ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ώρα μηδέν για Μπενζιά

Ολυμπιακός: Ώρα μηδέν για Μπενζιά

Το "ναι" του διεθνούς μπαλαντέρ της Λιλ, Γιασίν Μπενζιά περιμένουν από ώρα σε ώρα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για να "κλείσει" και το θέμα της διαδοχής του τραυματία Φορτούνη. Όλοι οι δρόμοι δείχνουν Πειραιά για τον 24χρονο Αλγερινό άσο.

Οι ώρες που διανύουμε είναι οι πλέον καθοριστικές για τη μεταγραφή του Γιασίν Μπενζιά στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για μία μεταγραφική υπόθεση, στην οποία ταιριάζει απόλυτα η παροιμία "σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός".

Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θέλουν μόνο οι "ερυθρόλευκοι" να κάνουν δικό τους τον Αλγερινό... Φορτούνη, αλλά και η πλευρά του όπως ξεκαθάρισε ο μάνατζερ του μιλώντας στο Sport24.gr, αλλά και η ομάδα του, η Λιλ.

Ο γαλλικός σύλλογος εκτιμά πως μετά τον ετήσιο δανεισμό του στην τουρκική Φενέρ που διένυσε κάκιστη χρονιά, η ομάδα του Πειραιά είναι ίσως ο "ιδανικός προορισμός" για τον 24χρονο διεθνή μπαλαντέρ. Πρόκειται για μια ομάδα που θα του προσφέρει χρόνο συμμετοχής, παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο, συνθήκες πρωταθλητισμού κι ένα πολύ καλό συμβόλαιο, έστω κι αν η συμφωνία είναι δρομολογημένη για ετήσιο δανεισμό με οψιόν αγοράς.

Στη διάρκεια της μέρας και με τη Λιλ να έχει ήδη ανάψει "πράσινο", ο Μπενζιά επρόκειτο να συναντηθεί με τον εκπρόσωπό του, προκειμένου να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα και να λάβουν μια οριστική απόφαση. Από τη στιγμή, ωστόσο, που και η ομάδα του και ο ατζέντης είναι θετικοί σε μια τέτοια προοπτική, δύσκολα ο ίδιος ο παίκτης θα αρνηθεί...

ΟΙ ΔΥΟ "ΚΟΛΛΗΤΟΙ"

Στην Ελλάδα και στον Πειραιά, άλλωστε, θα συναντήσει δύο παλιόφιλους. Τον Χιλάλ Σουντανί, συμπαίκτη του στην Εθνική Αλγερίας, αλλά και το περσινό του ταίρι στη Φενέρ, τον Ματιέ Βαλμπουενά. Έχει μιλήσει ήδη και με τους δύο, αλλά και με τον Πεδρο Μαρτίνς, ο οποίος του εξήγησε και πόσο τον θέλει, αλλά και τον ρόλο που σκοπεύει να του αναθέσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπενζιά έπαιζε 10άρι στην τουρκική ομάδα, ενώ ο Γάλλος άσος, κυρίως στο "φτερό" της επίθεσης και δη το αριστερό. Στον Ολυμπιακό, αν ολοκληρωθεί ευνοϊκά η ιστορία, θα συμβεί κάτι ανάλογο. Θα μοιραστούν το χρόνο στο "10", με τον Μπενζιά βασική επιλογή, από τη στιγμή που ο Ματιέ μπορεί να παίξει και στις πτέρυγες. Είναι, επίσης, σημαντικό ότι ο ένας ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι του άλλου...

Στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας, δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους αναμένοντας την τελική έκβαση της υπόθεσης, ωστόσο, είναι αποφασισμένοι να επέμβουν, αν χρειαστεί, καθώς θέλουν πολύ αυτή την προσθήκη, με τις ευλογίες του Πορτογάλου κόουτς.

Ο Μπενζιά, όπως σας έχουμε ενημερώσει σχετικά, θυμίζει πολύ τον Φορτούνη στο στιλ παιχνιδιού, την ποιότητα και τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο. Οπότε αν "κλείσει" το deal θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να το διαπιστώσουν και οι φίλοι του Ολυμπιακού...

Δεν αποκλείεται ακόμη και το βράδυ της Πέμπτης ή το αργότερο αύριο Παρασκευή (2/8) να γίνει γνωστή μέχρι και η ώρα άφιξής του στη χώρα μας για τα περαιτέρω...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ