ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Χωρίς χαλάρωση για το αήττητο

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν εφησυχάζεται, δεν χαλαρώνει. Το πρωτάθλημα ήρθε, αλλά ο μεγάλος στόχος είναι να κατακτηθεί αήττητο. Ο Μαρτίνς επιλέγει τον Γκασπάρ βασικό με τον Παναθηναϊκό για το "έξι στα έξι".

Η σεζόν 2019-2020 έχει κυλήσει ονειρικά για τον Ολυμπιακό. Με 26 νίκες και έξι ισοπαλίες στην κανονική διάρκεια της Super League. Με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στα playoffs που οδήγησαν στον τίτλο. Με πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα προκριματικά του Champions League. Με πρόκριση στους "32" του Europa League, ακολούθως στους "16" με το ιστορικό 1-2 απέναντι στην Άρσεναλ και ένα βήμα μακριά από τα προημιτελικά του θεσμού.

Με τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στο Κύπελλο, όπου έχει εξασφαλιστεί η πρόκριση στον τελικό. Όλα αυτά με εξαιρετικό ποδόσφαιρο και τον προπονητή Πέδρο Μαρτίνς να ψηφίζεται μέσα από το poll του Sport24.gr ο καλύτερος προπονητής στη σύγχρονη ιστορία των "ερυθρόλευκων". Η σεζόν μπορεί να ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 για τον Ολυμπιακό και παρότι έχουν επιτευχθεί τόσο σημαντικά πράγματα, υπάρχουν ακόμη στόχοι και μάλιστα σημαντικοί, οι οποίοι δεν έχουν... περαιωθεί.

Και επειδή ο τρόπος που ολοκληρώνεται μια αγωνιστική περίοδος είναι εξίσου σημαντική με όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκειά της, στον Ολυμπιακό δεν έχουν σκοπό να αμαυρώσουν την καταπληκτική φετινή εικόνα. Έχουν αντιληφθεί ότι θα ήταν κρίμα να χύσουν την καρδάρα με το γάλα ενώ δεν έχει γίνει η ρεβάνς με τη Γουλβς και ο τελικός του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Και στο πρωτάθλημα που έχει κατακτηθεί, υπάρχει ο στόχος που για τους ανθρώπους της ομάδας είναι πολύ σημαντικός: Το αήττητο. Το είπε ο Μαρτίνς προ ημερών στη Nova:

" Εμείς επαναλαμβάνουμε τη δήλωση που έχουμε κάνει από την 1η αγωνιστική των playoffs ότι θέλουμε να τελειώσουμε αυτό το πρωτάθλημα και τη φάση των playoffs αήττητοι. Αυτός είναι ο στόχος μας. Επιπλέον ένα παιχνίδι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είναι ιδιαίτερο για όλους τους φιλάθλους και για φυσικά για εμάς".

Στις προπονήσεις που ακολούθησαν τον αγώνα με τον ΟΦΗ, μέσω του οποίου εξασφαλίστηκε το πρωτάθλημα και μαθηματικά, έγινε ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει εφησυχασμός. Καμία χαλάρωση μέχρι και τον τελευταίο αγώνα της μίνι διαδικασίας. Μετά το πέντε στα πέντε, τώρα σκοπός είναι ένα δεύτερο πέντε στα πέντε, αρχής γενομένης από το ντέρμπι της Κυριακής (5/7, 21.30) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής.

ΠΛΑΝΟ ΜΕ ΓΚΑΣΠΑΡ ΒΑΣΙΚΟ

Το πρωί του Σαββάτου (4/7) έγινε γνωστή η αποστολή, από την απουσίασαν τα ονόματα των Κώστα Τσιμίκα και Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Ο πρώτος αποφασίστηκε να μείνει εκτός για να πάρει ανάσες. Ο δεύτερος επειδή συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με τη μέση του. Από τη στιγμή που θα απουσιάζει ο βασικός αριστερός μπακ, για τη θέση του προορίζεται ο Γκασπάρ. Ο Ανγκολέζος ήταν βασικός και στον αγώνα με τον ΟΦΗ, παίζοντας στο δεξί άκρο της άμυνας. Στην πορεία βέβαια μετακινήθηκε αριστερά, όταν επιστρατεύτηκε ο Ελαμπντελαουί. Έδειξε καλή εικόνα ο δανεικός από τη Σπόρτινγκ ποδοσφαιριστής, ο οποίος συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να αγοραστεί από τον Ολυμπιακό. Γνωρίζει και ο ίδιος πως σε αυτά τα τελευταία ματς, πρέπει να τα δώσει όλα όσο του δίνονται ευκαιρίες.

Από εκεί και πέρα, εκτιμάται ότι ο Μαρτίνς θα επαναφέρει βασικά τα χαρτιά στην ενδεκάδα σε σχέση με τις αλλαγές που είδαμε με τον ΟΦΗ. Δηλαδή ο Σα θα γυρίσει κάτω από τα γκολπόστ. Ο Ομάρ στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Σεμέδο δίπλα στον Μπα. Πιθανότατα ο Καφού θα μείνει στον πάγκο για να χρησιμοποιηθεί ξανά η τριάδα των Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά. Όπως επίσης ο Αραμπί πιθανότατα θα είναι στην ενδεκάδα, αλλά και οι Φορτούνης - Μασούρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός έχει τεθεί αντιμέτωπος φέτος τρεις φορές με τον Παναθηναϊκό. Τον έχει νικήσει δύο φορές στο "Γ. Καραϊσκάκης" (1-0, 3-0), ενώ στο ΟΑΚΑ είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι (1-1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Χωρίς Τσιμίκα κόντρα στον Παναθηναϊκό
Ιντέγε στο Sport24.gr: "Θα ήθελα παρτενέρ μου τον Ελ Αραμπί"
Σα: "Το μέλλον δεν το ξέρει κανένας"
Ολυμπιακός: Το "Athletic" θεωρεί ιδανικό για τη Λίβερπουλ τον Τσιμίκα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ