ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: "Ζλάταν" ετών 17!

Ολυμπιακός: "Ζλάταν" ετών 17!
Μπουλάρι EUROKINISSI

Το Sport24 έχει τις άγνωστες λεπτομέρειες της πορείας του Εμιλιάνο Μπουλάρι που μπήκε ξαφνικά στο "δίτερμα" του Ολυμπιακού και μπορεί να βρεθεί ακόμη και στη λίστα της UEFA! Ποιος είναι ο 17χρονος επιθετικός που καλπάζει προς την καθιέρωση.

Γεννήθηκε στη Σύρο, μεγάλωσε στη Νάξο. Από γονείς Αλβανούς μετανάστες. Μόλις στα 17 του χρόνια έχει μάθει καλά όχι μόνο να κλωτσάει τη μπάλα, αλλά να... πηδάει τάξεις. Από τότε που ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο ήταν πάντα ο μικρότερος.

Ή μάλλον έπαιζε πάντα με μεγαλύτερους επειδή πολύ απλά μπορούσε. Όπως και τώρα που ξαφνικά άλλαξε γήπεδο. Κι από την προπόνηση της ομάδα Νέων στις εγκαταστάσεις του Ρέντη βρέθηκε με ένα.. σφύριγμα του Πέδρο Μαρτίνς στην "διπλό" της μεγάλης ομάδας του Ολυμπιακού. Εμιλιάνο Μπουλάρι το όνομά του. Θέση σέντερ φορ. Μπόι 1.90.

Ο τραυματισμός του Αχμέντ Χασάν σε συνδυασμό με το ξαφνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Δημήτρης Μάνος, έκανε τον Πορτογάλο τεχνικό να μην το σκεφτεί δεύτερη φορά. Φώναξε τον πιτσιρικά και τον έριξε στα βαθιά. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που τον είδε μπροστά του, ούτε πρόκειται για τυχαία επιλογή. Στην προηγούμενη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων, ο Μπουλάρι είχε επιλεγεί να κάνει προπονήσεις για μερικές ημέρες με τους "μεγάλους". Πρόκληση αποδεκτή! Έπαιξε, έδειξε και ο Πέδρο Μαρτίνς τον έβαλε στα υπόψιν. Για να τον φωνάξει ξανά με την πρώτη ευκαιρία, όπως έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, με πιθανό πλέον ακόμη και το ενδεχόμενο να τον δούμε στην αποστολή για το εκτός έδρας παιχνίδι της ερχόμενης εβδομάδας κόντρα στη Ντούντελανζ από το Λουξεμβούργο.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, αν το αποφασίσει ο προπονητής του Ολυμπιακού που για τα επόμενα (τουλάχιστον δύο) παιχνίδια της ομάδας στο Europa League έχει μοναδικό -δηλωμένο στη λίστα της UEFA- διαθέσιμο επιθετικό τον Ισπανό Γκερέρο, μπορεί να τον δηλώσει στη λίστα ακόμη και την παραμονή κάποιου αγώνα. Ο Μπουλάρι -διεθνής με τις μικρές Εθνικές της Αλβανίας- έχει δικαίωμα να δηλωθεί ανά πάσα στιγμή στη Β' λίστα και να αγωνιστεί.

ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΤΟ "ΜΠΑΣΙΜΟ" ΤΗΣ ΛΑΤΣΙΟ

Ποια είναι, όμως, τα στοιχεία που έκαναν το νεαρό επιθετικό να ξεχωρίσει; Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει υποστηρίζουν πως παρά το μπόι του διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και πολύ καλά τελειώματα. Δεν είναι τυχαίο ότι διεκδικεί στα ίσια τη φανέλα με το 9 στην ομάδα Νέων από τον επίσης ταλαντούχο Αλέξανδρο Βοΐλη, ο οποίος είναι έναν χρόνο μεγαλύτερος. Το παρατσούκλι του είναι "ταύρος", όχι επειδή εκεί παραπέμπει το επώνυμό του, αλλά κυρίως λόγω σωματοδομής και δύναμης. Υπάρχουν και ορισμένοι που βλέπουν στο πρόσωπό του και τα... πόδια του στοιχεία του μεγάλου Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, παρότι κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για ιεροσυλία.

Το σίγουρο είναι ότι ο Μπουλάρι δεν περνάει απαρατήρητος. Δεν είναι τυχαίο πως έγινε επαγγελματίας από το 2017, σε ηλικία 16 ετών. Πρόκειται για τον νεαρότερο παίκτη που γίνεται επαγγελματίας στην ιστορία του Ολυμπιακού. Κι αυτό δεν συνέβη τυχαία. Ουσιαστικά οι αρμόδιοι του συλλόγου τον "κλείδωσαν" με αυτό τον τρόπο, καθώς είχε εκφράσει ενδιαφέρον η Λάτσιο να τον εντάξει στο δυναμικό της. Είναι γνωστό ότι στην ομάδα της Ρώμης υπάρχει ισχυρό αλβανικό λόμπι (Τάρε, Στρακόσια) οπότε το να βάλει στο μάτι τον αρχηγό της U17 της χώρας, δεν αποτελεί είδηση. Ο Μπουλάρι έπαιξε και στα προκριματικά του Euro U17, σκοράροντας, μάλιστα, το μοναδικό γκολ των Αλβανών στη διοργάνωση. Κι επειδή, όπως διαβάσατε στο ξεκίνημα του ρεπορτάζ, έχει γεννηθεί στη χώρα μας, άρα μπορεί να παίξει και στα αντίστοιχα συγκροτήματα της Ελλάδας, στην αλβανική Ομοσπονδία σκέφτονται να τον καλέσουν σε κάποιο φιλικό της Ανδρών και να του δώσουν μια συμμετοχή, προκειμένου να μην κάνει... δεύτερες σκέψεις στο μέλλον αναφορικά με το εθνόσημο.

Τον Μάιο του 2018, στο Final 4 της Κ17 οδήγησε τον Ολυμπιακό στον τίτλο με γκολ στην παράταση (118') κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ συνολικά στη διάρκεια της σεζόν σημείωσε 13 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, παρότι ηλικιακά ήταν μικρός, έπαιξε με την Κ20 κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, όπως και στο ματς του Youth League με αντίπαλο τη Γιουβέντους.

Στη σημερινή (πρωινή) προπόνηση της πρώτης ομάδας, πάντως, δεν πήρε μέρος, προφανώς επειδή από το μέτωπο Μάνου τα νεότερα ήταν ευχάριστα και ο 24χρονος φορ θα ξεπεράσει γρήγορα τον τραυματισμό στο χέρι, ώστε να μπει και στην αποστολή για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Κάτι που σημαίνει ότι ο Μπουλάρι απλώς θα περιμένει αργά ή γρήγορα την επόμενη ευκαιρία για να ανέβει ένα ακόμη σκαλί. Όπως κι όλα τα προηγούμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ