιος θα πάρει τα… μέτρα στο γήπεδο, αλλά αυτό που τους εξήγησε από την πρώτη στιγμή ήταν ότι δεν θα πρέπει να παρασυρθούν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αφήνουν και… αεροδιάδρομους στα μετόπισθεν.

Το 1-0 είναι ένα σκορ που φυσικά και ανατρέπεται. Και ο Ολυμπιακός έχει απέναντί του μία ομάδα που συνήθως δέχεται γκολ στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της. Έχει απέναντί του έναν αντίπαλο που αμυντικά παρουσιάζει ένα σωρό προβλήματα. Απλώς το θέμα είναι οι "ερυθρόλευκοι" να έχουν επιτυχία στις τελικές τους προσπάθειες.

Υπομονή λοιπόν απαιτείται και το έχει μεταφέρει ο Σίλβα στους ποδοσφαιριστές του. Γνωρίζει ότι η Άντερλεχτ θα δώσει χώρους, ότι θα προσπαθήσει να… κοιμίσει τον Ολυμπιακό, να το πάει όπως η Άρσεναλ που αρχικά είχε κλειστεί πίσω και να "χτυπήσει" σαν κόμπρα σε καμία αντεπίθεση. Το μάθημα των "κανονιέρηδων" το έμαθε ο τεχνικός των Πειραιωτών και όλη την εβδομάδα εκείνη η βραδιά με τους Λονδρέζους έχει συζητηθεί έντονα στο Ρέντη.

Πάμε τώρα και στα της ενδεκάδας, εκεί όπου παρουσιάζεται πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Σίλβα έχει φροντίσει να κρατήσει τους πάντες στο απόλυτο σκοτάδι. Φυσικά και έχει αποφασίσει τους "11". Φυσικά και δεν θα το αποφασίσει τελευταία στιγμή το ποιοι θα πάρουν φανέλα βασικού. Θέλει να κρυφτεί από την Άντερλεχτ; Είναι πολύ πιθανό. Έχει κάποιο τρικ στο μυαλό του για να αιφνιδιάσει τους Βέλγους; Προφανώς και κάτι τέτοιο συμβαίνει.

Η αίσθηση που επικρατούσε μετά το τέλος και της τελευταίας προπόνησης ήταν ότι το πιθανότερο είναι να πάει με την ενδεκάδα των Βρυξελλών, με μία μόνο αλλαγή (Ομάρ αντί Σαλίνο). Βέβαια, τα διάφορα σενάρια έχουν πάρει "φωτιά" και πραγματικά κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά.

Τσόρι και Καμπιάσο φυσικά και διεκδικούν τις πιθανότητές τους. Το θέμα είναι αν θα παίξουν, ποιοι θα μείνουν στον πάγκο. Κι αν για τον Καμπιάσο είναι ξεκάθαρο ότι αν επιλεχθεί θα περάσει εκτός ο Ζντιέλαρ, για τον Τσόρι επικρατεί ένας μικρός χαμός. Θα πάρει τη θέση του Φορτούνη (πιο πιθανό) ή θα πάει δίδυμο με τον Κώστα και έξω τον Ντουρμάζ (πιο μακρινό σενάριο);

Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν μιάμιση ώρα πριν από τη σέντρα, όταν και ο Σίλβα θα ανακοινώσει την ενδεκάδα στους παίκτες του.

Προς το παρόν το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο Σιόβας θα δοκιμάσει το πρωί για να δει αν μπορεί να κάτσει έστω στον πάγκο και πώς οι μόνοι σίγουροι για την ενδεκάδα είναι οι Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά και Ιντέγε.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ