ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τρεις θέσεις κλειδιά για το αύριο

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με ποιο τρόπο οι Σα, Ελαμπντελαουί και Τσιμίκας μπορούν να επηρεάσουν τον Ολυμπιακό της νέας περιόδου. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα των τριών υποθέσεων.

Εν αναμονή των εξελίξεων όσον αφορά στη φετινή σεζόν και πως αυτή μπορεί να ολοκληρωθεί, δεν είναι ψέμα πως στον Ολυμπιακό κοιτάζουν και το αύριο. Είναι απολύτως φυσιολογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς δεν θα υπάρξουν τα περιθώρια και μεγάλος χρόνος, στη μετάβαση από τη σεζόν 2019-20 σε αυτή του 2020-21.

Κι εκεί, ο Ολυμπιακός επειδή θα καλείται να ψάξει και πάλι τη συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League, θέλει να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος.

Η ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ, ΟΠΛΟ ΦΕΤΟΣ

Είναι πραγματικότητα πως η αμυντική λειτουργεία του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την πορεία της ομάδας. Ειδικά στην Ελλάδα. Μόλις εννέα γκολ δέχθηκαν οι ερυθρόλευκοι, όταν καμία άλλη ομάδα δεν δέχθηκε κάτω από τα 22 (η ΑΕΚ). Σαφέστατα όλη η ομάδα αμύνεται, αλλά ο βασικός άξονας με Σα κάτω από τα δοκάρια, Ελαμπντελαουί δεξιά, Τσιμίκα αριστερά και στόπερ το Σεμέδο-Μεριά στην αρχή και περισσότερο το Σεμέδο-Μπα στη συνέχεια, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ

Σαφέστατα και ο Ολυμπιακός θα κληθεί να διαχειριστεί τρεις κομβικές θέσεις. Αυτή του τερματοφύλακα και των δύο μπακ του. Εκεί, φαίνεται αυτή τη στιγμή να υπάρχει το μεγάλο ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού και για τον Ολυμπιακό είναι ένας κίνδυνος, το να κληθεί να αναζητεί τρεις παίκτες σε αυτές τις θέσεις. Είναι, όμως, μία πιθανότητα, ανεξάρτητα αν για τους δύο από τους τρεις, εξαρτάται κυρίως από αυτόν…

"ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΟΜΑΡ

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί μένει ελεύθερος τέλος Ιουνίου, θα τροποποιηθεί λογικά το συμβόλαιο μέχρι να ολοκληρωθούν οι επίσημες υποχρεώσεις των ομάδων. Από εκεί και πέρα, όμως, είναι στον… αέρα. Ψάχνει ένα καλύτερο συμβόλαιο, ο Ολυμπιακός δεν έχει εκδηλώσει προθέσεις, αλλά ειδικά τέτοια εποχή δεν πρόκειται να δώσει ένα εκατομμύριο το χρόνο. Θα εξαρτηθεί και από το τι μπορεί να βρει ο Νορβηγός μπακ τέτοια εποχή, ίσως εκεί να είναι το «κλειδί». Το ιδανικό πάντως για τον Ολυμπιακό και τον προγραμματισμό της επόμενης ημέρας, είναι να παραμείνει στον Πειραιά ο αρχηγός του.

ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ

Ο Ζοζέ Σα, τυπικά, φέρθηκε καλά με τις δηλώσεις του στην Πορτογαλία. Ότι τον κολακεύει το ενδιαφέρον των ομάδων από το εξωτερικό, αλλά δεν θέλησε να δώσει στίγμα για την επόμενη ημέρα. Υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν πως ο τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων» θα… τζογάρει για τη μεταγραφική περίοδο. Πως αν έρθει μια καλή πρόταση, ειδικά από ομάδα της Premier League που μπορεί να ποντάρει πάνω του για βασικός, θα την εξετάσει για τα καλά. Και μια σημείωση εδώ. Και ο Ποντένσε ανανέωσε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, αλλά είδαμε πως λίγους μήνες μετά όταν ήρθαν οι Γουλβς… έτρεξε. Εμένα δεν θα μου ξενίσει αν κάτι ανάλογο δω με τον Σα…

ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ο Κώστας Τσιμίκας δείχνει η πιο “hot” περίπτωση προς πώληση. Στην Ιταλία επιμένουν ότι η Νάπολι θα κάνει τα πάντα για να τον αποκτήσει, ωστόσο η εκτίμηση είναι πως έχουμε πολλά ακόμη να δούμε για τον Έλληνα μπακ. Και ενδεχομένως και ομάδα που ως τώρα το όνομά της δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Η αίσθηση είναι ότι ο Τσιμίκας πρόταση θα φέρει και μάλιστα καλή. Αν υπάρχει ένας που μπορεί να φέρει και τα πολλά λεφτά, ακόμη και σε τέτοια εποχή, είναι αυτός. Γι’ αυτό και είναι κομβικό το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός τόσο με αυτόν, όσο και με τους Ελαμπντελαουί, Σα… Αν και για τον Νορβηγό μπακ, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τους «ερυθρόλευκους».

Εν αναμονή και ας μην ξεχνάμε, πως για το αύριο, καταλυτικό ρόλο θα παίξει και η έκβαση στο θέμα του προπονητή. Η πρόθεση είναι να παραμείνει ο Μαρτίνς, αλλά κι αυτό το κεφάλαιο -είναι ακόμη- ανοιχτό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ