ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ούτε Μέντες, ούτε Ραϊόλα για Τσιμίκα. Ο Ολυμπιακός

Ούτε Μέντες, ούτε Ραϊόλα για Τσιμίκα. Ο Ολυμπιακός

Κανένα μεγάλο όνομα από το χώρο των μάνατζερ δεν μεσολάβησε για να γίνει η σούπερ μεταγραφή του Τσιμίκα. Στο τραπέζι κάθισε η Λίβερπουλ με τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Δεν υπήρχε κανένας… Μέντες, κανένας… Ραϊόλα, ή κάποιος άλλος.

Εδώ και λίγες ώρες, ο Κώστας Τσιμίκας αποτελεί ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ. Άλλαξε σελίδα στην καριέρα του. Από τον πρωταθλητή Ελλάδας, στην πρωταθλήτρια Αγγλίας. Σε ένα κλαμπ με ειδικό βάρος. Μια συμφωνία που πριν καιρό, ίσως φαινόταν ένα… όνειρο για πολλούς. Όχι μόνο για τον Κώστα. Το χαμόγελό του από το λιμάνι του Πειραιά, θα… μοιράζεται στο λιμάνι του Λίβερπουλ.

Τίποτα δεν θα είναι εύκολο στην επόμενη ημέρα του, αλλά όταν καταφέρνεις με την αξία σου μέσα στο γήπεδο να πραγματοποιείς μια τέτοια μεταγραφή, τότε δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Και ο Κώστας, αυτό το ξέρει καλά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ

Συνήθως τέτοιες συμφωνίες, τέτοιες μεταγραφές, έρχονται με τη διαμεσολάβηση μεγάλων μάνατζερ. Σπουδαίων ονομάτων στο χώρο. Έχουμε δει και περιπτώσεις που ακόμη και αν δεν έχουν τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή, μεσολαβούν για να φέρουν τη σούπερ πρόταση από την ομάδα. Μοιραία έτσι, όλοι καταλήγουν πάνω του και οι συμφωνίες έχουν πολλά στάδια μέχρι να ολοκληρωθούν.

Εδώ ο Ολυμπιακός είχε ένα άλλο μεγάλο κέρδος. Και στο πρεστίζ του φυσικά. Δεν μεσολάβησε κάποιο μεγάλο όνομα από το χώρο των μάνατζερ για να γίνει αυτή η σούπερ μεταγραφή. Στο τραπέζι κάθισε η Λίβερπουλ με τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Δεν υπήρχε κανένας… Μέντες, κανένας… Ραϊόλα, ή κάποιος άλλος.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ

Όλα έγιναν μεταξύ της διοίκησης της Λίβερπουλ και του Ολυμπιακού. Επαφές που από την πρώτη στιγμή χτίστηκαν σε πολύ καλές βάσεις. Ακόμη και αν δεν υπήρχε συμφωνία με το «καλημέρα», στην πρώτη πρόταση της Λίβερπουλ, η υπόθεση μεταγραφής δεν οδηγήθηκε στα άκρα.

Οι Άγγλοι συνειδητοποιούσαν πως θα έπρεπε να ανέβουν στην πρότασή τους, ο Ολυμπιακός να πέσει έστω και λίγο και η μεταγραφή να γίνει. Με κερδισμένες όλες τις πλευρές φυσικά. Τον Τσιμίκα που θα ζήσει το όνειρό του, έχοντας βέβαια και άλλο συμβόλαιο, τεράστιες αποδοχές. Τον Ολυμπιακό που όπως αναλύσαμε και χθες, θα βάλει στο ταμείο του 16.500.000 ευρώ για το 80% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, ενώ με τα μπόνους που έχουν μπει μπορεί να αγγίξει ακόμη και το ποσό των 20.000.000 ευρώ. Σε μια εποχή μάλιστα που η πανδημία έχει επηρεάσει και το ποδόσφαιρο και είναι απολύτως λογικό.

ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ…

Σαφέστατα μια τέτοια μεταγραφή, αλλάζει ακόμη περισσότερο το στάτους του Ολυμπιακού. Είδαν οι άνθρωποι της Λίβερπουλ πως κάθισαν στο τραπέζι μαζί τους και συμφώνησαν. Όμορφα και ωραία. Χωρίς εμπόδια και… άλλα παρατράγουδα. Ο Ολυμπιακός μπορεί και κάθεται στο τραπέζι με τόσο μεγάλα κλαμπ, έχοντας αποδείξει πως πλέον ανήκει σε άλλο επίπεδο.

Ακόμη και οι αντίπαλοί του, παραδέχονται τον τρόπο με τον οποίο κινείται μεταγραφικά. Καταφέρνει να δημιουργεί ακόμη και υπεραξίες και να φέρνει στα ταμεία του ποσά που άλλοι δεν τα έχουν ονειρευτεί. Και αυτή η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, που είναι στον τελικό Κυπέλλου και αποκλείστηκε στους «16» του Europa League, έχει πολλούς ακόμη που μπορούν να κάνουν μια τέτοια μεταγραφή. Κι αυτό, δείχνει πολλά. Τόσο για τη δουλειά που έχει γίνει, όσο και για το πως μπορεί ο Ολυμπιακός να πλασάρεται σε μεγάλες αγορές… Ακόμη και τέτοιες δύσκολες εποχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πανδαιμόνιο στο Instagram του Τσιμίκα με συγχαρητήρια και τρομερές ατάκες
Λίβερπουλ σε άπταιστα ελληνικά: "Ευχαριστούμε Ολυμπιακέ"
Τσιμίκας: "Το μεγαλείο του Ολυμπιακού με οδήγησε στη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης"
Η φοβερή ατάκα του Τσιμίκα για τον αδερφό του μετά τη μεταγραφή στη Λίβερπουλ
Λίβερπουλ: Επίσημα στα κόκκινα ο Τσιμίκας
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ