ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όσο κοστίζει ο Ομπαμεγιάνγκ αξίζει όλο το ρόστερ του Ολυμπιακού

Όσο κοστίζει ο Ομπαμεγιάνγκ αξίζει όλο το ρόστερ του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός τσάκισε την πανάκριβη Άρσεναλ και απέδειξε ξανά ότι στο ποδόσφαιρο τα εκατομμύρια καμιά φορά δεν παίζουν μπάλα. Οι κανονιέρηδες με ρόστερ δεκαπλάσιας αξίας από το ερυθρόλευκο τέθηκαν νοκ άουτ.

Ο Ρομπέρ Πιρές είχε δηλώσει στο Sport24.gr ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί κόντρα στην Άρσεναλ. Έφερε ως παράδειγμα την Ελλάδα στο Euro του 2004. " Η κατάκτηση του Euro από την Ελλάδα πρέπει να είναι ο δρόμος για κάθε ελληνική ομάδα" ειχε δηλώσει ο σπουδαίος Γάλλος και να που δικαιώθηκε. .

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-2 τους "κανονιέρηδες" στο Λονδίνο και πέρασε στους "16" του Europa League. Είναι από τις φορές που λέμε πως στο ποδόσφαιρο τα μπάτζετ δεν παίζουν ρόλο. Τι πιο τρανό παράδειγμα αυτό; Με βάση την αξιολόγηση του transfermarkt, που υπολογίζει τις αξίες όλων των ποδοσφαιριστών και των ομάδων του κόσμου, και που την εμπιστεύονται τα μεγαλύτερα ΜΜΕ, το "ερυθρόλευκο" ρόστερ έχει αξία 73.8 εκατ. ευρώ.

Όσο για την Άρσεναλ; Η χρηματιστηριακή της αξία είναι σχεδόν δεκαπλάσια! Το ρόστερ των Λονδρέζων φτάνει τα 698,75 εκατ. ευρώ. Χαοτική η διαφορά. Και φυσικά εντυπωσιακή. Είναι χαρακτηριστικό πώς ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έχει αξία 70 εκατ. ευρώ. Όσο κοστίζει δηλαδή μόνο αυτός είναι περίπου όλη η αξία του Ολυμπιακού. Μια από τα ίδια και ο Λακαζέτ. Κι αυτός 70 εκατ. ευρώ.

Φανταστείτε πως οι "gunners" είχαν αγοράσει τον Ομπαμεγιάνγκ 63,5 εκατ. ευρώ από τη Ντόρτμουντ, τον Νικολά Πεπέ από τη Λιλ αντί 80 εκατ. ευρώ, τον Λακαζέτ από τη Λιόν 49 εκατ. ευρώ. Ασύλληπτα ποσά για τα ελληνικά δεδομένα. Ένα πανάκριβο ρόστερ, το οποίο στο γήπεδο ηττήθηκε από τους παθιασμένους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακός: Τα χρήματα που παίρνει μετά την πρόκριση επί της Άρσεναλ
Ο Ποντένσε είδε τη νίκη του Ολυμπιακού στο αεροπλάνο και πανηγύρισε
Ολυμπιακός: Τα videos από τις αφιερώσεις του Ρέμου στον Μαρινάκη
Ομπαμεγιάνγκ: "Νιώθω πολύ άσχημα, δεν ξέρω πώς έχασα την ευκαιρία"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ