ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Χωρίς οψιόν το συμβόλαιο του Κούτρη στη Μαγιόρκα

Ολυμπιακός: Χωρίς οψιόν το συμβόλαιο του Κούτρη στη Μαγιόρκα

Ο Λεονάρντο Κούτρης παραχωρήθηκε από τον Ολυμπιακό στη Μαγιόρκα δίχως να μπει στο συμβόλαιο οψιόν αγοράς εκ μέρους της ισπανικής ομάδας. Ετοιμάζεται για ντεμπούτο την Κυριακή (9/2) ο 24χρονος αριστερός μπακ.

Ένας από τους πέντε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που έφυγαν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, μετά τους Μπενζιά, Ποντένσε, Μεριά και Γκερέρο, ήταν και ο Λεονάρντο Κούτρης, ο οποίος παραχωρήθηκε στη Μαγιόρκα,.

Φέτος, άλλωστε, δεν είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Σε αντίθεση με πέρυσι, οπότε και μοιράστηκε τα παιχνίδια με τον Κώστα Τσιμίκα, τούτη την αγωνιστική περίοδο έκανε εννέα συμμετοχές σε πρωτάθλημα, κύπελλο και προκριματικά Champions League. Ο δανεισμός του ήταν η καλύτερη λύση, κυρίως για τον ίδιο, ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Η Μαγιόρκα άλλωστε από το καλοκαίρι ακόμα είχε μπει σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό, δίχως τότε να υπάρξει συμφωνία. Η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ ζητούσε να μπει υποχρεωτική οψιόν αγοράς στο συμβόλαιό του, κάτι για το οποίο η ομάδα από το νησί των Βαλεαρίδων Νήσων ήταν αντίθετη.

Θεωρούσε πως επειδή η παραμονή στην Primera Divisionδεν θα ήταν βέβαιη, ίσως το καλοκαίρι του 2020 να μην είχε την οικονομική δυνατότητα να δώσει τα χρήματα που ζητούσε ο Ολυμπιακός. Άκρη δεν βρέθηκα και ο ποδοσφαιριστής παρέμεινε στο λιμάνι. Για μερικούς μήνες, καθώς η ισπανική ομάδα επανήλθε, ξεκίνησε νέος κύκλος διαπραγματεύσεων και τελικά προέκυψε deal στις 29 Ιανουαρίου.

Αυτή τη φορά, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, δεν μπήκε οψιόν αγοράς. Ο Κούτρης απλά δόθηκε δανεικός για έξι μήνες και το καλοκαίρι θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Το συμβόλαιό του τελειώνει το 2021 και τότε θα ξεκαθαρίσει το μέλλον του. Αν δηλαδή ανανεώσει ή αν πουληθεί.

Η Μαγιόρκα έχει μπροστά της πολύ κρίσιμα παιχνίδια από εδώ και στο εξής, με δεδομένο πως βρίσκεται μόλις πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού επειδή έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τη Λεγκανές του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, με την οποία έχουν τους ίδιους βαθμούς (18). Την Κυριακή (9/2, 13.00) η νησιωτική ομάδα κοντράρεται εκτός έδρας με την Εσπανιόλ για την 23η αγωνιστική και δεν αποκλείεται εκεί να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του ο Κούτρης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ