ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Υπόδειγμα ο Βαλμπουενά

SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στάζουν μέλι στον Ολυμπιακό για τον Ματιέ Βαλμπουενά, καθώς ο Γάλλος μέσος ήταν εκ των πρωταγωνιστών στη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και κάνει τη διαφορά σε όλο το πρωτάθλημα.

Πρωταγωνιστής για μια ακόμη φορά για τον Ολυμπιακό. Ο Ματιέ Βαλμπουενά, ήταν αυτός που πίεσε πάνω στον Βιεϊρίνια, κέρδισε την μπάλα, πραγματοποίησε μια ακόμη ασίστ και πανηγύρισε μαζί με τον Ελ Αραμπί το γκολ και το διπλό τίτλου στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ.

Ο Γάλλος άσος, έκανε τη διαφορά για μια ακόμη φορά. Πρωταγωνιστής και στα αποδυτήρια, στους πανηγυρισμούς. Το νιώθει, λες και θα είναι ο πρώτος τίτλος στην καριέρα του αυτός που έρχεται! Κι εδώ, είναι αυτό που κάνει άπαντες στο Ρέντη και στο σύλλογο, να υποκλίνονται στην εικόνα του Βαλμπουενά.

Την προηγούμενη εβδομάδα και πριν την πρεμιέρα των playoff, ο Βαλμπουενά είχε ενοχλήσεις. Μάλιστα η συμμετοχή του την Παρασκευή κρινόταν για τα καλά αμφίβολη. Ο Μαρτίνς στην προπόνηση δοκίμαζε τον Φορτούνη με τους βασικούς, αλλά ο Γάλλος έδειχνε αποφασισμένος. Δούλεψε με το ιατρικό τιμ, έκανε φυσιοθεραπείες, το πάλευε.

Δεν ήθελε να λείψει από την αναμέτρηση της Τούμπας και κάπως έτσι, το πρωί του Σαββάτου άναψε το πράσινο φως στον προπονητή του. Φυσικά, θα δοκίμαζε και την Κυριακή το πόδι του, για να δώσει το "οκ" και ο Μαρτίνς με τη σειρά του και να του δώσει φανέλα βασικού…

"ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ;"

Ο Ματιέ Βαλμπουενά, δεν ήταν ποτέ τύπος που τα… παρατάει. Κάθε άλλο. Τη νοοτροπία του την έδειξε φέτος στον Ολυμπιακό, τη βγάζει ακόμη και στις προπονήσεις. Εδώ σε ματς, τον βλέπεις να κυνηγά… χαμένες μπαλιές και το "τι κάνει αυτός;", είναι ατάκα που έχει "φορεθεί" για τα καλά από συμπαίκτες του.

Διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του, αλλά δεν καταλαβαίνει τίποτα. Για πολλούς μέσα στην ομάδα, ο Βαλμπουενά αποτελεί τον οδηγό, τον παίκτη πρότυπο για τους άλλους. Δίνει τα πάντα, βοήθησε την ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της, όσον αφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη. Και είναι ακόμη μέσα εκεί, όπως φυσικά και στο Κύπελλο Ελλάδας.

ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ…

Ο Βαλμπουενά φουλάρει για… τριάντα ασίστ ως το τέλος της σεζόν. Μπορεί να μην το φωνάζει, αλλά το έχει ως κίνητρο, ως μια πρόκληση. Οι συνεργασίες του με τον Ελ Αραμπί, με… κλειστά μάτια. Αν δει κανείς το βίντεο του γκολ στην Τούμπα, διαπιστώνει το… αυτονόητο.

Ο Ματιέ κάνει το κλέψιμο, το σπριντ και την σέντρα και ο Ελ Αραμπί έχει πιάσει στον ύπνο όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ. Όπως το ίδιο είχε κάνει στο πρώτο ματς του 2020, επίσης στο κεκλεισμένων των θυρών ματς, με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Τότε σέντρα και κεφαλιά, τώρα με πλασέ πάνω στην κίνηση. Ο Μαροκινός φορ πάντως, με τον Βαλμπουενά στην ομάδα, νιώθει πολύ πιο άνετα, ξέρει τι να περιμένει και του οφείλει και πολλά από τα φετινά του επιτεύγματα.

ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι τύπος που ξέρει να περνάει και καλά. Του αρέσει στην Ελλάδα, γι’ αυτό και ήθελε να παραμείνει και τη νέα σεζόν. Αυτό, το κέρδισε με την αξία του εδώ και καιρό. Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην ανανέωση του συμβολαίου του και έτσι, τον Σεπτέμβρη θα κλείσει τα 36 και θα μπει στα 37, φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα.

Μία ημέρα μετά τη νίκη στην Τούμπα και στο ρεπό, ο Βαλμπουενά πήρε ένα σκάφος και φίλους του για μια κοντινή βόλτα. Ξέρει να περνάει καλά, να απολαμβάνει τις στιγμές και ειδικά όταν όλα βαίνουν καλώς και για την ομάδα. Δεν έδωσε δικαιώματα άλλωστε σε όλη αυτή του τη διαδρομή και αυτός, είναι ένας επιπρόσθετος λόγος για να υποκλίνονται άπαντες στην προσωπικότητά του, αλλά και στην παρουσία του εντός και εκτός γηπέδων…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ