ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Όταν ο από μηχανής... Θέος έφυγε αμίλητος από το γήπεδο

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο γιατρός του Ολυμπιακού έδωσε τη δική του μάχη στο χορτάρι και την εξέδρα του Καραϊσκάκη και δεν ήταν η πρώτη φορά. Το Sport24.gr καταγράφει τα γεγονότα και θυμίζει μία μία τις περιπτώσεις που ο Χρήστος Θέος έσωσε ζωές εντός και εκτός γηπέδων...

Το βράδυ της Κυριακής (11/11) ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ των "ερυθρολεύκων" έτρεξε πιο πολύ κι απ' τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Η καρδιά του χτύπησε ακόμη πιο δυνατά. Έδωσε διπλή "μάχη" στο χορτάρι και την εξέδρα.

Έπεσε πάνω στον Σωκράτη Διούδη, μαζί με το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού, για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, την ώρα που οι ποδοσφαιριστές είχαν παγώσει. Κρατούσε το κεφάλι του άτυχου γκολκίπερ, μέχρι να του τοποθετηθεί ο ειδικός νάρθηκας. Παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια. Εκεί δεν υπήρχε κόκκινο και πράσινο. Εκεί μιλά η ιατρική γνώση, η επιστήμη. Κι όταν ο Διούδης μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο ασθενοφόρο για να πάρει το δρόμο προς το νοσοκομείο, ξεκίνησε η δεύτερη και πιο μεγάλη μάχη για τον γιατρό του Ολυμπιακού.

ΔΥΟ ΑΝΑΝΗΨΕΙΣ, ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Ξαφνικά δεκάδες χέρια σηκώθηκαν από τα επίσημα. Πρόσωπα με την αγωνία ζωγραφισμένη, κάποια σε απόγνωση. Ένας φίλος του Ολυμπιακού κατέρρευσε μπροστά τους. Ο γιατρός του Ολυμπιακού και ο φυσιοθεραπευτής της ομαδας Νίκος Λυκουρέσης σηκώνονται στα χέρια φίλων της ομάδας για να φτάσουν κοντά στον άνθρωπο που έχασε τις αισθήσεις του. Ήταν προφανές από την κλινική του εικόνα πως είχε πάθει ανακοπή. Αμέσως μπήκε μπροστά η διαδικασία ανάνηψης.

Ο Χρήστος Θέος και οι συνεργάτες του, παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις ανάμεσα στον κόσμο που έχει παραλύσει από την αγωνία. Η πρώτη προσπάθεια επαναφοράς δείχνει ότι πάει να στεφθεί με επιτυχία. Δυστυχώς, ακολουθεί δεύτερη ανακοπή. Νέα ανάνηψη, νέα αγωνία, τα νεύρα στο όριο. Άνθρωποι κάνουν το σταυρό τους, εύχονται να πάνε όλα καλά.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, όμως, η τρίτη ανακοπή είναι και μοιραία για τον 55χρονο Γιάννη Δημάρχου. Η καρδιά του τον πρόδωσε, όχι μία, αλλά τρεις φορές, μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών! Εκεί ο Χρήστος Θέος, όπως και η ιατρική επιστήμη, δεν είχαν άλλες απαντήσεις. Τα χέρια σηκώθηκαν ψηλά. Δεν υπήρχε πλέον κανένα περιθώριο...

ΕΦΥΓΕ ΑΜΙΛΗΤΟΣ ΑΠ' ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Ο γιατρός των "ερυθρολεύκων" επιστρέφει στα αποδυτήρια, σκυθρωπός, ράκος. Δεν έχει διάθεση να μιλήσει σε κανέναν. Έκανε τα πάντα, αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Αποχωρεί λίγα λεπτά αργότερα, αμίλητος. Περνάει μπροστά από τους συγκεντρωμένους ρεπόρτερ, δεν έχει κουράγιο ούτε να στρέψει το βλέμμα. Το μυαλό του είναι ακόμη "καρφωμένο" στον άνθρωπο που έφυγε στα χέρια του. Κι ας έχει δει τόσα και τόσα περιστατικά.

Ξέρει ότι έκανε τα πάντα, ακόμη και πέρα από τα όρια. Έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, αλλά δεν τα κατάφερε. Δυστυχώς, ο άτυχος Γιάννης κατέληξε, κι αυτό δεν ήταν εύκολο να το χωνέψει κανείς... Περισσότερο εκείνος που έδωσε τη μάχη μέχρι την τελευταία ανάσα...

Για τον Χρήστο Θέο, βέβαια, μπορούμε να θυμηθούμε πολλά περιστατικά που έγινε φύλακας-άγγελος ανθρώπων που τον χρειάστηκαν. Έγινε ο δικός τους από μηχανής... Θέος. Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω:

Ολυμπιακός: Όταν ο από μηχανής... Θέος έφυγε αμίλητος από το γήπεδο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΑΪΤΑΝ

Τον Μάρτιο του 2014 ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό τέσσερις μέρες μετά το θριαμβευτικό 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Προς το τέλος του ημιχρόνου ο Ολαϊτάν καταρρέει και όλο το Καραϊσκάκη παγώνει. Ο Θέος μπαίνει σφαίρα στον αγωνιστικό χώρο για να τον συνεφέρει και τα κατάφερε.

Ο Νιγηριανός επιθετικός που είχε ένα "θέμα" με την καρδιά του, δεν μπόρεσε να ξαναφτάσει στα επίπεδα που βρισκόταν και επιθυμούσε ο ίδιος, αλλά σίγουρα θα έχει να λέει για τον Χρήστο Θέο που χάρη στις πολύτιμες βοήθειές του όχι μόνο τη στιγμή που έπεσε στο χορτάρι του Καραϊσκάκη, αλλά και στα όσα έκανε κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, κατάφερε να ξανασταθεί στα πόδια του.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΒΑΤΕΝΣ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΒΑΤΕΝΣ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΡΕΤΣΟΣ

Τον Ιούνιο του 2017 σε φιλικό προετοιμασίας στο Στανς της Αυστρίας, ο Ρέτσος δέχεται ένα χτύπημα στο πρόσωπο και σωριάζεται στο έδαφος. Ούτε που κατάλαβε ο κόσμος το πόσο γρήγορα βρέθηκε από πάνω του ο Θέος μαζί με το επιτελείο του.

Οι συμπαίκτες του είχαν βουρκώσει και ο γιατρός του Ολυμπιακού με την απαιτούμενη ψυχραιμία και σε συνδυασμό με τις γνώσεις του μιας και θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων γιατρών όχι στην Ελλάδα, αλλά στον κόσμο, κατάφερε να κάνει αυτό που κάνει πάντα. Να επαναφέρει τις καρδιές όλων στη θέση τους. Ο Θέος λειτούργησε χωρίς να φέρει κανέναν πανικό και εκτός του ότι κατάφερε να συνεφέρει τον Ρέτσο, ηρέμησε και τους συμπαίκτες του.

ΕΣΩΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΟΠΑΔΟ

Ιούλιος του 2015 και ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στα βάθη της Τουρκίας και συγκεκριμένα στο Αφιόν Καραχισάρ για να παίξει ένα τουρνουά. Έχοντας ολοκληρωθεί το ματς με την Φενέρμπαχτσε, έξω από τα αποδυτήρια ένας οπαδός της Φενέρ περίμενε να βγάλει μία φωτογραφία με τους παίκτες της τουρκικής ομάδας και έπεσε στο έδαφος, παθαίνοντας επιληψία (του γύρισε η γλώσσα).

Εκείνη τη στιγμή ακούστηκαν φωνές και για καλή τύχη του Τούρκου οπαδού, ο Θέος μόλις είχε βγει από την πόρτα των αποδυτηρίων του Ολυμπιακού. Αμέσως έτρεξε και έπεσε πάνω στον οπαδό για να του σώσει τη ζωή! Και τα κατάφερε για ακόμη μία φορά...

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΟΠΑΔΟ ΣΤΟ "EMIRATES"

Ο Ολυμπιακός παίρνει ένα μεγαλοπρεπέστατο διπλό επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 2015, ωστόσο, η εξέδρα των φίλων του Ολυμπιακού παγώνει όταν ένας οπαδός πέφτει άτσαλα και βγάζει τον ώμο του.

Πάλι ο Θέος ήταν εκεί, πάλι ο Θέος έτρεξε για να σώσει την κατάσταση και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

Τον Νοέμβριο του 2015 η αποστολή του Ολυμπιακού φτάνει στο αεροδρόμιο του Μονάχου για το παιχνίδι με την Μπάγερν. Αρκετοί ομογενείς περίμεναν την αποστολή για να την αποθεώσουν.

Ένας φίλος του Ολυμπιακού όμως λιποθύμησε. Η συνέχεια γνωστή... Ο Χρήστος Θέος ήταν και πάλι εκεί και ο φίλαθλος συνήλθε χάρη στις άμεσες ενέργειες του γιατρού των "ερυθρολεύκων".

*** Όλα αυτά είναι σκηνικά που έχουν συμβεί μπροστά στα μάτια μας. Φανταστείτε άλλα πόσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα του Θέου είτε εντός, είτε εκτός νοσοκομείου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ