ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Υπογραφές με Πέπε, παιχνίδι για Σεμέδο

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από το πρωί στο… τρέξιμο ο 23χρονος μέσος, προκειμένου να ολοκληρώσει το διαδικαστικό μέρος της μεταγραφής στον Ολυμπιακό. Αύριο (4/9) η επίσημη ανακοίνωση. Το παρασκήνιο με Σεμέδο, Mπενφίκα και Ζεσούς

Από το πρωί της Πέμπτης στο... τρέξιμο ήταν ο Πέπε Ροντρίγκες, προκειμένου να ολοκληρώσει το διαδικαστικό μέρος της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό. Ο 23χρονος μέσος, ο οποίος αποτέλεσε τον πρώτο στόχο του Πέδρο Μαρτίνς προκειμένου να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Γκιλιέρμε, βρίσκεται στην Αθήνα από το βράδυ της Τετάρτης.

Τις προηγούμενες ώρες, υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και εργομετρικά τεστ, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για τον Covid-19 και στη συνέχεια συνοδευόμενος από τους εκπροσώπους του βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ, προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο 4ετούς διάρκειας σε ένα deal που ξεπέρασε σε κόστος τα 4,5 εκατ. ευρώ.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας, αλλά κι επειδή οι άνθρωποι της ΠΑΕ θέλουν να συνοδεύουν την επισημοποίηση της απόκτησης του Πορτογάλου χαφ με την απαραίτητη λαμπρότητα, η ανακοίνωση που θα σφραγίσει τη συμφωνία ανεμένεται το πρωί της Παρασκευής (4/9).

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΣΕΜΕΔΟ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΖΕΣΟΥΣ

Από το βράδυ της Τρίτης το Sport24.gr έγραψε για το σκριν της Μπενφίκα στην υπόθεση Πέπε. Συγκεκριμένα, οι “αετοί” της Λισσαβόνας που έχουν δικαιώματα (50%) πάνω στον 23χρονο χαφ, έκαναν... πάσο, προσδοκώντας, όπως διαβάσατε, σε ένα άλλο μελλοντικό deal. To πιθανό deal δεν είναι άλλο από τον Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος πλέον μπήκε για τα καλά στο… μάτι της ομάδας του Ζόρζε Ζεσούς.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, το ενδιαφέρον της Μπενφίκα προς τον 26χρονο στόπερ ήταν κυρίως φιλολογικού περιεχομένου. Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, έχουμε μπει στο ψητό. Στον Ολυμπιακό είχαν θέσει ως αφετηρία για συζήτηση με έπαθλο τον Σεμέδο τα 12 εκατομμύρια, αλλά μπορεί και να “πέσουν” λόγω της στάσης που κράτησε η πορτογαλική ομάδα στην υπόθεση Πέπε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο τεχνικός που ανέδειξε τον Σεμέδο στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στη διάρκεια της σεζόν 2014-2015 δεν ήταν άλλος από τον Ζόρζε Ζεσούς. Εκείνη την περίοδο ο τότε τεχνικός του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα είχε εισηγηθεί τον δανεισμό του Σεμέδο, τον οποίο υπολόγιζε πέρα από στόπερ και για αμυντικό μέσο, αλλά ο Ζεσούς είχε αντίθετη άποψη. Λόγω και κάποιων αγωνιστικών απωλειών εκείνο το διάστημα, έβγαλε από τη φαρέτρα τον 21χρονο τότε Ρούμπεν, ο οποίος δικαίωσε την επιλογή.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς διατηρεί άριστη σχέση με τον Ζεσούς, όπως φάνηκε και από τη μεταγραφή Ραφίνια, με τον κόουτς του Ολυμπιακού να καλεί και να ζητά τη γνώμη του συμπατριώτη του, πρώην τεχνικού της Σάντος. Ο τεχνικός των “ερυθρολεύκων” ήθελε τον Σεμέδο, πήρε το ρίσκο της απόκτησής του, παρά τα θέματα που είχε με τη δικαιοσύνη, ο οποίος αγωνιστικά τον δικαίωσε.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι εύκολα… ξεφεύγει και δίνει δικαιώματα με τη συμπεριφορά του -πρόσφατα ήταν ο μοναδικός παίκτης της ομάδας που επέστρεψε από τις διακοπές θετικός στο κορονοϊό- αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί, αλλά όχι να ξεπουληθεί. Μην ξεχνάμε ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη τρία χρόνια, αλλά η διοίκηση των “ερυθρολεύκων” είναι κυρίαρχη στο στο συγκεκριμένο παιχνίδι...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ