ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Τότεναμ: Η κριτική των ερυθρόλευκων

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΟΤΕΝΑΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΟΤΕΝΑΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Τότεναμ στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Champions League και το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει 0-2 από τη φιναλίστ του Champions League, Τότεναμ, αλλά με πείσμα, τσαμπουκά και πάθος κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να αποσπάσει έναν σπουδαίο βαθμό, στην πρεμιέρα των ομίλων.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν ως κορυφαίους τους σκόρερ τους, Ντανιέλ Ποντένσε και Ματιέ Βαλμπουενά, ενώ ο Ζοζέ Σα για ένα ακόμη ματς αποδείχθηκε εξαιρετικός και τρομερά κρίσιμος με τις επεμβάσεις του.

ΣΑ: Εξαιρετικός ο Πορτογάλος, στο ύψος των προσδοκιών που ο ίδιος έχει χτίσει. Είχε την εξαιρετικά κρίσιμη και κομβική επέμβαση στο 65ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει σε 2-2, ο Ντέλε Άλι μπήκε από τα δεξιά επιχείρησε και το διαγώνιο πλασέ με τον Ζοζέ Σα να διώχνει με το πόδι σε κόρνερ. Δεν φέρει ευθύνη για τα δυο γκολ που δέχθηκε. Το πρώτο ήταν εκτέλεση πέναλτι του Χάρι Κέιν, στο δεύτερο έκανε ό,τι μπορούσε με τ' ακροδάχτυλα, αλλά το σουτ του Λούκας Μόουρα έμοιαζε άπιαστο. Ομοίως σημαντική κι εξίσου δύσκολη η επέμβασή του στο 86ο λεπτό σε σουτ του Λαμέλα.

ΟΜΑΡ: Άλλο ένα γνώριμο παιχνίδι του Νορβηγού. Ο Ελαμπντελαουί είχε ακατάπαυστα τρεξίματα από δεξιά, ενώ βοήθησε τόσο στ' ανασταλτικά, όσο και στα δημιουργικά (στο μέτρο του δυνατού) καθήκοντα. Κράτησε την ισορροπία όταν ο Ολυμπιακός είχε δεχθεί δύο γκολ και το σκορ θα μπορούσε να ξεφύγει. Μετέδωσε την ψυχραιμία που είχε ο ίδιος και στους συμπαίκτες του.

ΣΕΜΕΔΟ: Επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του στο Κρασνοντάρ και ήταν σαν να μην έλειπε όλο αυτό το διάστημα. Ο Πορτογάλος δεν παύει ν' αποδεικνύει την αξία του σε κάθε ματς, σε κάθε λεπτό. Μπορεί να προκάλεσε άγχος στους θεατές με τις ντρίμπλες του στην άμυνα, αλλά δεν υπέπεσε σε λάθος. Αντίθετα, έβγαινε πρώτος στην μπάλα, ήταν αποφασιστικός. Ειδικά, όταν είχε αντιπάλους παίκτες σαν τον Χάρι Κέιν, τον Λούκας Μόουρα και τον Ντέλε Άλι.

ΜΕΡΙΑ: Ο Τυνήσιος έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, στον οποίον άλλωστε μας είχε συνηθίσει ο ίδιος. Έκανε αχρείαστο πέναλτι στον Χάρι Κέιν, δίνοντας την ευκαιρία στον 26χρονο Άγγλο διεθνή φορ των σπερς να νικήσει τον Ζοζέ Σα και ν' ανοίξει το σκορ. Αχρείαστο, γιατί ο Κέιν είχε ξεφύγει και είχε μπει στην περιοχή. Γενικά υπέπεσε σε αβίαστα λάθη, δεν ήταν τόσο συγκεντρωμένος όσο επιτάσσουν οι συνθήκες και οι απαιτήσεις ενός τέτοιου παιχνιδιού.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Άλλο ένα φανταστικό ματς από τον Έλληνα διεθνή αριστερό μπακ. Είχε γι' ακόμη μία φορά ωραία συνεργασία με τον Γιώργο Μασούρα, προσέφερε κάλυψη, ανέβηκε όταν μπορούσε. Φυσικά δεν μπορούσε να το κάνει συνέχεια, έχοντας την απειλή που ονομάζεται Λούκας Μόουρα. Αυτό, τον κράτησε λίγο πίσω αριστερά. Ο Τσιμίκας προσέθεσε ένα ακόμη παράσημο με την εμφάνισή του.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Σχεδόν αλάνθαστο το παιχνίδι του Κρητικού μέσου. Η φάση του πέναλτι που κερδίζει και εκτελεί εύστοχα ο Ματιέ Βαλμπουενά ξεκινά από τον ίδιον. Έτρεξε, έδωσε μάχες, τα έβαλε στα ίσα με το σαφώς πολύ ποιοτικό κέντρο των σπερς. Μεστή εμφάνιση, συγκεντρωμένο παιχνίδι. Απέφυγε τις περιττές ενέργειες, είχε καθαρό μυαλό.

ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ: Ο Βραζιλιάνος έχει δέσει με τον παρτενέρ του στο κέντρο των ερυθρόλευκων κι αυτό φαίνεται σε κάθε ματς. Μπορεί να ήταν ένα κλικ πιο πίσω από το alter ego του, αλλά κι αυτός τα πήγε εξαιρετικά. Μάλιστα είχε την ευκαιρία στο 18ο λεπτό μετά από το δοκάρι του Γκερέρο, αλλά στο ριμπάουντ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του στρώθηκε.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Ο Πορτογάλος "μάγος" σε μία ακόμη παράσταση. Έδειξε ότι και σ' αυτό - το πλέον υψηλό επίπεδο - μπορεί να σταθεί όχι απλά στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και ξεπεράσει τις προσδοκίες. Στο 18ο λεπτό με το στήθος έβγαλε μαγική πάσα στον Γκερέρο, αλλά ο Ισπανός στάθηκε άτυχος στο πλασέ του. Ο Ίβηρας ήταν αυτός που πέτυχε το πρώτο ερυθρόλευκο γκολ. Έπαιξε το ένα-δύο με τον Βαλμπουενά και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Λορίς. Τι να γράψει κάποιος για τον Ποντένσε;

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Καλός τακτικά ο Έλληνας διεθνής εξτρέμ, έτρεξε και μπροστά για ν' απειλήσει και πίσω για να δώσει κάλυψη στον Τσιμίκα. Μπορεί να μην έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τα ερυθρόλευκα, αλλά τακτικά ήταν αψεγάδιαστος. Έδωσε τη θέση του στον Ραντζέλοβιτς στο 78ο λεπτό.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Ο Γάλλος αποδεικνύει το εξαιρετικό σκεπτικό της κίνησης για την απόκτησή του το καλοκαίρι. Η εμπειρία και η ποιότητα που προσδίδει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού - ως συνδυασμός δύο στοιχείων - δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου ερυθρόλευκου. Ο 34χρονος Γάλλος κάνει τη διαφορά. Ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι από τον Γιαν Βερτόνχεν, εκτέλεσε εύστοχα και νίκησε τον συμπατριώτη του, Ουγκό Λορίς φέρνοντας την ισοφάριση σε 2-2. Έδωσε τη θέση του στον Μπενζιά στο 69'.

ΓΚΕΡΕΡΟ: Δικαίωσε τον Πέδρο Μαρτίνς στην επιλογή του να τον ξεκινήσει βασικός στο δίλημμα που είχε ενδεχομένως ο Πορτογάλος σε σχέση με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Μπορεί ο Ισπανός επιθετικός να μη σκόραρε, αλλά έπαιξε εξαιρετικό πάνω στο αμυντικό δίδυμο με τις περισσότερες κοινές συμμετοχές (σε Τότεναμ, Άγιαξ και εθνική Βελγίου). Είχε, άλλωστε, και την ευκαιρία να σκοράρει στο 18ο λεπτό αλλά στάθηκε άτυχος στο δοκάρι.

ΜΠΕΝΖΙΑ: Πέρασε στη θέση του Ματιέ Βαλμπουενά στο 69ο λεπτό. Σίγουρα δεν μπόρεσε να κάνει όσο ο 34χρονος συμπαίκτης του. Είχε τρεξίματα, το ματς βρισκόταν σε κρίσιμη καμπή, γύρισε και βοήθησε δεν περιορίστηκε όμως μόνο στο να έχει μπροστά το μυαλό του.

ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ: Πέρασε στο 78ο λεπτό στη θέση του Μασούρα. Δεν ήταν τόσο δραστήριος όσο στα προηγούμενα ματς, λογικό βέβαια καθώς και ο αντίπαλος ήταν πιο ισχυρός σε σχέση με τα προηγούμενα στην προκριματική διαδικασία. Δεν είχε τη μεγάλη φάση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσπάθησε.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Πέρασε στη θέση του Γκερέρο στο 89ο λεπτό. Ασφαλώς και δεν μπορεί να κριθεί.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ