ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: "Τρέλα" Μαρτίνς με Σεμέδο

Barcelona's Lionel Messi, right, drives the ball followed with Villarreal's Ruben Semedo, during the Spanish La Liga soccer match between Villarreal and FC Barcelona at the Ceramica stadium in Villarreal, Spain, Sunday, Dec. 10, 2017. (AP Photo/Alberto Saiz)
Barcelona's Lionel Messi, right, drives the ball followed with Villarreal's Ruben Semedo, during the Spanish La Liga soccer match between Villarreal and FC Barcelona at the Ceramica stadium in Villarreal, Spain, Sunday, Dec. 10, 2017. (AP Photo/Alberto Saiz) AP PHOTO/ALBERTO SAIZ

Στην τελική ευθεία το θέμα της μεταγραφής του Πορτογάλου στόπερ Ρούμπεν Σεμέδο με τον Πέδρο Μαρτίνς να του ασκεί ασφυκτικό πρέσινγκ μέχρι να τον οδηγήσει στις υπογραφές.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει τοποθετήσει απλά τον Ρούμπεν Σεμέδο στην κορυφή της μεταγραφικής του λίστας με τους υποψήφιους στόπερ, αλλά τον κυνηγά με... τρέλα. Ο Πορτογάλος τεχνικός σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές είναι σε "ανοικτή γραμμή" με τον Πορτογάλο αμυντικό της Βιγιαρεάλ.

Η επικοινωνία ανάμεσα στους δύο άντρες είναι σε σχεδόν καθημερινή επαφή με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να έχει αναλύσει τα πάντα στον συμπατριώτη του και να τον ωθεί έμμεσα μέχρι την υπογραφή. Όπως έχετε διαβάσει στο Sport24.gr τις προηγούμενες ημέρες ο Σεμέδο "κουμπώνει" ιδανικά στο πλάνο που έχει στο μυαλό του ο κόουτς της ομάδας του Πειραιά.

Καλός τεχνίτης, γρήγορος, με προσωπικότητα, πολύ έξυπνος στις επιλογές και στις επεμβάσεις, αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια ως αριστερός και δεξιός στόπερ, αλλά και ως αμυντικός μέσος. Η άποψη του Μαρτίνς είναι πως ο Σεμέδο, αν αποδεχθεί τελικά την πρόταση του Ολυμπιακού, κάτι που αν πάνε όλα καλά θα συμβεί έως το τέλος της εβδομάδας, θα κάνει restart στον Πειραιά.

Θα του δοθεί η δυνατότητα και οι κατάλληλες συνθήκες να απογειώσει ξανά την καριέρα του που πήρε την κατιούσα απότομα λόγω των θεμάτων που είχε με τη δικαιοσύνη και άνοιξαν την πόρτα της εξόδου από το "κίτρινο υποβρύχιο", παρά τα περίπου 15 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του.

Που βρισκόμαστε τώρα; Ο Σεμέδο είναι θετικός κι έχει ανάψει ήδη το πράσινο φως για να αγωνιστεί στη χώρα μας, αλλά ζήτησε μερικές ημέρες προθεσμία προκειμένου να εξετάσει και πιθανές άλλες προοπτικές. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει κάτι πολύ καλύτερο κατά νου κι όπως όλα δείχνουν μπαίνουμε στην τελική ευθεία.

Σε μια μεταγραφική υπόθεση, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν δεν μπουν υπογραφές, αλλά το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ προχωρημένο και ο Μαρτίνς δείχνει να μη... χαλαρώνει ούτε στιγμή. Δουλίτσα έχει γίνει και από την πλευρά του Ποντένσε, ο οποίος είχε συνυπάρξει με τον Σεμέδο στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η πρόταση του Ολυμπιακού στη Βιγιαρεάλ, αφορά ετήσιο δανεισμό του ποδοσφαιριστή, αλλά κι οψιόν αγοράς του το επόμενο καλοκαίρι, διάστημα, ωστόσο, στο οποίο ο Σεμέδο, σύμφωνα με μανατζερικές πηγές, μπορεί να μείνει ακόμη κι ελεύθερος, επειδή από τότε που συνελήφθη και προφυλακίστηκε, του επιβλήθηκε η ποινή της στάσης πληρωμών. Με λίγα λόγια, η ισπανική ομάδα πάτησε πάνω στα επιβαρυντικά για τον ποδοσφαιριστή γεγονότα και σταμάτησε να τον πληρώνει.

Και κάτι ακόμη με μεγαλύτερη ίσως σημασία. Στο μυαλό του Μαρτίνς πρώτη επιλογή για την άμυνα είναι ο Σεμέδο. Μπορεί να είχε πει "ναι" και για τον Ζερεμί Ματιέ που έμεινε τελικά στη Σπόρτινγκ, αλλά η πρώτη του επιλογή είναι ο συμπατριώτης του, τον οποίο θεωρείο "λαχείο". Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Σκρτελ, αν τελικά προχωρήσει η υπόθεση του Σλοβάκου αμυντικού της Φενέρ.

Ανεξάρτητα από το αν ο Ολυμπιακός αποκτήσει και δεύτερο στόπερ από τη στιγμή που όπως φαίνεται θα μοσχοπουληθεί ο Σισέ, η πρώτη επιλογή της τεχνικής ηγεσίας είναι ο Σεμέδο και στη διοίκηση κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να υλοποιήσουν μια μεταγραφή που ο προπονητής θεωρεί καταλυτική στα σχέδιά του. Εν αναμονή...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ