ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Βαλίτσες για τρεις εβδομάδες

Ολυμπιακός: Βαλίτσες για τρεις εβδομάδες

Στον Ολυμπιακό προετοιμάζονται για την αναμέτρηση με την Γουλβς, αλλά ετοιμάζουν βαλίτσες για παν ενδεχόμενο. Η οδηγία της UEFA και το πρωτόκολλο για το Final 8.

Πρώτη ημέρα του Αυγούστου και για τους «ερυθρόλευκους» αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Στις 6 του μήνα, αντιμετωπίζουν στο «Μολινό» τους Γουλβς, στη ρεβάνς του 1-1 στο Καραϊσκάκη. Η αποστολή εύκολη δεν είναι. Κάθε άλλο. Ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει υπέρβαση, τη δεύτερη μέσα σε αυτή τη σεζόν στην Αγγλία. Είχε προηγηθεί αυτή στο «Έμιρεϊτς» με την Άρσεναλ βλέπετε, στη φάση των «32» του Europa League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει Ελαμπντελαουί και Χασάν, ετοιμάζεται να δηλώσει τη λίστα στην UEFA και την ίδια ώρα, η εντολή προς όλους στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, είναι να πάρουν πράγματα για τρεις εβδομάδες μαζί τους! Ας όψεται η πανδημία αρχικά, μαζί με τα σχετικά μέτρα που υπάρχουν.

Γιατί αυτή η εντολή; Αν ο Ολυμπιακός το βράδυ της 6 ης Αυγούστου προκριθεί στο Final-8, δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα! Το αεροπλάνο των πρωταθλητών Ελλάδας, θα πετάξει για τη Γερμανία, εκεί που θα δοθεί η συνέχεια της διοργάνωσης μετά την απόφαση της UEFA και τα σχετικά μέτρα λόγω του κορονοϊού που «χτυπά» πολλές χώρες ακόμη.

Σε παλιότερό μας ρεπορτάζ, είχαμε αναφέρει την οδηγία της UEFA στους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Να μεταβούν στη Γερμανία, ώστε να τσεκάρουν ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει η αποστολή σε περίπτωση πρόκρισης, αλλά και προπονητικό κέντρο. Αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει τους Γουλβς, θα κληθεί να παίξει στις 11 Αυγούστου με το νικητή του ζευγαριού Σεβίλλη-Ρόμα. Κι αν πάνε όλα καλά και εκεί, παίζει 16 Αυγούστου μετά. Ο τελικός του Europa League δε, έχει οριστεί για την 21η Αυγούστου.

Το που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός, θα δείξει… Φυσικά και προέχει η ρεβάνς με τους Γουλβς. Απλά, μεταφέρουμε το ρεπορτάζ, την εντολή που υπάρχει για να είναι η ομάδα πανέτοιμη για το ενδεχόμενο να βρίσκεται μεταξύ των οχτώ καλύτερων ομάδων της διοργάνωσης, επί γερμανικού εδάφους.

Θα είναι αυστηρό το πρωτόκολλο στο Final-8 και φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο τις ομάδες. Ανάλογη είναι και η ενημέρωση της UEFA στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Σε ειδική πλατφόρμα, έχει ζητήσει από τους ρεπόρτερ των 16 ομάδων που είναι αυτή τη στιγμή στο Europa League, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για ποια ματς θέλουν να καλύψουν. Ακόμη και αν δεν ξέρουν αν η ομάδα που καλύπτει θα βρίσκεται στη Γερμανία. Κάνουν μια προεργασία όπως και με τις ομάδες, ώστε να είναι πιο ομαλή η κατάσταση μετά τα ματς της 6 ης Αυγούστου.

Αν π.χ. αποκλειστεί ο Ολυμπιακός, οι Έλληνες δημοσιογράφοι θα μπορούν να ακυρώσουν τη διαπίστευσή τους. Διαφορετικά θα το πράξουν οι Άγγλοι που καλύπτουν την ομάδα των Γουλβς. Το μόνο σίγουρο, είναι πως πλέον έχουμε μπει σε ευρωπαϊκό ρυθμό. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία και καλείται να παλέψει γι’ αυτή.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ