ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ζητά από τη Λίβερπουλ χρήματα Ρέτσου για Τσιμίκα

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αποκαλύπτει όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με τη Λίβερπουλ για τον Κώστα Τσιμίκα.

Το Sport24.gr σας έχει ενημερώσει εδώ και μέρες ότι το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον Κώστα Τσιμίκα είναι σοβαρό. Είναι δεδομένο πως ο Γιούργκεν Κλοπ έχει στις επιλογές του τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές Αγγλίας όχι μόνο ενδιαφέρονται για τον 24χρονο ακραίο αμυντικό, αλλά κατέθεσαν πρόταση στην "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ για την απόκτησή του.

Πότε; Στην αρχή της εβδομάδας, αλλά δεν βγήκε τίποτα προς τα έξω λόγω του αγώνα με τη Γουλβς. Πόσα χρήματα; 12 εκατ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός απάντησε αρνητικά, αλλά όχι τελεσίδικα. Οι "ερυθρόλευκοι" ζήτησαν συγκεκριμένο ποσό για την πώληση του Τσιμίκα, που σύμφωνα με πληροφορίες πλησιάζει το ποσό με το οποίο πωλήθηκε ο Ρέτσος (είχε πουληθεί στη Λεβερκούζεν με αρχική τιμή 17,5 εκατ. ευρώ, που με μπόνους έφτανε τα 21).

Την Τετάρτη (5/8) η Λίβερπουλ έκανε επίσημη πρόταση στη Νοριτς με το ίδιο ποσό για τον Τζαμάλ Λιούις. Δηλαδή 12 εκατ ευρώ. Εισέπραξε κι εκεί όχι. Πιθανόν η πρόταση στον Βορειοιρλανδό να σχετίζεται με το αρχικό όχι του Ολυμπιακού για τον Τσιμίκα. H Daily Mail υποστηρίζει το αντίστροφο, πως δηλαδή η πρόταση στον Τσιμίκα ήρθε μετά το "όχι" της Νόριτς και πως ο αμυντικός των ερυθρόλευκων αποτελεί την εναλλακτική λύση.

Το τοπίο για το ποιος αποτελεί την 1η επιλογή θα ξεκαθαρίσει όταν και εφόσον η Λίβερπουλ επανέλθει με προτάσεις για τον Λιούις και τον Τσιμίκα. Νόριτς και Ολυμπιακός ζήτησαν κοντινά ποσά για να πουλήσουν και μένει να δούμε για ποιον από τους δύο μπακ θα κάνει νέα προσφορά η ομάδα του Κλοπ και ποια ομάδα θα πειστεί πιο εύκολα να πει το "ναι" στους Κόκκινους.

Είναι δεδομένο πως η Λίβερπουλ ψάχνει για αριστερό μπακ, αλλά είναι δύσκολο να ανεβεί πολύ στο ποσό που έχει να διαθέσει. Ο Ρόμπερτσον που είναι βασικός, αγοράστηκε από τη Χαλ για μόλις οκτώ εκατομμύρια λίρες. Δεν είναι εύκολο να πειστούν οι "κόκκινοι" να δώσουν τα διπλάσια για αναπληρωματικό και δεν είναι τυχαίο που και οι δύο αρχικές προτάσεις σε παίκτες ήταν με το ίδιο ποσό, 12 εκατομμύρια για Λιούις, 12 και για Τσιμίκα.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας ήταν έτοιμοι να ξοδέψουν πολλά το φετινό καλοκαίρι, αφού πέρυσι δεν αγόρασαν κανέναν παίκτη για την πρώτη ομάδα, εκτός από τον Άντριαν για αναπληρωματικό του Άλισον. Η πανδημία τους χάλασε τα σχέδια και η οικονομική τρύπα τους ανάγκασε να ακυρώσουν την κλεισμένη και συμφωνημένη αγορά του Βέρνερ από τη Λειψία, που τελικά κατέληξε στην Τσέλσι.

Η Λίβερπουλ πηγαίνει πάλι σε "ψαγμένες" και πιο φτηνές λύσεις, κοιτάει τον Σαρ της Γουότφορντ για την επίθεση και είναι σαφές πως έχει ένα ποσό στην άκρη για αριστερό μπακ. Το πόσο θα ανέβει από τα 12 εκατομμύρια είναι αυτό που θα κρίνει την υπόθεση του Τσιμίκα και του Λιούις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Daily Mail: "Λίβερπουλ και Λέστερ έκαναν κρούση στον Ολυμπιακό για Τσιμίκα"
Ολυμπιακός: Εξασφαλισμένα μίνιμουμ 10 εκατ. ευρώ
Ολυμπιακός: Πρώτα ο Τράουκο, μετά ο Ίσλα
Ολυμπιακός: Στην Πορτογαλία ο Σεμέδο, "τρέχει" τις εξελίξεις
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ